Nejste přihlášen/a.
Jasně, nechá se to sehnat. Legálně. Myslím snad od 18 let..., prohledejte všelijaké armybazary... Jedná se o znehodnocené zbraně, upravené tak, aby již nebyly střelby schopné... (zavařená hlaveň, spoušť, závěr...)
Avšak není to moc levná sranda..
Vyskytuje se často i na burzách. A drahé to podle mě moc není. SA58 za 1.500,-, lehký kulomet 2.300,-. Škorpion byl dražší, 4.500,-. Ale je to určeno prakticky jenom k dekoraci, na veřejnosti se s tím nesmíš ukázat. Mě mrzí jenom jedna věc. Kdysi jsem nekoupil pušku hradní stráže. Chtěli za ni pouhých 800,-. Dlouho už jsem se po těchto věcech nedíval, tak nevím, kam se ceny posunuly.
No, trochu bych to shrnul.
Znehodnocená (deaktivovaná) zbraň se nechá koupit od soukromníků, zbrojířů, v army shopech, v obchodech se zbraněmi..
Cena- podle typu zbraně
Právo- jestli se nepletu, pořád je to zbraň, i když kategorie D - mohou nabývat (svéprávní lidé) od 18 let, zákony se na to samozřejmě vztahují.. Nemělo by se to nosit na veřejnosti neskytě, při manipulaci nebýt pod vlivem omamných látek, při nošení (když se zbraní manipuluji) bych měl mít kartičku o znehodnocení..
No a samozřejmě se pak nesmí do zbraně zasahovat.
To je tak všechno, co mě napadá.. Doufám, že to pomohlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.