Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakarpatská Ukrajina - jeli byste?

Od: cocinkamichalka* odpovědí: 16 změna:

Ahoj kolegové,

už asi dva roky máme naplánovanou týdenní dovolenou na Zakarpatské Ukrajině. Pojedeme 4 - já, přítel, kamarád - znalec místní oblasti a jedna známá - Ukrajinka.

Moje otázka je snadná - jeli byste na takovou dovolenou, i přes situaci na Ukrajině? Ukrajina je velká země, nepokoje jsou vzdálené téměř 1000 km, ale všichni mě od toho odrazují.

Přítel jet moc chce, já jsem rozhodnutá tak na 70 %.

Uznejte, je tam nádherně! (a levno! :-D)

Zakarpatská Ukrajina - jeli byste?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vzhledem k situaci bych rači vyrazil do Banátu. Transilvánské alpy jsou taky krásné a českých osad je tam víc jak na ukrajině pamětníků ČsR

Souhlasím s Totákem *palec* Transylvánské Alpy je něco nádherného.A vůbec,celá Země je nádherná ! A levno tam relativně také je ! Byla jsem tam 2x a chtěla bych jet alespoň ještě jednou.Nedotčený kus zapomenutého Ráje...Ukrajinu si nechejte,až tam bude klid,jestli vůbec někdy bude... rumunskem.cz/...

hodnocení

0x

Otec jezdí s humanitární pomoci na západní ukrajinu a říká, že je tam klid, že pomalu ani nevědí co se děje v Kyjevě a na východě. Vůbec bych se tam nebál jet.

hodnocení

0x

Urcite bych jel na Podkarpatskou Rus i ted. Ukrajina je velka a soucasne problemy jsou daleko od mista vejletu.

a nejen to, od nejvýchodnější Ukrajiny pěkně daleko, zatímco k nejbližší hranici EU (Slovensko, Maďarsko, Rumunsko) blízko blizoučko (kdyby náhodou měl přijít nějakej velmi nečekanej průser)

hodnocení

0x

Jela bych hned, mám tam část rodiny. Na východ je odtamtud daleko, nic vám nehrozí. :)

au1
hodnocení

0x

já bych jel, určitě bych to neodložil jen skrz to že se o 1000km dál bojuje

kllo
hodnocení

0x

Na Ukrajině je vždycky lépe než u studených čumáků germánů.

cocinkamichalka*
hodnocení

Kolegové, děkuji za ohlasy.

Já si taky říkám, že 1000 km je dost - je to jako kdyby se bojovalo třeba ve Francii :)

A v případě nějakých problémů máme krizový plán a projedem si Polsko a Maďarsko.

hodnocení

0x

Nevidím důvod, proč ne - nepokoje jsou navýchodní ukrajině, to je jiný svět. Zakarpaty jsou skoro za humny :)

cocinkamichalka*
hodnocení

Vždyť je to vlastně Československo :)

jasně, Od Jasiny do Aše republika je naše!*smich*

Ale pozor, čočinko... prý zabili jakéhosi chlapa z Koločavy... (to je spíš pro pamětníky - nesmrtelná Balada pro banditu)

Jasně, do roku 1920 (myslím) to bylo naše :)

waffentrager
hodnocení

0x

Nevím, ale pár dní zpět jsem dostal zprávu že na zakarpatské rusi jsou demonstrace. Nejsou sice nijak velké ale prý se už demonstrovalo s ohledem na vládu Kyjeva. Možná že už to utichlo. Nevím.

Co se týče Ukrajiny, tak bych tam nyní nejel. Problém je sice na druhé straně Ukrajiny. Ale je otázka, jestli se opravdu potvrdí informace které máme, že Ukrajina se chystá podpořit Moldavsko k akcím proti Podněštěří. Které je proruské a které nebylo západem uznáno jako samostatný stát. Jestli je prava že armáda Podněštěří mobilizuje a připravuje se na útok Moldavska a Ukrajinské armády nejsem schopen potvrdit ale mohlo by se to brzo zvrtnout v pěknou šlamastiku.

kudykam
hodnocení

0x

Teď je tam nebezpečno spíš ukrajincům. Sbírají jim pasy, a nuti je vstoupit do armády a šup na východ. A s těmi demonstracemi to je pravda. A bude hůř.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]