Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobrat antibiotika?

Od: mick00580 odpovědí: 15 změna:

Ahoj, bolelo mě v krku při polknutí, myslel jsem, že je to angína, doktorka se na mě skoro ani nepodívala a napsala mi antibiotika. Začal jsem je brát, ale druhý den ráno mi už bylo dobře. Dnes je beru třetí den. Mám je dobrat? Můžu chodit normálně ven, nebo mám odpočívat, když je nemoc pryč? Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Kriste bože, kde to jsme! Jak vám vůbec mohla doktorka napsat jen tak antibiotika, když říkáte, že se vám skoro nepodívala do krku!?A co výtěr? O tom jste si mohl jen tak nechat zdát, že? A pak se lidi diví, že antibiotika přestávají účinkovat. No, každopádně teď už je doberte všechny, chodit ven můžete, ale ne na slunce a odpočívat jisto jistě, žádná fyzická zátěž. A doporučuji změnit lékařkou, za tou vaši, která vám předepíše antibiotika bez podívání do krku a výtěru, bych nechodila ani omylem. Zdravím.

paniks*

souhlas.. je to naprosta nezodpovednost lekare.. znam cloveka ktery na takovehle zhyrale predepisovani antibiotik krute doplatil.. kazda blba obvodacka napise atb na boleni v krku a az je budes opravdu potrebovat po urazu, nebo nejake zavazne infekci tak ti uz nezaberou.. takovyhle doktori by se meli stydet.

martinaa*
hodnocení

4x

Ahoj, určitě je dober. ATB sice zaberou první dva tři dny, ale v těle dobíhají ještě tři týdny až měsíc, a po celou tu dobu léčí. Po tuto dobu je dobré se vyhnout zvýšené fyzické zátěži a šetřit se ;).

doplněno 25.07.14 20:36:

Anzi, obvoďák pozná angínu z jednoho mrknutí, to mi věř. Ve většině případů není potřeba výtěr.

doplněno 25.07.14 20:41:

Angína se moc nedá s ničím splést, to už musí být obvoďák fakt móka.

Ale máš pravdu, kdybych měla dostat ATB bez jakýchkoli příznaků, taky se mi to moc líbit nebude. Proto si doktory vybírám a naštěstí mám štěstí.

Martino, tuhle jsem byla na preventivní prohlídce u mé obvoďačky, jenom se mi mrkla do krku a tvrdila mi, že ho mám zarudlý a že mám laryngitidu, že mi napíše antibiotika! Žádné problémy na mé straně, žádné příznaky. To víš, že jsem si ty antibiotika nenechala napsat. Tak udělala výtěr a zjistila, že nic. Já mám takovou zkušenost, že někteří obvoďáci píší antibiotika na počkání na každou blbost.

hop®
hodnocení

0x

Antibiotika dobrat, jinak tato léčba nemusí zafungovat, až ji příště budete potřebovat.
Asi můžete chodit ven, ale zatím se šetřete a nevyhledávejte žádnou větší fyzickou zátěž...
A zkuste si najít rozumnější lékařku, která nebude antibiotika předepisovat na potkání - i proti těmto práškům se v případě častého používání tělo časem stane imunní...

doplněno 25.07.14 21:14:

Jen ještě doplním, příště se tu raději poraďte, než půjdete k neznámému doktorovi. Mně na podobné problémy velmi účinně funguje Stopangin, když je aplikován v zárodku potencionální nemoci.
Ale podobné ověřené a fungující rady lze najít v místním vyhledávání, třeba pod heslem #bolest+v+krku ...

Ne tělo, ale bakterie, které přežijí, pokud antibiotika nedobere.

V tom je to obrovské nebezpečí. Že si lidé předčasně ukončují léčbu a pěstují si odolné kmeny.

paniks*

daleko vetsi nebezpeci je otupovat telo vuci antibiotikum kvuli blbemu zanetu mandli se kterym se telo samo vyporada - pri trose inteligence a tepla. odolne kmeny nepestujes tim ze prerusis lecbu antibiotiky ale tim ze lecis antibiotiky doslova kazde kychnuti.

Nikoli. Kmeny odolné antibiotikům se pěstují jejich stykem s antibiotiky. Ovšem kýchání neléčím antibiotiky, ale Francovkou.

mick00580
hodnocení

Díky za reakce, mno byl jsem u ní poprvé, moje měla dovolenou no a ona se zeptala, co mě bolí, já jí řekl, že když polknu a ona mi to napsala. Já se jí ptal, co mám za nemoc a nedočkal jsem se odpovědi. A co je vlastně myšleno tím nechodit na slunko? JAko opalovat se, nebo nechodit vůbec ven když svítí? Díky

Při antibiotikách se obecně nesmí moc chodit na sluníčko. Hlavně to opalování, když půjdete na 30 minut na procházku, tak se vám nic nestane.

mick00580
hodnocení

Když to počítám, dobrat bych je měl v úterý. A v pátek jedu na dovolenou. Tam toho sluníčka bude až moc, tak nevím :/

Tak to už bude v ten pátek OK. Nebojte. To už se budeme moci opalovat. Jenom se, co to půjde, na té dovolené šetřete, myslím fyzická aktivita.

Anzionko promin, ale 9 z 10 doktoru dnes léčí od PC. Už jsem se s nima několikrát chytil, ale je to boj s větrnými mlýny... když doktorovi řeknete že vás to stále bolí a on si napíše do PC : pacient již bez potíží to bych už vraždil...
mick00580
hodnocení

Děkuji moc za reakce a přeji všem pěkný víkend :)

Nemáte zač. Taktéž přeji pěkný víkend.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]