Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysici piha strhla

Od: kuba93 odpovědí: 5 změna:
Dobry den. Mam dotaz na tele jsem vysici pihu a nejak se ni podarilo si ji strhnout pres vecer... A me by zajimalo zda si mam zajit k doktorce a nebo zda to mam nechat byt. Nerad bych tam chodil a ona se mi vysmala ze to nic neni.. Dekuji za odpoved.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

0x

Dobré ráno, s piihy si nezahrávejte, říká se e se z pihy nemá vytrhávat ani chlup, jen zastřihnou, že to může způsobit problémy, být Vámi asi bych pro dobrý pocit k doktorovi zašla.

2kedar*
hodnocení

0x

Bez obav zajděte na kožní. Nepotřebujete na to doporučení od obvoďáka. Jednou jsem si podobně strhnul znaménko v práci a nebyl jsem schopný zastavit krvácení.

hodnocení

0x

protože o tom nic moc nevím, taky bych doporučoval na kožní zajít (obecně není s některejma pihama žádná sranda - některý se můžou zvrhnout i při drobnym poranění ve zhoubnej nádor (s velmi špatnou prognózou na vylečení, tj. přežití) jedna dvě; samozřejmě to by chtělo trošku odbornější posouzení, není to tak prostinký, ale bez těch znalostí radši nepodceňovat)

praivo*
hodnocení

0x

@ria Fibromy jsou neškodné a pokud se rána nezanítí, nemůže se prakticky nic stát. K lékaři ovšem pro jistotu také doporučuji zajít.

@hafhaf Melanom je sice nejnebezpečnější (nejrychleji se rozrůstá) typ rakoviny, ovšem při včasném odhalení je také jednoduché se ho zbavit - chirurg prostě na daném místě kůži vyřízne (a s ní i ten nádor).

hodnocení

0x

Pokud to byla taková ta bambulička na stopce, celé v barvě okolní kůže nebo nepatrně tmavší, pak se nic nestalo. K doktorce ale pro jistotu zajděte, ať to zhodnotí a mrkne, co podobného roste okolo. Smát se nebude. To by musela být kráva. Ale krávy spíš bučí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]