Nejste přihlášen/a.
Mam od Vanoc nove boty a nepatrne se mi oddelila v jednom miste podrazka od spicky takova mezera mala tam je na te spicce mezi podrazkou a spickou boty.Kdyz to reklamuju a oni mi to neuznaji a reknou mi ze je to prkotina tak muzou mi to dat jako neopravnenou reklamaci a davaji se za to nejaky sankce ze strany prodavajiciho?
NEZAKLÁDEJTE nová témata se stejným problémem, pokud něco chcete dodat tak formou odpovědi
Ne, nemůže. Našla jsem vám hezké zdůvodnění na stránkách SOS www.spotrebitele.info:
Smluvní ujednání spotřebitelských smluv se nemohou odchýlit od zákona v neprospěch spotřebitele. Spotřebitel se zejména nemůže vzdát svých práv, která mu zákon poskytuje nebo jinak zhoršit své smluvní postavení. Poplatek za neuznanou reklamaci má za následek takovéto zhoršení postavení a krátí ho na uplatnění práva odpovědnosti za vady ,což je v rozporu s výše uvedeným ustanovením Občanského zákoníku. Poplatek odmítněte. Protože právní řád ČR poplatek za neuznanou reklamaci nezná, proto se nemůže stát pohledávkou splatnou a být důvodem k zadržení věci. Pokud má prodejce pocit, že byl výrobek spotřebitelem poškozen záměrně a reklamace byla uplatněna s úmyslem způsobit prodejci škodu, pak má právo domáhat se náhrady škody soudní cestou. Nemá však právo svévolně účtovat poplatek za neuznanou reklamaci, případně bez právního důvodu omezovat spotřebitele na výkonu vlastnického práva například bezprávným zadržováním věci.
Dobrý den, a taky ještě pro doplnění předchozí odpovědi-Občanský zákoník , zákon 634/1992 Sb o ochraně spotřebitele, říká, pokud zakoupí spotřebitel zboží do šesti měsíců, zodpovídá za jeho bezvadný stav prodejce a až od sedmého měsíce od zakoupení zboží, již spotřebitel.
Ve Vašem případě jste měla nárok do těch šesti měsíců od zakoupení na opravu nebo výměnu zboží, pokud toto by nebylo možné, tak na vrácení peněz.
Po sedmém měsíci od zakoupení zboží, by by bylo dokazování jíž na Vás a to nejlépe formou znaleckého posudku, seznam znalců na www.justice.cz , teprve pak je dobré obrátit se na soud. Vše si nechat zdokumentovat písemně s datumem a podpisem prodejce, pro pozdější dokazování např.u soudu.I ta zamítnutá reklamace by měla být písemná.Pokud bude vaše reklamace uznána, je prodejce povinen Vám znalecký posudek uhradit.
A nemuze mi prodejce rict ze s botama nic neni?Je tam totiz jen nepatrna mezera na spicce.Je to odlepeny tak 2x1 mm.
Muj názor: pokud jde pouze o lem 2x1mm, jde tedy pouze o estetiku, nikde nic neni děravé atd tak nevidim důvod k reklamaci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.