Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před pár dny jsem koupil na internetové prezentaci "aukro.cz" Porsche design brýle, kde jsem byl v domění, že jsou originál.
Titulek: Porsche design brýle - běžná cena 7000,-
popis: Prodám originální brále porsche design...
Zboží jsem zakoupil za 1500,- s domněním, že mi příjde originální značka. Po důkladném zkoumání a rozbalení těchto brýlí jsem zjistil, že se od originálu lehce liší. Nakonec mi bylo uznáno odborníky za pravdu, že se o originál nejedná.
Obchodník odmítá vrátit peněžitou částku a přestal komunikovat.
Řekl, že se nezmiňoval o tom, že by byl výrobek originál, psal že jsou pouze originální nikoli originál. Jaký na to máte názor vy? Jak se proti této situaci bránit a jakou mám šanci na úspěch?
Děkuji.
Kontaktujte přímo Aukro s tím, že jste zakoupil padělek. Případně ať tedy dokáže kde jsou tyto konkrétní brýle běžně za cenu 7000. Navíc máte nárok do 14 dní na odstoupení od kupní smlouvy bez udání důvodů. A poštovné zpět vám musí taky uhradit.
jak to celé vyřeší aukro, když nebude komunikovat ani s ním? Co mu může hrozit, maximálně zrušení účtu?
to ano, ale zároveň vám Aukro garantuje vrácení peněz. Jedinou podmínkou je účast Policie, kam se budete muset nejprve obrátit. Ovšem už samotná pohrůžka od Aukra by s ním mohla pohnout. Takže CENTRUM SPORŮ a založit nový spor Pokud nepomůže tak Policie a pak vrácení peněz od Aukra.
takto malé částky zřejmě "odepíše" z budgetu reklamy...a občas někoho Policie určitě dohoní. Jak to jde u soudu resp jak se získává exekuční příkaz netuším... Davá garance, kde na ně bere je jich problém.
a aukro to dostane od toho pána soudním sporem?
To se Aukru vyplatí dávat soudní výlohy za takovou dalo by se říct maličkost? Celé to stojí na tom slovíčku originální... Při trochu štěstí z toho může dle mě vybruslit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.