Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhlý přírůstek váhy

Od: samanta odpovědí: 11 změna:

Zdravím,z ničeho nic asi během jednoho týdne jsem přibrala 4kg, nijak jsem přiom nezměnila svůj životní styl, stravování,... váhu mám už pár let ustálenou na 70kg (obvykle 67-70kg, víc ne) a najednou mám 74kg, nevíte čím by to mohlo být?nikdy jsem se s něčím takovým nesetkala, dodám jen že jsem žena, 20let, 180cm, neberu hormonální anikoncepci ani jiné léky, v blízké době očekávám menstruaci, ale nevím jesli to má vliv, nikdy dřív jsem akovou změnu před MS nezaznamenala, navíc 4kg je už docela hodně

děkuji za odpovědi

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ta váha by měla být někde i vidět - něco se Vám na těle zvětšilo, ne? Možná tělo zadržuje vodu nebo těhotenství? Ale, jako první bych změnil osobní váhu, resp. zkusil jinou.

Zdravím!

doplněno 30.07.14 23:58:

Zkuste jinou osobní váhu. Snad ještě - jestli stále pravidelně vyměšujete a nemáte zácpu?

doplněno 31.07.14 00:01:

Když si vlezu na mech. osobní váhu, tak umím správným postojem a tlakem těla zhubnout i 1 kg .

samanta
hodnocení

no právě že mě se nezdá ani že bych přibrala, s tou jinou váhou to zkusím, děkuji, ale nevím nezdá se mi rozbitá (máme mechanickou, ne digitální)

sebod*

Příčin může být hodně. Třeba i ten menzes, i když 4kg je opravdu hodně. Pak by také mohla začít zlobit štítná žláza.

samanta
hodnocení

takový žádný problém právě nemám, vše funguje jak má :D

ria*
hodnocení

0x

Dobrý večer, myslím, že jste si odpověděla sama : ) před mensesem se člověk trochu nafoukne :) uvidíte za týden

doplněno 31.07.14 00:21:

no ono je to půl kilová záležitost u 150cm holky :) já mám 178 a takové výkyvy mívám :) - prostě nedělala bych z toho vědu, chvilku počkej :)

samanta
hodnocení

nojo, ale "trochu se nafouknout" a přibrat 4 kg je docela rozdíl, jasně že člověk před MS může i trochu přibrat, ale to je tak půl kilová záležitost, max 1kg, navíc ty 4 kg nahoře mám během jednoho týdne, což je dost rychlý přírůstek tak mě to znepokojuje

hodnocení

0x

Může to být větší množství zadržené vody v organizmu. To se klidně může stát relativně "bez příčiny". Těžko říct takhle na dálku bez dalších informací. Jaký máte typ postavy? Přesýpací hodiny, hruška, válec? To by mohlo napovědět.

samanta
hodnocení

jsem typ hrušku (asi :D) proč?

mason
hodnocení

0x

Dvacítka je takové magické číslo. Kdo má tendence k tloustnutí po dvacítce často nabírá na hmotnosti.Ženy mají tu nevýhodu, že k tloustnutí mají větší tendence než muži. Žena má problém nejen s tuky ale také s bílkovinami. Bez sportu a pohybu se připravte na to, že váha pude nahoru. A typ postavy hruška :D Tam je kam ukládat sádélko :D

paw*
hodnocení

0x
Kombinace menses a pocasi. Pripadne neco tezsiho do zaludku, cemu trva dele cesta ven. Za ten tyden to bude nejspis jenom voda, co zadrzujete. Dela to treba I po sportu, kdy se hodne spotite a pak "dopijete". Svaly pri regeneraci natahnou hodne vody.

kutululu
hodnocení

0x

Určitě menstruace hraje roli. Co je ale důležitější je kdy se vážíte? Musíte se vždy vážit ve stejnou dobu, doporučuje se vážit ráno po toaletě a před snídaní. Tak člověk zjistí svojí pravou váhu. Je jasné, že když se zvážíte ráno, že budeme mít třeba 70kg a odpoledně klidně 72kg, ale druhý den ráno, byste měla mít zase +- 70kg. Pokud jste přibrala 4kg, tak by to mělo být někde vidět, pokud ne, tak je to tím nesprávným vážením, vodou, menstruací atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]