Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přiznání brigády na úřadu Práce

Od: marty7812 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,chci se jenom zeptat co se mi může stát nebo-li co mi hrozí za to když nedám na Úřadu Práce nepřiznám že mám brigádu? Jelikož jsem student a od 1.9 nastupuji zpátky na Střední školu tak si myslím že jsem nikde neudělal chybu! Pracuji v Makru-skladník přes jednu agenturu a mám hodinovou sazbu 55 na hod (hrubá)! A prý z těch 55Kč se odvádí 11% na sociální a zdrávotní pojištění chci se zeptat když jsem ještě student tak proč se to musí odvádět i za studenty? Děkuji moc za odpověď a Nashledanou

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cuca*
hodnocení

0x

Bez záruky, ale pokud mate status studenta a nemate povinnost se hlasit na up, tak to asi hlasit nemusite.

A pokud podepisete ruzove prohlaseni u te agentury a je to vydelek na DPP a nepresahne 10 tisic hrubeho, neodvadite ani soc. Ani zdrav.poj.

iz*
hodnocení

0x

Může se stát leccos. Ovšem pokud nedoplníte informace, nelze situaci přesně posoudit. Vy jste přes prázdniny evidován na ÚP?

Jste-li evidován, musíte "brigádu" (tento pojem zákoník práce nezná) ÚP nahlásit nejpozději v den nástupu do nekolidujícího zaměstnání.

Bez vstupních informací ale těžko odhadnout, o jakou situaci jde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]