Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nemám žádnou alergii a nikdy jsem neměl se včelím píchnutím problém, ale dnes, asi před hodinou mě píchla včela, žihadlo jsem vytáhnul, píchnutí bylo hodně bolestivé. Asi po čtvrt hodině jsem začal na celém těle cítit svědění a hlavně na obličeji pociťovat, že "puchnu", ikdyž na pohled to vidět není. Taky mi jakoby zalehly uši a slyším svůj vlastní tep.
Je možné, že se takhle najednou objeví nějaká silnější reakce na píchnutí? Teď jsem si vzal Zyrtec, tak doufám, že to pomůže, to svědění je opravdu nepříjemné.
Alergická reakce se může objevit kdykoliv během života. Jak mi řekl lékař, když jsem si na bolest zubů , stejně jako roky předtím, vzala Valetol, a během snad pěti minut jsem seděla , oteklá , s rudými fleky , nemohla se zvednout, omdlívala a zvracela. Překvapila mě rychlost té reakce, vážně jsem myslela, že je po mě.
Miki, pozor, nemusí to být jen ten jed, co nás obtěžuje, i včela může být infikovaná, nepodléhej panice, ale na druhou stranu to nepodceňuj...
jak uz rika kolega.. alergie se muze vyskytnout kdykoliv a na cokoliv, dokonce i na vlastni tkan nebo organ..
to co vsichni nazyvaji "alergii" je "hystericka" reakce imunitniho systemu na "neco". pokud otekate, Zyrtec vam nepomuze a pripade se vam bude treba i hur dychat, tak co nejrychleji vyhledejte lekare.. nezapomente ze alergicka reakce muze vest i k anafylatickemu soku (velmi silna alergicka reakce ktera vas muze ohrozit i na zivote..) ale nechci vas strasit, k te vetsinou dochazi opravdu rychle a uz by jste o ni vedel to hle je proste normalni alergie..
ale lekare bych mozna vyhledal.. to ze vam zalehly usia slysite svuj tep nema nic spolecneho s otokem ale s nahlym zvysenim krevniho tlaku v recisti.
to je normalni, to uz je jenom lokalni reakce, zejtra to bude ok kdyz jsi na to alergickej mas mit vzdycky doma nejaka antihistaminika.
Miki, pokud to příště budeš mít znovu, zajdi si na alergologii, aby Ti aspoň přes léto napsali účinější léky, než je Zyrtec. Třeba Aerius je vynikající! V každém případě příště si vezmi hned po píchnutí dvě, klidně i tři ty tabletky Zyrtecu, protože tělo v tu dobu má velké požadavky na jeho složky. Va každém případě jsi alergický na včelí, tudíž i na vosí, a pamatuj si to. Měl jsi tipické příznaky alergie, hlavně ten tlukot srdce (palpitaci)! Dávej si bacha, kde chodíš, protože třeba sršeň by Tě mohl i zabít, kdyby jsi byl daleko od pomoci! Nechci Tě děsit, ale je to tak!
U alergické reakce je i ten průšvih, že opuchnou žíly a tepny, proto jste vnímal svůj vlasní tep. A taky průdušky a průdušinky. Víte, že žihadlo nesmíte vytáhnout, ale vyškrábnout? Když ho uchopíte prsty, vymáčknete obsah jedu ve váčku do ranky, do těla. Na žihadlo nikdy nesahat! Jen nožem, klacíkem, placatým kamínkem, hranou bokem vyškrábnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.