Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyber duchodu

Od: sebor® odpovědí: 7 změna:

Dobry den, ocitl jsem se na urcitou dobu v nemocnici. Dnes jsem si mel na poste vyzvednou starob. duchod, coz nemuzu. Co vse potrebuje manzelka za doklady a potvrzeni, aby si ho vyzvedla za mne? Poradite? Dekuji! Sebor

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Dobry den.Ať vase pani zajde na postu a tam dostane formulare,ktere vyplni,samozrejme s vasim obcanskym prukazem.Pracovnice jsou fundovane a tudiz ji i poradiPak by mela duchod dostat.
doplněno 08.09.14 13:46: Jeste je nutna vase plna moc.Alespon u nas to na zacatku tohoto roku takto fungovalo.Pokud to nepujde u vas touto formou,pozadejte postu,aby duchod poslala na adresu nemocnice,kde lezite.Tam vam ho predaji.Maji na to primo trezory,takze se nemusite obavat,ze by se ztratily,nebo,ze by je nekdo odcizil !
doplněno 08.09.14 15:09:

Není zač,rádo se stalo :)

hodnocení

Wamp, diky. Za chvili prijde manzelka na navstevu, tak ji dam OP a snad budou na poste ochotni! Sebor

hodnocení

1x

Jak už psal Wampík, pošty mají k dispozici formulář na to, aby důchod mohl být vyplácen jinému členovi rodiny. Ten se vyplní a pošta od té doby může vyplatit něčí důchod tam uvedené osobě.

Ale protože ani ČP zadarmo nehrabe /a speciálně ona ne/, vyžadují za to poplatek ve výši 20 korun. Jaga.

lidus*
hodnocení

1x

portal.gov.cz/... Pokud to dobře chápu tak bude-li partnerka doma, doručovatel ji důchod vyplatí, půjde-li na přepážku potřebuje průkaz zmocněnce. Průkaz zmocněnce manžel má ale aby ho mít mohl, musela jsem osobně na poštu.

tamita
hodnocení

0x

Tak to by mě zajímalo jak se tohle udělá...ja chtěla to samé pro tátu, který byl v nemocnici a vyběhli se mnou ,že důchod nedají nikomu! kromě otce.Důchod bude ležet tři měsíce na poště uložen, pak se vráti na OSSZ a o vydání se musí požádat... Poradili mi ať si otec zřídí účet...

Takže jiný kraj jiný mrav?

iz*

Podle mne je rozdíl v tom, že Vy jste chtěla vybrat důchod za svého otce, tady půjde o manželku (životního partnera). Ale i Váš otec mohl požádat o doslání do nemocnice.

hodnocení

0x

Pokud vás má manželka ve svém občanském průkazu uvedeného,důchod jí na poště bez problému vydají.Nejlepší je nechat si posílat důchod na účetVyhnete se komplikacím a nebudete muset pořád vyhlížet,jak říkával můj děda,před více,než 40 lety:"Kde je ta baba s těma penězma!" :)

doplněno 08.09.14 14:00:

*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]