Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

15 léta dcera chodí s 19 klukem

Od: iren43 odpovědí: 44 změna:
Moje dcera které je 15 chodí s 19 klukem.Jak by jste reagovali na tu to situaci?
Dcera je znej úplně pomatená.Kluk má už svý vlastní auto a ne žádný ledajaký,myslím že Superba.
Kupuje ji oblečení a když se jí zeptám kde na to ten kluk pořad bere řekneme mi že s něčím podniká ale sama neví s čím.Myslíte že je normální aby kluk v takovým věku už sám podnikal a něco víc si vydělal.
Doma o něm pořad básní a už mi ho chtěla i představit.Ale já jsem řekla že nechci,jsem proti tomu vztahu.Nejraději bych jí ho zakázala.
Ted se semnou dcera nechce bavit zakázala sem ji totiž dovolenou.Kluk jí chtěl vzít na týden do Řecka,ale já řekla že to nexistuje v jejím věku a ted semnou nemluví a dává mi to i najevo tím že když ji třeba řeknu dobre ráno a ona mlčí.

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Každý rodič si myslí, že na známost má jeho 15ti letá dcera času dost. Nejdříve ať vystuduje, soustředí se na učení a potom ať teprve myslí na kluky...Takto uvažuje skutečně spousta rodičů. Řeší se to příkazy, zákazy, leckdy i tím pohlavkem. Pak se děti začnou šprajcovat, začnou si ztěžovat na to, jaké peklo mají doma, jak jim rodiče nerozumí, jak je týrají a ptají se, jestli je možnost "splnoletnit je" jen aby mohly odejít z domu. Přítel je přece uživí a všechno by bylo tak krásné..Nebýt nechápavých rodičů. Takových příběhů člověk vyschlechne a i zde si přečte, moc. A pravda je vždycky někde uprostřed. Chápu starost rodičů a snažila bych se být tolerantnější někdy i k dětem. Pokud víte, že je dcera zamilovaná, pak s tím neuděláte nic. Poradila bych Vám, sednout si s ní a v klidu si s ní pohovořit. V první řadě bych ji dala jasně najevo, že jsem její máma, která to s ní myslí dobře a bude mě respektovat. Tedy neexistuje, že by mě ignorovala a nemluvila se mnou jen proto, že věci nejdou tak, jak chce ona. Pak bych ji oznámila, že na dovolenou s přítelem ji v 15ti opravdu nepustím a je to moje konečné rozhodnutí, které musí respektovat. A vysvětlila bych jí, co mne k takovému rozhodnutí vede. A pak bych navedla řeč na jejího chlapce a pokud už předem víte, že o něm dcera nemá moc informací, překvapte ji a řekněte, že byste ho ráda poznala. Jako matku by mne určitě zajímalo, s kým se dcera stýká a určitě bych se nebála, zeptat se ho na to, co mne o něm zajímá. Myslím si, že když dceři řeknete, že si s nimi chcete promluvit a některé věci si vyjasnit s oběma, bude to k užitku všech. Když jí chlapce budete zakazovat, bude se s ním scházet za rohem a Vám začne lhát atd...Proto bych asi volila cestu tolerance a snažila se projevit vstřícnost a hlavně zájem o to, co je to za kluka, který popletl Vaší dceři hlavu...Na spoustu věcí si naše děti musí přijít samy tak, jako jsme si na ně přišli i my. Ale nikdo si neporučí, v kolika se zamilovat a do koho...Přeji spoustu trpělivosti a více tolerance a respektu z obou stran.

lucie*
hodnocení

3x

já bych jej chtěla poznat,není nad vlastní dojem!a pak se uvidí...ovšem dovolená je moc,to ať si počkaj.Třeba je opravdu schopný a dcera měla štěstí,v tomhle věku (a i ve starším:)se ženské nechají zblbnout i chudákama co nic nemaj a nebudou mít.Vy jej uvidíte reálně a né růžovýma brýlema jako dcera,takže seznámit se,stějně jste za dceru do 18 zodpovědná,tak musíte mít přehled.

tom8888
hodnocení

2x

Tak kdyz uz bych mel takovy problem, tak by asi bylo logicke ho poznat. Prijde mi to dost zvlastni si neco o nekom myslet, kdyz ho ani neznam. Dneska je i v 19letech mozne vydelavat slusne penize kdyz je nekdo sikovny. Kdyz ho poznate a "pokecate" tak zjistite co je zac. Horsi varianta je, kdyz to neudelate a pak zjistite, ze to je nejaky zlodej, dealer a podobne a pak uz bude treba pozde.

tom8888

Jeste doplnim, ze moje babicka chodila s dedou kdyz on byl na vojne a ji bylo taky 15let..a jsou spolu do ted.

lmgify

Jenomze tvoje babicka se asi nenarodila v roce 1999, ze ne? Moje babicka taky mela jen 4 tridy zakladky, protoze to tenkrat bylo normalni a dozila se s tim az duchodu, ale to neznamena, ze svoje dite necham vylezt skolu po ctyrech letech.

tom8888

trochu z toho prispevku nejde pochopit tvoje myslenka...

Moje byla, ze ten vek zase neni takovy problem. Chapu, ze dnes ja asi vic veci z ceho muze mit strach ale hlavni je, aby ho poznala jaky je a ne kolik mu je.

lmgify

Myslenka byla ta, ze zpusoby, jakym se delaly veci pred 50+ lety, nemuseji byt v soucasnosti ty nejlepsi nebo normalni. Jeste nekdy v roce 1985 byl v Ceskoslovensku prumerny vek nevesty asi 22 a zenicha 24 let. A dnes?

jmhad*
hodnocení

2x

Bojovat proti vztahu mladých je jako čůrat proti větru.Snad víte,jak jste dceru vychovala a tak by bylo moudřejší ustoupit. Dnes jsou "děcka" o několik let napřed než my v jejich věku či naši rodiče.

martinaa*
hodnocení

2x

Milá Iren, v 15 letech jsem chodila s pětadvacetiletým, naši nebyli nadšení, ale tolerovali to. Zákazy by asi neměly smysl, dohodli jsme se na pravidlech - žádné přespávání, být doma dle domluvy apod. Za čas se s ním seznámili a pak to stejně skončilo, takže jen zkušenost. Podotýkám, že jsem dodržela svoje předsevzetí a na sex nedošlo. Starší muž není ani Herodes, ani pedofil ani nic jiného, přistupuje k tomu dost negativně.

19 let kluk nemůže mít peníze na auto a mít peníze? Ale kdeže. Přítel pracuje v otcově firmě tak od 12 let, od 18 je oficiálním majitelem, auto mají každý své (protože oba hodně jezdí za kšefty a každý jindy a jinam), a na nějaké kino, oblečení a různé taky zbyde. Jsem hrdá, že přítel není příživník, co ho živí rodiče a on nic nedělá, ale naopak se k práci umí postavit a umí vydělat. Pokud přítel dcery podniká a vše je legální, měla byste být spíše pyšná, že nemá nějakého troubu a nemakačenka.

Co konkrétně Vám na něm vadí, když ho ani neznáte? Nejsou to jen Vaše domněnky a předsudky?

olaf71*

že by dnes v 19ti letech někdo dobrovolně pracoval, nebo měl snad už něco našetřeno, to je trochu rarita.

k prvotní otázce. chtěl bych ho poznat a vyptával bych se. sice nevím, proč kluk v jeho letech chodí s patnáctkou, ale třeba mají ještě společné, dětské zájmy

tom8888

je mi 28let a moji kamaradi kterym je 20let maji e-shop a slusne vydelavaji.

Dalsi je schopny v IT a vydelava si to co si nekdo nevydela po 40letech. A je mu 25let. Dalsi kamarad ktery dela "blbeho pizzare" jak by si mohl myslet si vydela za jeden den 1700kc ne za 8 hodin. Jinak ja jsem dobrovolne pracoval taky od 19let, u toho jsem dodelaval skolu a dokazal si koupit nove auto a ted dum.

olaf71*

pak správně jdete příkladem

erikch*
...olaf1 a proč by ne...já už od svých asi třinácti jsem chodil mýt autobusy západoevropským řidičům k Internacionálu v Dejvicích(to byl rok 88) a za tech x let jsem si jednak nasetril na svou první karu(Ford Granada) a normálně jsem fungoval(diskotéky atd.) aniž bych byl závislý na kapesnem...takže kdo se nebojí něco delat a nečeká jen kde co dostane,tak muže mít kacky i v ...nacti...evidentně to ale není tvůj případ,když napises podobnou poznámku ...ver ze my jsme nemuseli "sondovat" kdo nás pozve na pivko apod...

bludimira
hodnocení

2x

Když mi bylo 16 našla jsem si kluka o několik let staršího a naši udělali přesně to, co vy. Ani je nenapadlo si rozumně promluvit. Tedy oni to dle sebe udělali - řekli jsme ti to jasně a tahle dohoda platí. No, to je fakt dohoda. :( Vede to k jedné jeidné věci - chápala jsem svě rodiče jako lidi kterým se věřit nedá ani omylem. Lhala jsem a stejně z toho nic dobrýho nebylo. Když se na to přišlo, odnesla jsem to já. Jak jinak. Nedělejte stejnou chybu jako moji rodiče. Vaše dcera si možná myslí že ať vam nabídne, co nabídne, nic neni dobře. Podle mne to taky byli naši s kým se v první řadě nedalo mluvit a lepší nic neříkat. Když budete mít její důvěru, aspoň budete vědět, co se děje. Mít pak nějaký problém a myslet si že ten za kým rozhodně nemůžu přijít jsou rodiče, neni pro nikoho z vás dobré. Na dovolenou ji pouštět nemusíte, přespávat u sebe také nemusí. Víte aspoň jak to mezi nimi v oblasti sbližování vypadá? A nemyslete si, že když budete zakazovat se snim vidět apod. že se to nebude dít. Co si o vás myslí ten kluk? Matka jeho přítelkyně je zaujatá ani ho nezná a když vám dali možnost, patrně dcera hovořila i za něj, jej poznat, odmítla jste. Co si mají myslet třeba jeho rodiče, když se takhle chováte k jejich dítěti. Zjistěte si, co se děje a pak si můžete v klidu rozmyslet svůj postoj k němu a jejich vztahu. Dceři jste vzorem vy sama. Šprajcla jste se vy, tak to udělala i ona. Všechno co uděláte se vam vrátí, dobré i to méně šťastné.

Nechtějte se dočkat toho, že vaše dcera bude chodit škemrat za učitelkou na střední škole, zda by ji nezapisovala absenci protože si musí dojít na gyndu pro prášky a rodiče by ji zabili kdyby něco zjitili - fungovalo to celou střední. To je případ bývalé spolužačky. Dneska je mi skoro 30 a pořád si myslím že chybovali její rodiče stejně jako moji.

hodnocení

1x

No jo, je to blbý věk. Puberta mlátí dveřmi a neví co by.

Snažte se tyto věci neřešit moc emotivně, dcera si o Vás v tomto věku myslí hlavně to, že jste úplně mimo a že nejste normální (samozřejmě s prominutím). Vidí jen sama sebe, svého chlapa a jak na ně svět čeká.

I když Vám rozumím a osobně bych jí taky nikam v jejím věku nepustil, rád bych toho kluka poznal a o samotě si s ním promluvil, třeba Vás nakonec překvapí.

A je-li Vaše dcera jinak rozumná a důvěřujete jí a kluk nebude už na první pohled mafián, vztah bych až zase tak striktně nezakazoval. Pokud se špracjne, uteče Vám za ním třeba oknem, je tedy lepší alespoň vědět, za kým.

eulalie*
hodnocení

1x

Toho kluka se snažte poznat a s dcerou jednejte nikoliv jako s malým děckem, ale jako s téměř dospělou slečnou. Normálně jí vysvětlete, že na dovolenou do Řecka nee, ale poznat, že ho chcete. Aspoň budete už vědět, co je chlapec zač. Vaše dcera potřebuje spřízněnou duši a ne někoho, kdo bude proti jejímu vztahu. Protože ten si určitě ona vymluvit nedá. A čím více budete zakazovat, tím to horší bude. Je třeba jí normálně a s klidem vysvětlit, jak to v životě chodí. A že cokoliv udělá, je si za to už sama zodpovědná. Každý rodič si tím musí projít.

hodnocení

1x

Jako otec vás plně chápu. Jednal bych podobně. Jako rádce vás nechápu. 4 roky není žádný rozdíl a kluk může být fajn.

cobrak*
hodnocení

1x

Dobrý den. Je velmi divné, že kluk, který maturuje (pokud vůbec maturitu má),podniká. To, že má Superba, bych neřešil, dnes je starý superb klidně k pořízení za cenu Oktávie, protože jsou to často hodně ojeté "limuzíny" po pražských taxikářích. Ale přijde mi opravdu zvláštní, že jí kupuje oblečení, chce ji vzít na dovolenou a tak. Na druhou stranu musím říct, že to asi nebude žádný hajzl, protože to by nechodil s Vaší dcerou, které je 15let, ale začal by si klidně s nějakou hooodně starší, nebo by ani žádný vztah nechtěl a chtěl by si jen užívat. Být Vámi, také bych Vaši dceru nikam do Řecka nepustil, ale rozhodně bych ho chtěl poznat, co je zač, s čím podniká a třeba zjistíte, že Superba koupil, protože zdědil peníze po babičce a s podniká jeho otec a on mu jen občas pomáhá ve firmě a je to úplně normální kluk, ale Vaše dcera Vám to jen špatně vysvětlila, protože ho chtěla před Vámi "podzvihnout" a nebo to sama ona špatně pochopila. Takže se ho snažte poznat a zbavte se předsudku, že je to nějaký zbohatlík, dnes není problém, aby banka půjčila peníze komukoliv, kdo si řekne o půjčku. To víme všichni ;)

doplněno 18.08.14 15:13:

Ještě bych doplnil, že když jí budete tenhle vztah zakazovat, tak to stejně nepomůže. Řekne, že jede na týden na Šumavu a mezitím se bude slunit v Itálii a Vy nic nepoznáte ;)

ovecka
hodnocení

1x

Nevím, jaký je konkrétní dotyčný, ale já bych se snažila se s ním nejdříve seznámit. Pokud můžu mluvit ze svých zkušeností, měla jsem prvního kluka v 15 a doma jsem poslouchala neskutečné narážky ve smyslu, že si lidi budou myslet, že jsem kurva, když s někým chodím v tomto věku. Téměř k nám nesměl chodit. Byla jsem s ním asi 2 a půl roku. Další můj kluk, také několikaletý vztah, se jim líbil, ale když jsem asi v 19 letech chtěla abych u něj mohla přespat, pohádala jsem se s rodinou zas, že si lidi budou myslet, že jsem kurva když už mám druhého kluka, a že kde je psáno, že s ním zůstanu, a že za rok zas budu spát u někoho jiného. Svou jsem si vybojovala tím, že jsem řekla ať nezapomenou naši na to, že oni spolu v tu dobu už dávno žili. Nedlouho na to si v 16 letech přivedla sestra na noc svého kluka, kterej u nás už spal bez problémů, protože jsme jí všecko vlastně vyhádala. Naši tenkrát tvrdili, že u ní je to úplně něco jiného, když je kluk z daleka a nemá se jak dostat dom. Takto to bylo se vším a já to našim dodnes mám za zlé. Jakmile se narazí na nějaké takové téma, hned se urazím, pohádáme se a nebavíme se spolu několik dní. Dovolená v Řecku je v tom věku asi vážně brzo, tak jí zkuste domluvit, že třeba mohou jet někde na víkend tady v Česku. A hlavně bych ho chtěla poznat, ať Vám jednou nemá za zlé to co já rodičům.

lmgify
hodnocení

0x

Znam 19ti lete, kteri i jako zamestnanci vydelavaji penize, o ktere se vetsine lidi nezda (přes 100 tisíc měsíčně). Proste meli stesti na dobreho zamestnavatele, ktery jim umoznil delat to, co umi a rozvijet se.

Samozrejme jako OSVČ si kazdy muze urcit svoji vlastni cestu. Take jsem znal 18lete milionare.

Myslim, ze bych chtel slyset, co dela. Jestli to nebude chtit rict nebo bude mlžit (zabývám se finančními produkty, marketingove strategie, reklamní optimalizace, webové prezentace a podobne kecy), tak to bude nějaká levárna. Protože jestli neumí během 1 minuty dopodrobna vysvětlit, co přesně dělá a vysvětlit to tak, aby to pochopil i blbec, který není z oboru, tak to nechce říct, protože je to něco nelegálního (a kecy o tom, že nechce prozradit firemní strategii, jsou prostě jen to - kecy).

Hned bych si ho projel v Rejstříku firem, Rejstříků úpadců, insolvencí a bankrotů :). Na půjčku a leasing jde sehnat spousta věcí, které se lidem jeví jako symboly úspěchu, ale je to přímá cesta do platební neschopnosti, až se ten domek z karet zhroutí.

myse*
hodnocení

0x

4 roky není žádný rozdíl. Myslím, že celý problém jste způsobila vy tím, jak se k tomu stavíte - odmítavě.

Jak můžete někoho soudit, když ho neznáte? Ani se nedivím, že je dcera uražená - když vy jste taky... každá si trváte na svém a nechcete ustoupit ani o kousek... Ale vy jste dospělá, mohla byste se víc ovládat!

Doporučuji - seznámit se s klukem, popovídat si s ním - a uvidíte - jestli je to libový frajírek, který si užívá za peníze svých rodičů nebo drogový dealer, který se topí v penězích a nebo obyčejný kluk, který se umí postarat sám o sebe...

Mimochodem - taky mám 15 letou dceru - a na dovolenou bych ji taky nepustila. Ale jejího kluka znám, chodí i k nám, ale nespí tady...

P.S. co na to manžel? potažmo otec dívčiny? jak se k tomu staví?

pjop
hodnocení

0x

Měla byste naopak o klukovi zjistit, co se dá. Tedy jméno, příjmení, r.č. nebo datum narození, bydliště. Z těchto údajů si pak najít na obchodním rejstříku nebo řejstříku živností do čeho dělá. Dále zjistit, co dělá jeho otec - peníze mohou být z rodinné firmy (na to není nic špatného). Dále by bylo vhodné, aby dcera byla očkována proti rakovině děložního čípku - to jste měla dávno zařídit bez ohledu na stávající známost. Dohlédněte na to, aby šla na gyndu a začala užívat HA - tedy pokud netoužíte nyní po vnoučeti. Čím víc budete prudit, tím více bude dcera na jeho straně. Zvolte jinou taktiku - smír, seznámení se s jeho rodinou - tedy pokud to jsou lidi a ne zločinci. Být vámi, ukrojte také nějaký díl z jeho financí už tím, že vás někam společně vezme na drink. Poznáte tak jeho povahu po pár skleničkách a prostředí, kam chodí. Tam ho budou znát a budou tam podobní lidé jako on. Pokud chce do Řecka - jeďte také, proč ne - je tam hezky. Pokud odmítne, sdělte, že to je škoda, holka mohlas být v Řecku. Kdyby ten tvůj za něco stál, vzal by nás tam obě. (Nutně ho to nemusíte nechat celé zaplatit, ale na místě platí on). Věřte, že ho to za chvíli přestane bavit. Prostě kluk má rád mladý holky a vaše dcera bude nejspíše v mužských věcech zkušená. Tak to prostě je. Věřte, že tyhle kluky nebaví zaučovat studený prkna. Hlavně nezoufejte, on jí za čas stejně odkopne, protože se naskytne jiná a lepší. Hlavně, aby neotěhotněla. Z drog (pokud už nemá zklušenost) se dostane, z těhotenství těžko a nemyslete si, že si jí někdy vezme. Pak nebude chtít zaplatit ani potrat... Důležité je dohlídnout, aby měla ve škole dobrý prospěch. Klidně jděte za třídní a nestyďte se třídní i něco sdělit, oč vám jde.

fik
hodnocení

0x

Slušně si vydělat v 19 není problém i bez mafiánství pokud má člověk všech pět pohromadě a snaží se.Toho kluka jak píší ostatní tak poznat,promluvit si s ním,to že má peníze a superba,nemusí znamenat že je drogový dealer nebo něco podobnýho co si rodiče občas myslí

Zakazování stejně nic nevyřeší,dcera už je ve věku kdy už má o kluky zájem a nějaké tvrdé represe nebo zákazy vás akorát rozdělí a stejně za ním třeba i uteče,zase nejsem tak starý abych si nevzpoměl co jsem vyváděl v pubertě já

Tu dovolenou bych jí já osobně i povolil,v dnešní době někam cestovat není nějak nebezpečný

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, je to možné, když jsem začínala podnikat já, dělala jsem grafiku pro spoustu mladých kluků (16-17) kteří měli neuvěřitelně dospělé názory, hodně skvělých projektů, které fungovaly, obvykle nápad na nějaký výrobek, stránky, nebo e-shopy, jejich slušné vyjadřování nevidím ani u svých vrstevníků. Ve 20ti vydělali první milion... Možná mu jen zkuste dát příležitost, uvídíte.

hodnocení

0x

Hezký den Iren. K Vaší dceři- jste její máma, ale chce to být i její kamarádka, přítelkyně, mít spolu kamarádský vztah. Jako kamarádce se Vám s radostí svěří s tím hezkým i s tím špatným, a to vše můžete prožívat s ní. Jako matka jí můžete radit a usměrňovat. Jít cestou zákazů a rozkazů je cesta do pekel. Byla by jste pro ní překážka k její cestě za štěstím. Pak se bude soustředit jen na to, jak překonat tuhle překážku. Škola, učení, rodinné vztahy to vše bude narušené a těžko se to pak urovnává. Chápejte svou dceru, je teď "zamilovaná", nic nezakazujte, jen dohlížejte. Když Vám ho chce představit, nechť se tak stane. Pozvěte ho domů na návštěvu, konverzace ať je příjemná pro obě strany a ne jako u výslechu. Z osobního setkání poznáte víc. Buď je to šikula nebo zmetek. Pak uvidíte dál. Na dovolenou bych ji taky nepustila. Někdo tu dal návrh, ať pozve i Vás jako doprovod. Ať pozve Vás- mámu, tátu jako doprovod (s finančním přispěním) to není špatný nápad. A s dcerkou příjemný rozhovor o prevenci...návštěvě GN atd. Tak ať se daří, žádné nervy a přeju pohodu. Hezký den

hop®
hodnocení

0x

Já bych jim popřál hodně štěstí ve společném vztahu a držel jim palce. Vaše dcera už není dítě, má vlastní rozum. Chybí jí pouze životní zkušenosti a ty jí stejně nepředáte, ty si musí získat sama. A v tom ji pomoci můžete - třeba podporou vztahu s rozumným slušným šikovným zabezpečeným klukem...

asd*
hodnocení

0x

Situace je naprosto normální, a 4 roky rozdíl je nic. S klukem bych se chtěl seznámit - pozval bych ho na oběd a vyptal se přímo jeho co mě zajímá - jak žije, kde pracuje, co má za koníčky, co dělají jeho rodiče, jestli nechtějí na společný výlet atd. Do řecka bych jí samotnou nepustil, jedině s doprovodem, jasně bych jí řekl že doprovod neni stíhačka a kazišuk, ale proto že za ní pořád máte zodpovědnost a bojíte se o ní.

Pokud jí přítele budete zakazovat, tak se budou scházet tajně a vy pro dceru nebudete opora ale překážka. Nebudete vědět kde a s kým je, co dělá a doma bude dusno.

Holt dcera vám vyrostla, už je z ní slečna a začíná žít svůj život. Držet jí doma v kleci je nesmysl, dát jí volnost by ale taky bylo špatně. Chce to pomoct jí v životě tak aby neudělala hloupost...

mulis
hodnocení

0x

Ono je možný mít v 19 hodně peněz. Když jsem studoval na střední ekonomiku (2 roky zpátky), spolužák si vydělával od 16 v pojišťovně. Nabízel nějaký pojištění. V 18 si koupil za svoje peníze auto a chodil každý den v obleku. Seznamte se s ním, třeba je fajn. Ale na dovolenou bych ji asi taky nepustil.

mili3478*
hodnocení

0x

Koukam ze jsem tu jedinny komu by se to vubec nelibilo a urcite bych byl tek kazisuk, ale v patnacti, bych ho hnal svinskym krokem od dcery a bylo by mi jedno jestli ma penize, nebo ne.

doplněno 06.08.14 19:09:

No v patnacti to asi jeji vec nebude.

No jestli si myslíte, že všechny holky čekají na kluka do 18-ti let, tak jste vedle, jak ta jedle. Hodně z nich nečeká ani do 15-ti let. Já osobně bych tomu nechal volný průběh.

mili3478*

mcgyver, a ja bych ji to rekl takhle , az se odstehujes tak si delej co chces, pokud jses pod jednou strechou se mnou a zivim te neexistuje.

No a tohle je přesně ten moment, kdy se dcera (pokud je vzdorovitá) v noci sebere a odejde za ním, a nad ránem se bude plížit zpět do postele. Seberete jí klíč od domu? Asi těžko, ve svém věku už jej potřebuje. A nebo Vám ho prostě nedá. Půjdete na ni tedy násilím?

Pokud vzdorovitá není, může se uzavřít do sebe a nikdy Vám to neodpustí.

Tak si prosím vyberte, o co z toho máte zájem.

(Nepopírám, že v některých věcech lze pravidlo "já tě živím, ty se podle toho chovej" uplatnit a je to opravdu třeba, ale nemyslím si, že tohle je zrovna ten.)

mili3478*

naufrago, asi odpovidate na moji odpoved, ale ja nikoho nasilim doma nedrzim,ale u mne tim padem skoncila, a dusledky sveho chovani pochopi sama.

anananan
Boze...v dnesni dobe? Me je 14 a mam kamosky...je jim 12 a pokud jim rodice zakazou stykat se s klukem tak na truc utecou ;) takze bych pomlcela...

hodnocení

0x

To je snad její věc, nebo ne?

cuca*
hodnocení

0x

Souhlasim se zjištěním, co je zač.

. V tom smyslu, ze když zakazete, opravdu se s nim bude scházet za vašimi zády.

Mam to z vlastni zkusenosti.mne 14 jemu skoro 20.

Rodice zakazovali, nebylo jim to nic platne.no a vydrzelo to.

Ne každý je podvodnik ci hajzlík.

Dceri je též 15, zatim jsou chlapci jen kamarádi, no ale az přeskočí jiskra...

Nechci ji nijak vyrazne omezovat, ale na dovolenou v 15 do ciziny ani náhodou . umřela bych asi strachy.

dff
hodnocení

0x

dovču bych nepovolil...ale snažil by se spíše poznat jejího přitele..Je lepší vědět kdo to je..

miklous*
hodnocení

0x
Zdravím. Přijde mi zvláštní, že by Vaše dcera nevěděla jakým způsobem její přítel vydělává peníze... Buď ji na vztahu zajímá pouze pozlátko (což v jejím věku může být), nebo z nějakého důvodu nechce, abyste to věděla Vy... Tady evidentně selhala komunikace.
To, že kluk jezdí autem a sem tam koupí dívce kus oblečení ještě neznamená, že je drogový dealer.
Bojíme se toho, co neznáme. Docela Vás chápu - dovolit dítěti, ať se pustí maminy sukně a roztáhne křídla je diplomová práce z rodičovství...
Váš postoj je stejný, jako ten dceřin. Rozdíl je v tom, že Vaše dcera si myslí, že si vzdorem vybojuje své, ale Vy víte, že jste ve slepé uličce.
Jděte za ní, pozvěte kluka na návštěvu (poznáte ho a uděláte si svůj obrázek) a dejte jim najevo, že jejich vztah respektujete. Teprve pak jim oběma můžete vysvětlit, proč není společná dovolená v zahraničí dobrý nápad a proč ho toto léto nedovolíte realizovat. Můžete promyslet i alternativu (stanování na zahradě, jednodenní výlet po čechách ap.). Další úvahy budou možné, až budete vědět víc.
Přeji pevné nervy - M

hodnocení

0x

Tuším čeho se obáváte a ještě to tu nezaznělo.Je to dost velký věkový rozdíl pro 15tiletou holku, ve třiceti je to jinak. Holky jsou většinou v tomto věku idealistické, plné romantiky, ale kluci touží po prvních sexuálních zkušenostech, jsou neobratní a nevěří si, V devatenácti už je to jinak, on ten sex už opravdu potřebuje a bude ho chtít, zatím co ona by se se stejně starým klukem šťastná vodila za ruku a padla by nějaká ta pusa. Na dovču bych ji nepustila, ani jinam přes noc. Kluka bych si otestovala a pokud by se jevil slušným/ o což se před Vámi bude snažit /, stanovila bych nějaká pravidla - kdy, jak často, kolik hodin, do kdy doma,kdy doma -doma jen za Vaši přítomnosti, a pak bych ho požádala, mezi4ma očima, aby mi slíbil, že vzhledem k jejímu věku, půjde zatím jen o platonický vztah -stanovit dobu /rok a víc/. Že jestli ji má opravdu rád, tak to pro ni udělá a vydrží to. Pak můžete doufat, že jestli je opravdu zamilovaný, že to nějaký čas vydrží a mohou se i do té doby rozejít. Od dcery bych požadovala stejný slib, už z hlediska zdraví a sex. nevyzrálosti. Řekla byc jí, že o 17tých narozkách jí dám antikoncepci, ale teď, jestli spolu tolik chtějí chodit, tak něco za něco. Myslím, že na to oba přistoupí, jen když spolu budou moci chodit. Pokud to ovšem nebude nějaký lovec skalpů...

kokino
hodnocení

0x

tipoval bych, že se drží nějaké party co dělá do automobilové kriminality

buss
hodnocení

0x

Co chcete slyšet? Zakázat? Zkuste to. Pak sem zase budete psát. Co se týká výdělku, není to běžné, ale je to možné, můžeme si přece vydělat neomezeně, když na to máme hlavu. S čím podniká zjistíte v rejstříku. Na druhé straně co si neužít, ale aby se to nezvrhlo, kdo ví, jaký bude mít život. Dbejte, aby chodila řádně do školy, byla slušná, stanovte pravidla, promluvte si s ním.

hodnocení

0x

Rozhodně jí tu známost nezakazujte, snažte se s tím klukem seznámit a dceři pak sdělit své dojmy z něho. Jinak je to normální, dcera byla stvořena k milování a naplňuje tak své ženské poslání na tomto světě. Ty doktorky a právničky jsou většinou na baterky :o))

lotus*
hodnocení

0x

Myslím, že to vidíte zbytečně černě. S tím přítelem bych se určitě chtěla seznámit, takto se můžete jen dohadovat, co je zač, tím spíš, že se s Vámi dcera nebaví...

ko
hodnocení

0x

Ahoj, mě je 14, a mám kamaráda, kterému je také 14, má 2 eshopy (pochopitelně i s dospělým) a také slušně vydělává. Dnes se dá vydělat na čemkoli, určitě bych se toho nebála.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]