Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Známý má několik půjček a má zažádáno o konsolidaci. Tvrdí mi, že aby ji dostal, tak musí zaplatit dvě splátky předem.
Je to běžný postup?
Nezdá se mi, že když žádám o konsolidaci, tak přece mám dluhy, potřebuju je zmenšit a určitě nemám navíc peníze na splátky předem.
Ptám se proto, že ty prachy skoro 4000,- chce půjčit po mě, že to hned jak dostane ten úvěr prachy vrátí, ale mě se to nezdá.
Díky, za cenné rady.
připadá mi to na nebankovní sektor - nějaká zvláštní firma...
Běžně to bývá naopak - konsolidujete a dostanete jako bonus 1-2 splátky na váš účet ...
Řekl bych, že spíš zvláštní člověk. Že abych mu věřil, tak u toho refinancování můžu být s ním, ale prachy po mě chce dnes. Divné. Přinejmenším.
pokud nejste v registrech jako neplatič, stavte se v nějaké pobočce banky nebo přes web některých splátkových firem - homecredit, cetelem atd...
na kalkulačkách si to spočítáte předem... tyto firmy nemusí být sice podle reklam a TV s dobrou reputací, ale jsou zákonem hlídány více než ten "zvláštní člověk" - který vás takto okrade...
Já nepotřebuju konsolidaci, já půjčky nemám.
Ptal jsem se na praxi dvou splátek předem.
doplněno 26.07.14 16:30:Jo s tím podvodem máte pravdu, ale spíš z jeho strany. Proto se tady na to ptám.
Při konsolidaci u banky se žádné splátky předem neplatí, váš známý spíše potřebuje další peníze.
U nebankovních institucí to občas funguje tak, že chtějí nějaké peníze jako kredit dopředu. U bankovnch intitucí se ovšem nekonsoliduje.
Takže doporučuji známému nepůjčovat.
Tak ty prachy nakonec potřeboval na další dvě splátky přechozího úvěru (20000,-), aby potom dosáhl na navýšení uvěru (na 60tis.). Ale sešlo z toho. Přepokládám, že jen zatím.
A je to u nebankovní instituce. Říkal Relax, nebo Reflex nebo tak něco. Když jsem si oba názvy zadal do vyhledávače, tak na mě vyběhlo spousta stejně vypadajících stránek, každá s jinou adresou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.