Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřeboval bych vědět, když si sjednám pojistku na blbost, jestli se mi bude vztahovat i na škodu, kterou způsobím v jiné firmě. Živím se jako řidič kamionu a když si budu sám nakládat kamion v té cizí firmě jejich ještěrkou (vzv) a něco s ní udělám, nebo poškodim něco jiného unich, tak se mi na to bude vztahovat ta pojistka na blbost, nebo ne? Díky
Pojistku uzavíráte vy na sebe a ne firma tak by se to mělo vztahovat na vše co způsobíte při výkonu práce.
Ale co když budu mít v pracovní smlouvě, že jsem řidič a nebude tam nic o obsluze ještěrky, ani o vykládání a nakládání zboží a jenom si ze své iniciativy ten kamion někde naložím sám a něco se stane, tak aby mi to zaplatily, když jakoby pro tuto činnost nebudu zaměstnán. Ale průkaz na obsluhu ještěrky mám
Já se spíš divím, že cítíte potřebu lézt v cizí firmě na ještěrku. Mají li ještěrku, mají jistě i řidiče k ní. Tak ať si to naloží, ne? Ono totiž nebývá vyjímkou, že ještěrka nemá revizi, brzdy spíše symbolické, vůle v řízení jaxviňa. A když dojde k průseru, kdo pak tu ještěrku řídil, co?
Máte v tom trochu zmatek. Bavíme se o "pojistce na blbost", tedy o pojištění odpovědnosti za škody, které způsobíte svou pracovní činností svému zaměstnavateli. O tom, že seberete v cizí firmě ještěrku a něco poničíte nebo někoho zmrzačíte není předmětem pojištění, ale je to otázka placení ze své kapsy nebo při újmě na zdraví, soudu.
běžná praxe. řidič kamionu najede na rampu aniž by mu někdo dal pokyn, vleze do haly v žabkách, proleze halu, sedne na VZV, kterou najde, třeba i sundá z nabíječe po 5 minutách nabíjení, složí svůj náklad, přitom něco zkurví a VZV nechá stát někde. hlavně že má možná papíry,ale jinak je to jelito s velkým J. samozřejmě je to oboustranný průser. takovéhle J nemá mít vůbec přístup do provozu. najeď, zabrzdi,zaklínuj a čekej. ono asi ani nepůjde o to, kdo tu ještěrku řídil, ale kdo mu dal možnost jí řídit. pokud je VZV bez obsluhy, má být znemožněno,aby byla použita někým nepovolaným, tzn. vytáhnout klíč, nebo po vypnutí zadat přístup.kod
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.