Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, stydět se za sebe má pouze člověk, který dělá něco špatného, ale ten se většinou nestydí, protože je přesvědčen o správnosti svého chování. Vy se nemáte za co stydět, protože neděláte nic špatného - jenom možná jiného, než většina ve Vašem věku. Jste zkrátka svůj, asi více myšlenkově vyspělejší a možná by Vám více vyhovoval pobyt v kolektivu starších lidí, kteří to mají podobné. Další možnost je, že jste spíše domácí typ, ale ani to není nic špatného - nemusíte se nutit do aktivit, které Vám nejsou příjemné. Nedělejte si z toho hlavu a držte se svého. Zdravím!
doplněno 01.08.14 21:38:Nevím, proč by se měl člověl učit lhát, kazit si charakter a dělat ze sebe dalšího společenského a závistivého zmetka. Lhát se nemá, ale nemusí se vše hned říkat. A také je dobré se naučit při nevhodných otázkách poslat tazatele do patřičných mezí nebo rovnou do řiti. A i to se dá udělat s patřičnou grácii a elegantně - tak se může tazatel už hned těšit na cestu.
Zdravím,
nelámej si s tím hlavu, prostě máš jiné zájmy a že je okolí většinou nechápe - na to si zvykneš. Sice budeš třeba trochu za podivína, ale co s tím člověk nadělá. Vím to z vlastní zkušenosti.Celý život (je mi přes 50) jsme měl neběžné zájmy a koníčky, to, co bylo (je) v určité době aktuálně IN mně většinou nebavilo. Když mi bylo jako tobě, cílem většiny bylo se ožrat, vymést kde jakou zábavu, honit holky, poslouchat (tehdy západní) hudbu... Holky jsem sice honil taky, ale jinak sem se spíš věnoval modelařině, hodně četl, vedl dětský oddíl, jezdil s kamarádem na kole cykloturistiku (tenkrát to v módě nebylo, lidi na nás koukali jako na blázny). Dnes je IN sportovat (no sportovat, většinou si spíš hrát na sportovce, hlavně na těch kolech) a podobně. Zas se vymykám - nebaví mne jezdit od hospody k hospodě. Vymykám se i v trávení dovolené - neláká mne trávit dovolenou v zahraničí u vody. Taky to mnoho lidí nechápe, když řeknu, že pro mne je nejlepší dovolená doma v montérkách v dílně a okolo baráku, hlavně že ráno nemusím vstávat v 5hodin.
Prostě kdo se vymyká, je pro většinu divný. Máš 2 možnosti - buď si zvykneš nebo se přizpůsobíš. Rozhodnutí je na tobě.
Když už se tady nakouslo to trávení volného času v angličtině ve škole - tak něco pro pamětníky pro zasmání - za nás to byla ruština. Legendární mezi pamětníky je téma "Što ty dělaeš v svobodnoe vremja? "(co děláš ve volném čase) a klasická univerzální odpvěď (to když někdo neuměl moc rusky nebo nevěděl, jak to říct) byla "V svobodnom vremja ja guljaju v parke." (ve volném čase se procházím v parku).
Zajímavé, my měli na ZDŠ nepovinnou angličtinu a francouzštinu. Nikomu nic nebránilo chodit po škole na hodiny jazyka a ty byly navíc zdarma.
Souhlasím, já mluvil o předmětu Ruský jazyk, který byl tenkrát povinný tak jako dnes angličtina (teda aspoň si to myslím, že angličtina je dnes povinná). Nepovinný předmět byl jeden - konkrétně u nás to byla němčina. Na tu jsem chodil do školy mimo vyučování. A nic se neplatilo - bylo to zdarma - taky souhlasím.
Proc se za to stydis? Ja mam taky odlisny zpusob zabavy,ale ja se za neho nestydim , naopak jsem rad ze jsem odlisny od tech ostatnich a zakladam si na tom a ten kdo me zna me respektuje,nekdo tu radil ze mas lhat vsude jak se to jen hodi, to je opravdu velky chudak,hlavne si z nej neber priklad.
Jinak takhle se chova introvert.
doplněno 02.08.14 19:47:sonyboj moc dobre napsane, to s temi impotenty si budu muset zapamatovat, neco na tom bude.
Naopak bys na sebe měl bejt pyšnej, že nejsi jen další vychlastanej hloupej ubožák! Já taky nesnáším hospody, kouření a není pro mě vrchol zábavy jít se ztřískat na diskotéku. všichni na mě koukají jak na idiota, když si jdu pro vysvědčení bez trojek. Ale já jsem za to ráda, že jsem jiná. Stydět by se měli spíš ostatní, že jsou tak omezení a zabednění.
Proč se stydíš za své chování? Kde je napsané, že všichni musejí chodit na zábavy a chlastat do němoty? Např. moje dítko je taky takové, zábavy mu nic neříkají, chlastačky taky ne, fotbal mu nic neříká. Jsi prostě normální kluk, který má ještě v dnešní době všech pět pohromadě. Hodně mladých lidí žije už jen tak spotřebně a konzumně, je to dost smutné. Máš-li v angličtině hovořit o tvém hobby, natrénuj si to doma - čtení knížek, spaní, turistika... o tom se dá mluvit dost dlouho. Které obchody rád navštěvuješ? Mluv o tom svém na vesnici... případně si něco vymysli o obchodu s knížkami. Zapoj trošku fantazii a vymýšlej si. V angličtině nejde o to mluvit pravdu, ale mluvit anglicky cokoliv.
Někdo tu napsal, jestli nejsi gay. Ho*no! Jsi normální individualista. Od mala jsem byl spíš pozorovatel. Kluci si dělali party a protože jsem nebyl nijak neoblíbený, brali mě do nich, nebo mi i nabízeli abych tam byl, ale já se z nich téměř okamžite vyčlenil. Vadilo mi poslouchat, nebo se přizpůsobovat tomu, co dělají ostatní. Tehdy jsem nevěděl proč a byl jsem z toho zmatený. I v dospívání a v dospělém věku jsem neinklinoval k tupým merunám lemtajícím po tréningu pivo , ani k jiným partám. Dneska vím, že je to tím, že prostě mám rád volnost, jsem svým způsobem bohém a extrovertní introvert. Užil jsem si krásných 10 neřestných, bohémských let, se spoustou žen, mejdanů a pití. A teď? Mám rodinu, kreslím obrazy, nečtu, ale v práci poslouchám načtené knihy 8 hodin denně, hraju s kapelou. Buď rád , že jsi jiný. Napíšu sem svoje životní motto. Admin snad promine. Kdyby ne, prosím o úpravu slovíčka ale nemazat tento klasikův skvost Vždyť i slavná Babička od Boženy Němcové...
"Kdo šuká, dokáže být sám, jak onen pověstný kůl v plotě. To jenom impotenti se neustále shlukují, jako krysy za krysařovou píšťalou".
PS: a víš co je bomba? Všechny ty tupé meruny, co se honily za míčem, mi teď se svými meniskusy závídí * smich*
A nejsi gay? Možná si to ještě neuvědomuješ a přijde to později, ale přesně to co popisuješ, jsem měl i já.
Tak já se za sebe nestydím,taky mě nebaví hospody,"dízy",chlastačky,a používat ženy jako zábavu mám raději takovou tu už né pubertální "zábavu" je mi 26let
Takže si rád zajdu do kina,nějakou výstavu,procházku,místo putiky volím slušný podnik kde se nekouří a jsou tam slušní lidé jinak doma mě baví Dobumenty-články-příběhy,všeho druhu hlavně v oblasti země,vesmíru,UFO (neidentifikovaný létající předmět),možné mimozemské civilizace,kruhy v obilí atd.
baví mě prostě to čemu většina lidí nevěří nebo spíše se bojí věřit
A ať si o mě každý myslí co chce,každý je nějaký
Chlapče, chápu tě. Doporučuji ti se naučit lhát téměř vždy a všude a tak, aby to bylo pro tebe výhodné. Jakmile přijdeš do zaměstnání, velmi ryhcle pochopíš, že bez hlaní to nejde. Vzpomeň si na mne za pár let. Dnes se ti budu zdát mimo prostor a čas, ale jednou pochopíš...
správná odpověď ! - zapoj trochu fantazii a vymýšlej si - k čemu je dobrá upřímnost, když se za ni stydíš ! - ale zase na druhou stranu - pokud mám nějaký názor, nebo životní styl, musím si ho umět obhájit a ne se za něj stydět ! - jinak Ti opravdu zbývá jen přetvářka. Tak hodně úspěchů.
říkej pravdu,každý jsme nějaká osobnost tak proč ze sebe dělat něco jiného.Je to tvůj život nikomu do toho nic není jak ho prožiješ.
doplněno 01.08.14 21:30:...no jasně společnost je jiná a jak se člověk nepřispůsobí tak má menší šance v zaměstnání a společnosti.Takže se musíš naučit i vycítit kdy lhát a kdy ne.
Nemusí byť gej. Ani ja som nerád chodil do krčmy, kamarádov som mal, hrávali sme futbal, ale nebolo ich veľa, vyberal som si kto bude so mnou vonku, alebo oni si vyberali mňa. Najradšej som chodil do prírody, niečo som porábal doma, pomáhal v záhrade. Mám 3 synov a príliš veľkú spoločnosť doteraz nemám rád. Do obchodov som v mladosti príliš nechodil. to sa mohla učiteľka len pýtať v Amerike a nie u nás. A čo robím, nemám problém niekomu povedať, dom, byt, záhrada, dielňa, garáž !
Mám to úplně stejně, ale věkově už jsem trochu dál než ty. Jednoduše chodit někam mezi opilce mě nebaví a navíc je to k ničemu. Nestyď se za to, jaký jsi. To s tím ptaním co dělám ve volném čase jsem měla taky trochu problémy. Ale jednoduše jsem řekla, že jsem uklízela, byla na počítači, pomáhala doma a další výmluvy. Angličtinu jsem měla také a otázky na téma hobby, nebo můj volný čas jsem bez problémů zvládala. Jednoduše řekni, že hraješ tennis, badminton, volejbal, fotbal a rád chodíš na diskotéky. Prostě to co nemáš rád přeměníš v angličtině, že to máš rád.
Kolektivní záležitosti jsou hlavně o tvoření sociálních vazeb, ne primárně o záležitosti samotné. Vyčleňovat se tímto způsobem ze společnosti vrstevníků a jen sedět doma u televize a počítače, to není dobré pro sociální vývoj jedince. Často to potom končí nějakou psychickou poruchou. Prostě člověk je tvor společenský. Jde taky o to, že když nebudeš mít kamarády, nikdo Ti v budoucnu s ničím nepomůže. Neseznámíš se přes ně s dalšími lidmi, budeš na všechno sám. Možná si dopisuješ s někým s podobnými zájmy přes PC, ale to není ono. Tvrdíš, že máš kamarádku - jediný sociální kontakt. Co když si někoho najde? Nebudeš mít najednou nikoho.
Mě taky nikdy nebavily kolektivní sporty, vysedávání po hospodách, diskotéky. Jenomže sezení doma je ještě horší možnost. Radím ti, aby ses přemohl. Prostě si prvně zkus zakopat do míče někde sám o zeď a potom zkus začít hrát s ostatními. Nemusíš být mistr. Klidně zajdi i do hospody, nikdo neříká, akorát to nepřeháněj, není nutné se každý den válet poblitý pod stolem. To že se stydíš za svoje chování je pochopitelné - prostě cítíš že děláš něco špatně.
Co se týká angličtiny, tam jde fakt hlavně o to mluvení. Nikdo si nenajme detektiva, aby zjišťoval, jestli to co říkáš je pravda Btw. 17 let a vesnice - jezdíš aspoň na motorce? Děláš si už papíry? Jestli ne, tak překonej lenost, přestaň koukat na debilní seriály a začni se učit vyhlášku.
Já vím, že to pro Vás asi bude těžký pochopit, ale motorky mě prostě nikdy nebraly, k tomu už vidím svou hysterickou matku, jak mi dovolí udělat si papíry na motorku, budu rád za řidičák na auto za rok - ten mám v plánu udělat si příští rok v létě. Jen tak mimochodem - debilní seriály - nedívám se na seriály typu Ordinace v růžový zahradě nebo Ulice a zbožňuju jedince, co říkají, že sledování seriálů je lenost, já díky seriálům líp rozumím mluvený angličtině a myslím, že v nich dost často taky najdu inspiraci. A ta kiamrádka není jedinej sociální kontakt, špatně jsem se vyjádřil, mám kamarádku, která m ifakt rozumí a se vším poradí, jinak takovejch těch kamarádů se kterejma se zasměju a tak je asi 10, Mně jde o to, abych se nestyděl za to co dělám, ne abych začal hrát fotbal,, protože vám přijde, že jen vysedávám doma a válím se.
Já jsem to měla v pubertě stejné. V angličtině jsme si odpovědi vymýšlela... no ale zase ne moc, pač spolužádci, kteří chodí na zábavy a nikdy tě tam nepotkají by asi nezbaštili odpověď "I love disco " A věř, že se to poddá. Najdi si přátelé, kteří mají stejné koníčky. Až budeš starší, nebudou tvé záliby připadat nikomu trapné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.