Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plánované těhotenství

Od: misulka* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den.
S pritelem plánujeme rodinu,
Chtela bych se vas maminky zeptat na zkušenosti s kyselinou listovou kdy je nejlepší ju zacit brát,
A jak jste to měli s vysazenim HA.telo se asi pul roku "cisti".,
Co poví gynekolog, co píše internet s kolikrát lisi od tzv."babskych rad"
Zajímají me vaše zkušenosti,budu rada za radu ci nejaky tip,
Děkuji vam za odpověď

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

2x

podle zdrojů se tělo čistí půl roku,ale podle mého"léčitele-bylinkáře"o hodně déle.Z bylinek nejlépe začít užívat třezalku,která pokoří i antikoncepci,takže na očistu po ní nejlepší.Ostropestřec čistí tělo po antibiotikách,taky by šel na očistu použít.Kyselina listová funguje pouze s železem a to Vám předepíše i gynekolog,ale lékarny a bylinkové obchody jsou plné.

Z bylinek na podporu otěhotnění je spousta směsí,kapek i čaju,účinější jsou kapky-výluhy z pupenu a většinou jsou to kombinace-kakost,třezalka,kotvičník,ostropestřec.

misulka*

Směs tech bylinek- jak dlouho se doporučují brát?...Podle Vašeho léčitele-bylinkáře?:)

lucie*

čajové směsi jsou tak na dva měsíce,1-2 krat denně vypít čajík.dnes už koupíte namíchané směsi nebo Vám někdo poradí(u nás majitelka obchodu s bylinkami se taky zajímá o léčitelství-bylinkářství tak i radí)ovšem jak už se psalo,na otěhotnění to nemá vliv,jde jen o očistu těla.Třeba po antibiotikách užívám třezalku,ostropestřec...jinak se mi nemoc vracela a byla jsem unavená.

hodnocení

2x
Podle mě je čištění těla po antikoncepci blbost. Někomu nemusí jít otěhotnět hned, protože trvá než naběhne ovulace a ustálí se menstruace, ale pokud všechno funguje, tak není důvod s těhotněním otálet. Copak se při otěhotnění přes hormonální antikoncepci doporučuje potrat? Dítě se narodí normálně zdravé.. Já bych to nehrotila..

eulalie*
hodnocení

1x

Moje rada - hlavně moc nestudujte internet. Jestli se vám má narodit zdravé dítě, tak se prostě narodí, až přijde jeho čas. Některým párům trvá chvíli, než počnou, jiným déle. Každá žena a i muž jsou prostě jiní. Nelze zevšeobecňovat. Pokud však chcete mít jistotu, že vám po vysazení HA naběhla opět ovulace, bez které otěhotnět jaksi nejde, tak si zkuste něco načíst o měření bazální teploty. Ale jinak, čím více se budete pozorovat a já nevím, co ještě pro otěhotnění dělat, tak to stejně neurychlíte. Jen se budete zbytečně nervovat. To jsou mé osobní zkušenosti. Kyselinu listovou jsem brala, v těhotenství pak Femibion. Vyvážená strava k tomu...

jenda7
hodnocení

1x

Dle mých poměrně bohatých osobních i odpozorovaných zkušeností jsou současnými největšími "zabijáky" úspěšného početí psychika a hubenost (až vychrtlost), přestože si zmíněné ženy myslí nebo myslely, že jsou zdravě štíhlé. Samozřejmě pokud pominu opravdové zdravotní překážky. Takže hlavně přeji pohodu bez stresu a to druhé by každá žena měla zhodnotit sama, když chce počít. Místo čištění organismu doporučuji vyčistit mysl a mít na mysli to druhé. Ne nadarmo se říká velká pr... základ rodiny. To není kec, ale generacemi odpozorované zákonitosti.

lk

mé kamarádce zase doporučili lékaři, když nemohla otěhotnět, zhubnout. Ovšem jestli to, že po nějaké době otěhotněla, způsobilo to, že zhubla, se nedá nijak ověřit.

Nebyla nadmíru obézní, měla tak do 80 kg

helena85

Oboje je špatně - jak přílišná hubenost, tak přílišná tloušťka.

Tuková tkáň totiž produkuje estrogen. Ke správné funkci pohlavních orgánů nestačí jenom ten estrogen, který tvoří vaječníky... ale zároveň velké dávky estrogenu působí jako antikoncepce.

Prostě to chce správnou váhu.

A když jsme u téhle stránky věci, tak taky zpevněné pánevní svalstvo, aby tam ty orgány byly nějak zorganizované.

pb®
hodnocení

0x
Kys. listovou jsem začala brát ještě před vysazením antikoncepce, tak jak se to doporučuje. Po vysazení HA jsem otěhotněla hned druhý cyklus.

cuca*
hodnocení

0x

Ja nechci a nebudu radit ohledně kyseliny listove.zkusenost nemám.

Jestli je to zdrave, prosim, cistete se, pijte bylinky, jezte zdravě.Teste se, v těhotenství se pokud mozno nestresujte :)

Ja otěhotněla po vysazeni antikoncepce za 3 měsíce. Hodně štěstí.

helena85
hodnocení

0x

Kdyby se tělo půl roku "čistilo", tak by přeci nemohlo vadit zapomenutí jedné pilulky:)

Tělo se nijak nečistí, jen je možné, že ovulace nezačne hned při prvním cyklu, tzn. není nic zvláštního když otěhotní nastane až za další dobu.

Kyselina listová je zdravá i pro ne-těhotné, takže pokud se s ní začne "zbytečně brzy" tak také žádná tragédie, max. vyhozené peníze :)

lucie*
hodnocení

0x

otěhotnění a čištění těla jsou úplně rozdílné věci,jasně,že jde otěhotnět kdykoli,však to dokážou i fetačky či alkoholičky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]