Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mě bolí pod levým žebrem?

Od: tynka17 odpovědí: 18 změna:

Dobrý Den,Chtěla bych se zeptat na otazku bolest pod levým žebrem je mi teprve 17 let a uz nějakou dobu mě bolí pod levým žebrem které v některých chvílích bodá až do pravého ale tam jen mírně poslední tyden je to horsí a moc to bolí,je mi nevolno,jsem brzy unavená,prujem poslední dobou jsem aj nachylna na nastydnutí bolí me casto hlava.Dnes jsem byla u své lekarky ta mi prohmatla parkrat zebra a bricho a rekla ze to nic není jen depresí,napsala mi ale rentgen a ultrazvuk,Napsala mi do papíru patologie vyloucena jeste jsem tam nebyla. podle prohmatnutí bez jakyhokoliv testu pozná ze je to depresí?Upozornuji jen ze zadné deprese nemám mám rada svuj zivot porate mi prosím zdali to muze byt i jinak navrhla mi psychologa byla jsem u nej a rekl mi ze sjem normalní.A jeste kdyz si to zmacku na levem zebru bolí to..Děkuji predem za nazory.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

3x

Pokud to bolí dole, u žaludku (ono pod levým žebrem je velmi široký pojem, levých žeber je hned několik), tak to značí zažívací obtíže - žaludek, dvanáctník. Tomu by odpovídal i ten průjem a unavenost. Ultrazvuk i rentgen toho ukáží hodně, zvážila bych ještě gastroskopii.

drejdl*
hodnocení

2x

Bolesti žaludku jsou typicky v epigastriu, t.j. přibližně ve střední čáře v horní polovině břicha. Bolesti dvanáctníku jsou spíše vpravo, tam kde dvanáctník je. Bolesti v levém podžebří mohou mít příčinu v orgánech tam uložených - je to např. slezina (tam píchá někdy při zvýšené fyzické námaze, když slezina vydává do oběhu rezervní krev) anebo levé (slezinné) ohbí tračníku. To by také vysvětlovalo ten průjem. Podle mého názoru by se mohlo při déletrvajícím průběhu a Vámi popsaném souboru obtíží jednat o zánět střevní výstelky tlustého střeva - čili kolitidu. Je třeba vyšetřit ultrazvukem a možná i koloskopií. Dejte nám vědět, jak jste dopadla.

iz*
hodnocení

2x

Bolí-li Vás pod některým žebrem, a něvěříte-li závěru své lékařky, změňte ji (jděte k jinému lékaři).

gumidek*
hodnocení

0x

Co nějaké cviky nebo sport?

tynka17
hodnocení

nn žadý nějaky urcity sport .Bolý mě to už asi rok ale to bylo mín ten uz se to neda ani kolikrat vydrzet

tynka17
hodnocení

boly me to smerem k zaludku

mlok*
hodnocení

0x

Mě bolí občas pod levým žebrem když mám překyselený žaludek.Nebo když sním něco kyselého.Prostě když je podrážděná sliznice žaludku velkou kyselostí žaludečních štáv.Zkuste vzít něco na snížení kyselosti žaludku.Rennie.Helicid apod.

tynka17
hodnocení

Děkuji za prozatim odpovědi docela ste pomohli uz td že nejsem na psychyatra moc mi to ublížilo své bolesti cítí a vím že to není epresemi něko mi řekl žeina je to možne a ze by by to mohla byt i zvetsena slezina je to možné to nahmatat rukou?

martinaa*

Z netu:

Slezina je umístěna nalevo ve výši 10. žebra. Mírné zvětšení se nemusí nijak projevit a zjistit lze jen pomocí ultrazvuku, při větším zvětšení může již lékař slezinu nahmatat a nemocný může pociťovat obtíže, jako je pocit tlaku pod levým žeberním obloukem či pocit plnosti omezující příjem potravy.

tynka17
hodnocení

Děkuji vám znova za rady dneska jsem byla na tom rentgenu bohužell jsem zjistil že mě moje lekařka poslala na rentgen srdce a plic tam nic nevyslo myslím si že nemá cenu dál hledat příčinu má oktorka my řekla že je to nemocná tak asi je z nemocnice jsem odesla a smerem k psychologovy 12.2.2013 jsem objednaná třeba to tak není a blazen nejsem ale moje naděj na jiny nazor vyprchala už nemám chut bojvat jinak moc dekuji

martinaa*

Nemáte chuť bojovat, ale zatím jste neudělala nic proto, abyste ten jiný názor měla. Ivzez nahoře radí dobře, pokud nejste spokojená se svou lékařkou, běžte k jiné. Na to máte svaté právo. Lepší být hypochondr, než pak přijít pozdě.

doplněno 21.11.12 13:13:

A kolik Vám je? Jasně mámě řekněte, že lékařku chcete změnit, protože Vás poslala do nemocnice na úplně něco jiného, než jste žádala... jaké jsou ohlasy na lékařku v okolí? Chválí ji lidé nebo ne?

doplněno 21.11.12 13:43:

Aha, pardon, čtu že 17 let:) A lékaře si můžete změnit sama, v ČR je svobodná volba lékaře jak pro dospělé, tak i pro děti a dorost.

tynka17
hodnocení

Chapu ale jelikož nejsem plnoleta musí mi lekare zmenit mamka a ta jí veří :( víte jak mi ted je ..?je mi ztoho na nic :(

tomasgulas

Dejte mamce přečíst tuhle diskuzi ;)

tynka17
hodnocení

nikdo mojí doktorku nema moc rad,ale nevím moje enjlepsí kamaradka tam byla sbolestí bricha udelala jí testy na krev atd.zjistila že ma zanět močaku proč mě neudělala žadné testy a má mě za blazna

martinaa*

Proč, proč, proč.

Přestaňte se ptát na internetu a zítra zavolejte jinému lékaři, zda Vás vezme do evidence. To je možné i bez matky.

iz*

Týnko, nechte maminku pročíst tuhle diskuzi a dohodněte se s ní na změně lékaře.

Čekat do února na psychologa (k tomu samozřejmě můžete zajít také) mi přijde kontraproduktivní. Máte už nějakou dobu bolesti a Vaše lékařka nic neřeší. To bohužel může vést jenom ke zhoršení.

Je potřeba zjistit nebo vyloučit fyziologickou příčinu. V druhém případě by měl přijít na řadu psycholog.

sokorka*
hodnocení

0x

Může to mít i spojení s plícemi. To by mohlo mít i spojitost s psychikou. Ani to nemusíš vědět. Ale zhorší to třeba rozrušení. Ale jak píšou viz. výše. Pokud nejsi spokojená. Změň doktorku.

kolo*
hodnocení

0x

Zkus si v lékárně koupit Rennie,na překyselený žaludek.Je to neškodný lék.Když jich pár sníš,nic se nestane.Uvidíš,jestli pomůže

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma bolest pod levým žebrem

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]