Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Socialni davky

Od: kredenc odpovědí: 7 změna:

Chtel bych se zeptat jestli mam narok na socialni davky a podle ceho se to posuzuje.bydlim s rodici.Po mesici me vyhodili z prace.Narok na podporu z pracaku nemam.Musel bych mit odpracovano pul roku.Myslite ze berou ohled i nato z me vyhodili z prace a podporu na pracaku mi nepriznali?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ondrasek*
hodnocení

1x

ne pokud bydlíte s rodiči tak se počítá jejich příjem a dělí počtem lidí v domácnosti- pokud budete mít víc jak životní minimum tak nic nedostanete

jessi*

A myslím že musíte mit odpracovaný rok aby jste dostala podporu z pracáku.Oni chtěli udělat pul roku ale myslím že to nechali na rok.

hodnocení

1x

Nebylo by moudré se zeptat, jestli někdo nevíme o jakékoliv práci? A zamyslet se nad svým životem nejen dnes, ale i nad zítřkem? ;) Nevyjídat, ale řešit svůj život sám? Nechodit na sociálku jako somrák? Stane se v životě ledacos. Věřím, že o práci může přijít každý. Ale být vyhozen?! Jsi už velký, snaž se o svůj život, zabojuj trošku! *bum*Udělej rodičům radost! Buď dospělý!

ondrasek*

Víš co ... hned po škole jsem začal podnikat a z ničeho (z 30 000Kč) jsem udělal celkem slušnou firmu se 4mi zaměstnanci. Dnes po osmi letech jsem prodejny zavřel a živím se pouze servisem (zaměstnance jsem povyhazoval protože všichni do jednoho kradli)

Za poslední 3 měsíce NIKDO nechtěl na servis doklad, přemýšlím jestli živnost nezrušit. Mohl bych to dělat načerno, ušetřím za sociální, zdravotní, silniční daň,účetní ... a ještě něco dostanu... když jsem to počítal mohl bych mít každý měsíc o 7000Kč víc než teď. 7000Kč mám splátku na barák.

Bojoval jsem, prohrál a teď bych si dal ty půlroční prázdniny na pracáku za 50% mzdy.

Myslíte že jsem parazit?

dusatka*

Upřímně? Pokud si ty prázdniny dáte, tak ano. Vy se pouze domníváte, že pro parazitování máte uznání hodné důvody, ale přesto to parazitování je, měl byste být aspoň k sobě férový a přiznat si to.

Psala jsem, že stát se může cokoliv. Je mi líto, že jste trefil na špatné lidi. Musí to být strašlivé rozčarování. :(Myslím si, že kdyby nebylo jich a takových kredenců, bylo by na světě o trošku lépe. *uf* Přeji vám, ať je vaše snaha a píle odměněna krásným a trvalým příjmem! *slunce*

doplněno 27.05.09 11:05:

Psala jsem Ondráškovi, ale šotek to posunul o místo dál

hodnocení

0x

Babkazov má pravdu.Italové mají moudro které praví:

1.spoléhej se především sám na sebe

2.když to nepomůže,tak na svoji rodinu

3.když i to nepomůže,tak na svoje přátele

4.a když už nic jiného,pak teprve na stát

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]