Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit na co mám nárok jako svobodná matka? O co mohu zažádat na úřadech?
Děkuji za Vaše odpovědi a přeji Vám pohodový den :o)
doplněno 07.08.14 19:32:Děkuji velmi za Vaše odpovědi, doplňuji informace - otec je cizinec, dítě se narodilo v zahraničí, odkud pobírám mateřskou ( do konce září 2014 ), museli jsme přijet do Čech, otec dítěte se vrátil do jeho země a nepřispívá na dítě nic. Naštěstí bydlím ve svém bytě ve Středních Čechách a to jen já a moje dítě.
Od otce máte nárok na úhradu nákladů spojených s těhotenstvím a slehnutím, je-li dítě malé (do dvou let věku), máte nárok i na příspěvek na výživu pro sebe. K posouzení nároku na státní sociální pomoc nebo pomoc v hmotné nouzi jste bohužel neuvedla žádné informace...
--------------- Tak jenom odkazy (portál MPSV):
doplněno 07.08.14 20:48:Oprava: Od otce dítěte ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.