Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trable s rodinou

Od: simiceeeek odpovědí: 8 změna:
Dobrý den. . Je mi 17let a mam měsíčního chlapečka. .. otěhotněla jsem a přišla jsem na to později a s přítelem ( 23let ) jsme se dohodli ze jsi miminko necháme najdeme si podnájem a budeme malého vychovat... ale problém byl moje máma. .. bala jsem se ji to říct. .. ale musela jsem když jsem ji to řekla nebyla řada a zakázala mi chodit a stykat se svým přítelem. .. nemohla jsem chodit ven nikam jen ze školy do školy studuji totiž střední školu. .. ale Já i přes zákaz matky jsem se s přítelem stykat a tájne. .. a myslela jsem že se to časem uklidni... ale ono ne matka ho čim dal víc nenáviděla a říkala mi o nem zle věci co nebyla pravda... a ja jsem dobře věděla že ten den co rika byl úplne nikde jindy lépe řečeno byl semnou... a jak to šlo dal a dal... tak přišel porod ... nesmela jsem napsat do papíru svého přátele nic nikomu jsem nemohla říct že malej je jeho... kdyz jsem porodila zaridila jsem aby se pritel mohl přijít podivat na svého kluka byl šťastný plakal a nechtěl vůbec odejít. .. a dohodli jsme se ze na sebe počkáme rok do mych 18stych narozenin... a pak spolu budem žit. .. ale nejde to zvládnout moc se milujem a chceme spolu žit a vychovávat spolu našeho syna ... ale matka nám v tom braní. .. doma mi s malym nepomáhá. .. ještě me honi ať hodin tedkon v lete na brigádu a když přijedu utahana domu nemůžu jít spát jelikož ona je unavena ale nevím z čeho. .. nikam nesmím nemůžu chodit ven ani vzít svý vlastni miminko na procházku. ... tedkon jsme si s přítelem našli podnájem a zařizujeme ho... ale nevím jak mám odejít aby me máma nechala konecne žit šťastný život. .. no se zplnoletnit ano pritel by jsi me klidne vzal ale jak ani jeden s rodičů na to nepřistoupí. ... a proto vás Prosím o radu ... co mám udělat abych mohla žit se svým přítelem a mohly jsme vychovávat svého chlapečka ... Děkuji za odpověď. ..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kohller
hodnocení

0x

Škoda, že maminka se rozhodla hrát takovouhle furiantskou hru, kterou nejde stejně vyhrát a ani není jasné proti komu vyhrát. Než se úřady rozhoupají a že jim to často trvá, tobě může být klidně i 18. Vydržela jsi to už dlouho, chce to prostě zatnout zuby a vydržet do 18 pokud to nepůjde se domluvit. Chtělo by to, aby ti přítel pomohl, jak jen to půjde, abys to nějak přestála. Podrobnosti o problematice zplnoletnění neznám, zda je to možné učinit pokud rodiče nesouhlasí. Snad někdo poradí, zda to lze.

vydrzte
hodnocení

0x

Zdravím,

taky radím vydržet do 18ti. Vaše máma zřejmě jedná pouze emočně a v podstatě vyhrocuje velice celou situaci, což nikomu neprospěje. Je jenom otázka času kdy táta vašeho dítěte chytne nerva, že nemůže vidět vlastní dítě a v cestě mu bude stát vaše máma, takže nato pozor, aby k něčemu nedošlo...to by mohlo dopadnout v afektu špatně a tím by Vaše máma měla navrch. Myslím ti něco jako, že přijde domů a uvidí tam otce dítěte, což je logické že chce vidět svoje dítě vaše máma začně hysterčit a už to jede...

S klidem jste ho jako otce u porodu uvést měla, podle toho co čtu, uvádíte, že ho nemá asi ani v rodném listu? Nebo se pletu? Jestli ne, tak jste ho měla uvést jako otce dítěte, to se dá ještě, ale změnit.

Držte se, vydržte a nenechte se vyprovokovat.

flip
hodnocení

0x

Odpověď vydržte se mi moc nelíbí tedy, já bych to spíše nějak řešila, i kdybych se měla obrátit na azylový dům.. Jak je to s tou brigádou? Máte měsíční dítě, to byste měla být u něj nonstop a ne chodit po brigádách - v té době se o něj stará ona?

hodnocení

0x

Zdravím. Dítě má právo na oba rodiče. I když nejste ještě zletilá, otec dítěte ano. A Vaše matka nemá právo mu bránit v tom, aby si plnil své povinnosti a uplatňoval svá práva. Zajděte s přítelem na matriku, kde otec uzná své otcovství, aby mohl být zapsán do RL dítěte. Má na to právo on i dítě. Vy jako matka k tomu musíte předložit rodný list dítěte, svůj rodný list, občanský průkaz. Otec dítěte předloží občanský průkaz a svůj rodný list. Před matričním úřadem učiníte souhlasné prohlášení o určení otcovství narozeného dítěte, které oba podepíšete. Současně se dohodnete na jménu a příjmení dítěte. Po provedení zápisu může být pak vystaven nový rodný list.

Ale než cokoli podniknete, zvažte si to dobře a podívejte se na všechno ze všech stran...Např. Jak jste zodpovědná, samostatná, spolehlivá, schopná postarat se o dítě...A to samé i Váš partner..

Vaše matka nemůže zabránit otci dítěte, aby se o něho staral, stýkal se s ním, vychovával ho, podílel se na jeho výživě.. A pokud chcete žít a fungovat jako úplná rodina, jaký důvod má matka proto, aby vám v tom bránila? Proč nenechá přítele, aby se staral o své závazky a živil vás i své dítě? Musí k tomu mít vážný důvod, ne? Ve svém příspěvku nepíšete nic o tom, jestli je otec dítěte zaměstnán, jestli je schopen svojí rodinu uživit...Pokud ano, proč vás i dítě živí tedy matka? Kolikrát projevil zájem o vás a o dítě? Nabídl peněžitou pomoc v těhotenství, nebo po narození dítěte..atd..? Píšete, že Vám matka s dítětem nepomáhá...Dítě je Vaše starost, ne matčina. Není to její povinnost...Ono to bude asi všechno trošku jinak...Jinak si nedovedu vysvětlit, proč by se máma dobrovolně starala za vás- rodiče - svého vnoučete v plném rozsahu, když by vám mohla jen dle svých možností, s vnoučetem, vypomáhat, kdyby chtěla...Opravdu jste schopni být fungující, samostatná rodina a postarat se sami o sebe i o dítě? Možná má Vaše máma k otci dítěte výhrady a možná jsou i oprávněné, ale mělo by vám jít o společnou věc. O to malé...Měla byste si s mámou o tom promluvit. Teď jste také máma a určitě nejste jediná, která se mámou stala v 17ti letech.

iz*
hodnocení

0x

V této době bude opravdu nejlepší "zatnout zuby" a vydržet to. "Zplnoletnění" neexistuje, lze pouze získat plnou svéprávnost. Jenže na soud budete muset čekat, než k němu dojde, můžete už být plnoletá.

Možná byste to o pár týdnů urychlila. Ovšem za jakou cenu? Nyní máte s matkou problémy, které se po podání návrhu k soudu mohou ještě zhoršit. Vy i Váš syn ale potřebujete klid ...

errr
hodnocení

0x

Nejde se poradit třeba s babi nebi dědou,tetou,strýcem at matce domluví?Nebo se k nim přestěhovat?Někteří rodiče jsou holt umanutí že se jim nesplnil sen o vlastním dítěti že udělá vysokou školu nebo jiné věci a pak se chovají jako sobci.

simiceeeek
hodnocení

Ano čekat. .. ale už se bohužel nedá čekat. ... vse je horší a horší kazdym dnem... ano musím chodit na brigádu a mamka tu dobu co jsem přyc hlídá malyho... od září nastupují normalne do školy a dal budu pokračovat a ona bude s malym doma... ano je to me dite tak proc by se mela starat..? No protoze mi říkala to Já jsem ta kdo ti pomůže ten debil by se na tebe vysral a tak. ..ano přtel pracuje jeho otec má firmu takže on má práci jistou... a proc ho matka nemá ráda protoze jak to říct už nejsem mala holka a byla jsem víc s nim než s mámou ... a ona me nechce strátit a boji se.. jestli jsem sobectacna atd.. mam mladší brášku o sedum let... od svých osmy let jsem se o něj musela starat hlídat ho uklízet doma a pomáhat. .. v mych dvanácti letech matka chodila do prace od šesti ráno do tři odpoledne ... Já musela vodit brášku do školky ze školky a pak se naučit uklidit a postarat se o něj. .. ted dělam úplne vse vařím atd. ... a matka nic jen si pořád stěžuje ze je unavena atd... doma už je to k nevydržení porad jen na me křičí a nadává mi... někdy stáhne ruku... už vázne nevím jak dál. .. chci bydlet s pritel školu dodělat individuálním plánem a žit krásný a spokojeny život :) jen Prosím o radu jestli normalne mužů odejít k pritelovi do bytu a žit snim ... nebo jestli by to resit a socialka a tak. .. Děkuji za odpověď. ..
srs

Nebo ať přítel řekne svému tátovi,že se nemůžete ani pořádně vyspat a ten přijde domluvit Tvé matce.Nebo je přítelovi a jeho rodině jedno,v jakých podmínkách žiješ?Když jsi matka jeho vnuka?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]