Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konsolidace půjček

Od: pepr® odpovědí: 8 změna:

Zdravím.

Známý má několik půjček a má zažádáno o konsolidaci. Tvrdí mi, že aby ji dostal, tak musí zaplatit dvě splátky předem.

Je to běžný postup?

Nezdá se mi, že když žádám o konsolidaci, tak přece mám dluhy, potřebuju je zmenšit a určitě nemám navíc peníze na splátky předem.

Ptám se proto, že ty prachy skoro 4000,- chce půjčit po mě, že to hned jak dostane ten úvěr prachy vrátí, ale mě se to nezdá.

Díky, za cenné rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmlc*
hodnocení

0x

připadá mi to na nebankovní sektor - nějaká zvláštní firma...

Běžně to bývá naopak - konsolidujete a dostanete jako bonus 1-2 splátky na váš účet ...

hodnocení

Řekl bych, že spíš zvláštní člověk. Že abych mu věřil, tak u toho refinancování můžu být s ním, ale prachy po mě chce dnes. Divné. Přinejmenším.

sebod*

pepr. Utíkej od toho a ten Tvůj kamarád také. Ty 4.000,- Kč se dají utratit lépe *pivo*

jmlc*

pokud nejste v registrech jako neplatič, stavte se v nějaké pobočce banky nebo přes web některých splátkových firem - homecredit, cetelem atd...

na kalkulačkách si to spočítáte předem... tyto firmy nemusí být sice podle reklam a TV s dobrou reputací, ale jsou zákonem hlídány více než ten "zvláštní člověk" - který vás takto okrade...

hodnocení

Já nepotřebuju konsolidaci, já půjčky nemám.

Ptal jsem se na praxi dvou splátek předem.

doplněno 26.07.14 16:30:

Jo s tím podvodem máte pravdu, ale spíš z jeho strany. Proto se tady na to ptám.

jmlc*

pardon - rada tedy patří známému... info mu prosím předejte - je velká pravděpodobnost pokusu o podvod..

gregor*
hodnocení

0x

Při konsolidaci u banky se žádné splátky předem neplatí, váš známý spíše potřebuje další peníze.

U nebankovních institucí to občas funguje tak, že chtějí nějaké peníze jako kredit dopředu. U bankovnch intitucí se ovšem nekonsoliduje.

Takže doporučuji známému nepůjčovat.

hodnocení

Tak ty prachy nakonec potřeboval na další dvě splátky přechozího úvěru (20000,-), aby potom dosáhl na navýšení uvěru (na 60tis.). Ale sešlo z toho. Přepokládám, že jen zatím.

A je to u nebankovní instituce. Říkal Relax, nebo Reflex nebo tak něco. Když jsem si oba názvy zadal do vyhledávače, tak na mě vyběhlo spousta stejně vypadajících stránek, každá s jinou adresou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]