Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymazání z registru dlužníků

Od: ga* odpovědí: 5 změna:

V registru CBCB se mi objevil negativní záznam, což mě velice šokovalo, neboť jsem měl za to, že všechny závazky pravidelně platím. Aniž bych si nechal zaslat výpis z registrů, prošel jsem si veškerou platební historii a narazil jsem na dvě skutečnosti, díky ktrým bych mohl být v registru dlužníků evidován:

1. V jednom měsíci jsem provedl splátku úvěru o 1 den později (den splatnosti se mi ztrhla z účtu pouze část splátky a druhý den po připsání hotovosti na účet byla splátka doplacena)

2. V jiném měsíci na počátku dne splatnosti mi byla opět ztržena pouze část splátky, ale zbylá část byla téhož dne, tedy stále ve dni splatnosti doplacena.

Je možné, že pouze kvůli jednomu dni po splatnosti se mohu ocitnout v registru dlužníků? Morálně se mě to velice dotklo, neboť své závazky až na tuto výjimky vždy řádně platím... Pokud ano, je možné s bankovní institucí jednat, že by za takový minimální prohřešek byly údaje v registru opraveny?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Ano, po uhrazení lze žádat o výmaz, jinak to tam nějaký rok visíí.

lenna

ahoj mezi jejich výhody patří jistota klienta spočívající v garanci vracení peněz, pokud-li jeho záznam z registrů neodstraní, vrací klientovi polovinu částky za službu zpět, tudíž 3.025,- Kč -

sebod*

lenna. Moc Vaší odpovědi nerozumím. Kdo vrací částku 3.025,- Kč?

jmlc*
hodnocení

0x

Zkontrolujte si všechny platby zpětně. Platí obecně všem - s ohledem na stáří dotazu :(

Některé společnosti to mají nastaveno tak, že pokud nezaplatíte ke smluvenému datu, zaplatíte pokutu. Další splátka "připsaná" den po splatnosti se rozdělí na uhrazení pokuty a nedostatečnou částku další splátky - tj. stále jste v prodlení. Každý měsíc tak platíte pokutu za podzní splátku a splátka samotná je uhrazena se zpožděním díky další měsíční platbě...

Značka ideál - pokud se vám stane, že máte upomínku na platbu, okamžitě kontaktovat danou společnost a vyžádat si přesné údaje- kolik je potřeba zaplatit vč. všech spojených poplatků, aby nebyla splátka dlužná!

figurek*
hodnocení

0x

jj, je to pravda, jj je to tak. Je možné, abyste se objevil v registru dlužníků. Já jsem se tam objevil taky, a to kvůli debetu na kontě ve výši 0.16 KČ. Čtěte správně, kvůli debetu šestnáct haléřů. Problém je v tom, že bankomat zobrazuje stav konta zaokrouhleně na koruny, no a pak se může stát, že vám povolí vybrat peníze do nuly a přitom se ocitnete v mínusu. A v tu chvíli se proti vám rozjede celá bankovní mašina. Dostanete pokutu za nedovolený debet, domů vám přijde lehce výhružný dopis a navíc se ocitnete v registru dlužníků.

jj, banky nesou sociální ústavy. Někde se vydělávat musí. Jestli srážka z vašeho konta proběhla dříve než platba na konto, pak se nedivte. Skutečně jste byl v mínusu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]