Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký bankovní účet?

Od: tesnost* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, potřeboval bych od Vás poradit jaký si mám založit bankovní účet. Jsem řidič kamionu jezdím do zahraničí, tak mi tam budou chodit celkem slušné peníze, a občas se mi bude hodit něco zaplatit kartou v cizině, nebo vybrat v cizině z bankomatu. V Česku budu vybírat jednou, nebo dvakrát za měsíc z bankomatu. Nepoužívám žádné příkazy, ani internetové bankovnictví, ani nikam neposílám z účtu peníze. Možná, že by se mi k běžnému účtu hodil i spořící účet, protože si myslím, že je bezpečnější mít tu část peněz, kterou běžně nepotřebuji jí mít na jinemém účtu, než který běžně používám, co myslíte? Taky bych chtěl, abych se o své peníze v té bance nemusel bát. Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Měli jsme pro rodinu Raifku. Sice se tam program rozšířené péče platí asi 130ká když jiné banky mají konta bez poplatků, ale pro vás jako "cestovatele " by RB mohla být zajímavá právě tím že má výběry z veškerých bankomatů zdarma a to i v cizině. Což je většinou u ostatních bank těžce zpoplatněno ( netčastěji paušální poplatek plus promile z částky ). Při platbě kartou u obchodníků pak RB používá střední deviový kurs na rozdíl od třeba Čs. která používá prodejní valutový. - doufám že jsem valuty a devize neprohodil, zkrátka RB používá ten výhodnější. Spořící účet vám založí automaticky při zakládání konta a peníze ze spořícího jsou téměř okamžitě dostupné na rozdíl od jiných, kde jsou vázané.
Bohužel ale dneska sazby na spořících účtech stojí za starou belu bez ohledu kterou banku používáte.
Jestli to vypadá jako cílená reklama RB, tak musím ještě dodat že jsem od nich právě odešel jinam protože mi ten jejich paušál 139 kč nepřináší tolik výhod aby se mi to vyplatilo. Jezdit ale pravidelně do ciziny jako vy, tak bych u nich asi zůstal.

ojw
hodnocení

0x

Už jsem Vám jednou psal. Na dnes Vámi položený dotaz se nedá odpovědět jinak, než že si vyberte kteroukoliv banku, kromě kampeliček.

zwiki*
hodnocení

0x

Krom ČS ujdou ostatní banky.

baier*
hodnocení

0x

Zdravím sám jsem pracoval v mBance a myslím že účet u mBanky je pro Vás ideální pokud fyzicky nepotřebujete navštěvovat banku osobně a stačí Vám obsluha účtu pomocí internetu popř. telefonu. Asi hlavní výhodu kterou oceníte je výběr z bankomatu v zahraničí zdarma při výběru nad 2500 Kč , při výběru nižší částky je pak poplatek 35 Kč. 3 výýběry v ČR jsou za 9 Kč za každý výběr . Pokud máte strach o své peníze což si myslím že je naprosto oprávněné , pak je lepší mít část peněz v jedné bance a část v druhé . Ve Vašem případě bych tedy zvolil mBank pro Vaše příjmy a peníze na spoření bych si z mBanky převáděl do jiné banky. . Vklady v bankách jsou pojištěny ale ani já tolik nevěřím bankovnímu systému a proto je lepší si peníze takto rozdělit. Pro spoření můžete též využít některé banky v zahraničí ale zde budete muset zapátrat na internetu .. v některých příhraničních bankách hovoří i česky.

mBanku pro výběr z bankomatu ze zahraničí rozhodně ne. Mají sice výběry bez poplatku, ale jejich kursu při výběru u nich proděláte víc peněz než u bank, kde si nějaký ten poplatek účtují.
Asi před rokem jsem na jednou portálu zabývající se financemi četl článek, kde v různých zemí vybrali z bankomatu a srovnavali tam všechny naše banky, mBanka skončila u spodu snad úplně ve všech testovaných zemí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]