Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žádost o invalidní vozík

Od: pb® odpovědí: 11 změna:
Včera na mě vyrukovala partnerova babička s tím, že by potřebovala nový invalidní vozík a že jí doktor (takové trdlo těsně po škole) řekl, že si má sama zjistit katalogové číslo a cenu vozíku, to mu dát a on napíše žádost. Zdá se mi to dost divné, jak si má starý poloslepý nepohyblivý pacient zjistit informace o zdravotní pomůcce? Pochopitelně prohlídnu internet a pokusím se něco najít, ale neměl by zdravotní pomůcku navrhovat lékař?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

1x

Dobrý den, mě se to zdá jako dobrá myšlenka, asi to bylo myšleno, ať si babička sama vybere, aby nedostala nějaký, který nechce.

doplněno 06.08.14 18:06:

Samozřejmě máte pravdu, má babička by si na internetu také nic nevyhledala. Asi to budete muset projet společně, ještě že Vás babička má.

doplněno 06.08.14 23:16:

Dobrý den, tak v tom případě se prostě narovinu zeptejte - co by jste nám doporučil? Nějaké zkušenosti s tím učitě mají, takže poradí. :)

iz*
hodnocení

1x

Souhlasím s Riou, také si myslím, že je lepší, když si člověk pomůcku vybere sám.

pb®
hodnocení

No dobře ale mně šlo spíš o to, aby člověk nestrávil hodiny pročítám netu a doktor nebo pojišťovna pak neřekli, že tenhle neproplatí. Protože specifikaci neuvedl žádnou a jak víme, výrobků je hodně.
ladinpraha*

A není lepší strávit hodiny na netu, než dostat něco, co vůbec nechci? Není přece nic složitého domluvit se s lékařem, co je možné a co ne.

hodnocení

1x

Moje máma si ho objednávala asi před 2 měsíci.A bylo to přesně tak.Ve zdravotnických potřebách jí půjčili katalog,ona si vybrala,číslo z katalogu dala lékařce,ta jí to napsala a pak se to musí poslat ještě nějakému posudkáři,který to posvětí.Pak se ten poukaz dá do těch zdravotních potřeb a oni pošlou SMS,až to dorazí.Ale může to vyřídit klidně partner.A můžete to dohledat i na internetu.Celé to hradí pojišťovna.

doplněno 06.08.14 17:53:

Máma si vybrala který chtéla a oni asi posvětí každý.

hodnocení

1x

pb, já souhlasím s doktorem a vysvětlím proč.

Pro svoji tchýni jsem potřeboval zajistit vozík, sbíral jsme info, až jsme se dostal do prodejny vozíku v HK. Zajeli jsme tam a babička si vybírala co jí vyhovuje, aby se mohla sama pohybovat. Nám zdravým se to kecá, ale postižený nedosáhne třeba na kola, nebo se nevejde ruka na brzdu a podbně. navíc tchýně má velmi široký zadek a do každého se nevejde.

Několikrát jsme navštívili tuto prodejnu a různě zkoušeli...

Pak vozík zamluvil a žačal okruh s obíháním dokumentů..

Ze zkušensti doporučuji babičku dostat do prodejny a aby si vyzkoušela několik vozíků, jak se ovládá a co vyhovuje..

Opravdu se zdravý člověk na to dívá jinak..

doplněno 06.08.14 19:14:

Paní Liduš,

jdu mimo dotaz. V jedné čekárně u lékaře jsem četl nápis, zdravý člověk má spoustu přání, nemocný jen jedno.

Do té doby, nežli začnete opravdu řešit nemoci, bezmoc a podobné, tak tento nápis přehlídnete. Jelikož se musím starat o tchýní, vím jak je to složité. Je silně obézní a nedostane na obruče u kol, takže pojezd je jen odstrkováním nohou. Proto vím, že vozík musí sedět postavě a nemoci..

Vám přeji zlepšení zdraví, pokud to jde..

lidus*

Ještě doplním (snad to nebude bráno jako reklama ale jako zkušenost), mám vozík DMA i žádost o ten druhý je DMA , maximální spokojenost-lehké, snadno složit a rozložit, lehce jde demontovat i velká kola (rychlo upínací šrouby) když ho potřebujete třeba dát do auta co má malý kufr, kolečka (ta malá) nejsou tvrdá tak, že na kočičích hlavách vypustíte duši. Bohužel katalogové číslo nemám, předala jsem léaři a nenapadlo mě si ho opsat.

lidus*
hodnocení

1x

Divného na tom není nic a spíš děkujte, že nebyl lékař aktivní a nebybral nějaký krám sám. V každé prodejně s pomůckami pro postižené vám řeknou zda hradí ZP nebo kolik se doplácí, v každé vám poradí jaký vozík pro určitého člověka je nejlepší-pokud jezdím sama nepotřebuji např. brzdy na rukojeti ale v momentě kdy mě někdo veze to bez nich nejde, také zjistíte zda je výška rukojeti pro toho kdo veze nastavitelná, jaká má vozík kola, z čeho je a kolik váží, jak lehce nebo těžce se skládá...Opravdu ideál je pokud vozíky mají na prodejně si je vyzkoušet ale to je málo kde, většinou mají katalog. Dělala jsem to minulý týden, jeden vozík mám 11 let a potřebuji druhý, nárok máte po 5 letech ovšem ZP se dost cuká a tak na ten první musím mít vyřazovací protokol (není problém, dají vám ho kde jste vozík koupili) a pak příjdete ¨s papírem na konkrétní vozík co chcete a máte už předem zjištěné zda ho platí ZP nebo vy a nebo doplácíte. Některé ZP mají strop 21 000 Kč a pozor některé žádosti musí projít řízením jejich posudkářů. U žádosti na el. vozík je to stejné, jen to trvá ještě déle.

doplněno 06.08.14 18:29:

Ano pane Milane, máte svatou pravdu. Vám zdravým to vše příjde v pohodě ale já bych i uvítala aby si ten kdo třeba vymyslel bezbariérové autobusy sedl na vozík a vyzkoušel si to, ten co vymyslel dveře např. do výtahu vůbec asi netušil, že nestačí prostor na projetí vozíku ale musím tam dostat ruce. A ten kdo si myslel, že invalidní vozík moje ruce dostanou na všechny ty nájezdy pro invalidy, že mám 2 brzdy a z kopce i malého to ubrzdím a uřídím na tomto vozítku v životě neseděl.

doplněno 06.08.14 18:31:

Gamapolis-pro vaše info, neposvětí každý, schvalovací proces chvilku trvá a ZP nejdřív hledá zda někde nemá vozík vrácený nebo repasovaný.

pb®
hodnocení

Všichni píšete, že je to dobře, ale pro mě je to naprosto zbytečná komplikace. Babička má vozík pouze na to, aby se pohybovala po svém 1+1, rukama to stejně neuřídí, může se jen odstrkovat. Po ulici nejezdí, natož pak po kočičích hlavách, z kopce nebo dokonce autobusem. Zkoušet vozík je komplikované, do a z práce jedu hodinu navíc s malým dítětem. To mají ty zdravotní potřeby nejblíž bydliště ještě a už zavřeno.
lidus*

Pb, já nechci být zlá ale řekla bych, že nemohoucí babička bere na mobilitu a možná i na péči, já vím, že je to otravné ale snad hodina co by vozík vybírala není zas tak moc. Pokud chcete vybrat sama je to snadné, můžete i na nettu a radím vybírat přímo v těch potřebách co vozík chcete odebrat (moje internetové stránky mají).

Liduš, nejste zlá, a já s Vámi plně souhlasím. Tchýni vozím po doktrorech jak je třeba, páč moji děti vidí, jak se musí postarat o svoje rodiče...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]