Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předložení žádosti - kopie x originál

Od: michaela* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám skromný dotaz jako referent státní správy. Klient mi předložil žádosti o ukončení dočasného vyřazení vozidla z loňského roku s datem z loňského roku i podpis v kopii. Přede mnou datum i podpis přeškrtnul a podepsal aktuální datum a podpis. Takovou přeškrtanou žádost jsem odmítla vzít. Klient po domluvě s vedoucím vypsal novou žádost. Na příští návštěvu mi ale klient sdělil, že bude žádost opět v kopii, ale bez data a podpisu. Je možné přijmout tuto žádost v kopii bez podpisu a data a jak se takovému nepříjemnému klientovi bránit, když vím, že je to místní lichvář, který bere lidem střechy nad hlavou? Děkuji za info. Přeju hezký den. Michaela

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzajs
hodnocení

0x

Tohle bych řešil po poradě s nadřízeným...

Platí u vás na úřadě snad správní řád a každé podání by snad mělo mít nějaké náležitosti. Když žádost, tak originál s podpisem a datem...zkuste si to nastudovat.

Mimochodem, Vaše osobní pocity , co je ten hejsek zač, nemají s danou věcí co dělat...

111®

kopi je možno podat, je-li notářsky ověřená, má platnost jako originál...

aaella*
hodnocení

0x

Žádost bez podpisu je vadná žadost, každá žádost musí být podepsaná, což neznamená, že podpis musí být úředně ověřen (podpis na žádosti v případě státní správy se ověřuje jen tam, kde to zákon výslovně uvádí). Datum lze doplnit i datovým razítkem samotného úředníka. Musíte být v jednání se žadatelem důraznější a vysvětlit mu, že jeho žádost sice přijmete, nicméně on sám bude následně vyzván k doplnění vadného podání a pokud podání nebude ve stanovené lhůtě doplněno a vady odstraněny, řízení se zastaví. Žádost se musí podat v originále.

Pokud zákon nestanoví výslovně jinak, platí správní řád.

hodnocení

0x

Tohle opravdu nesmí udělat. Žádost není kus toaletního papíru, na který si může kdokoliv cokoliv malovat. Kdyby, náhodou, vám šéf dal příkaz, ať žádost přijmete, chtějte po něm parafu s datem přímo na tu žádost.

buss
hodnocení

0x

Michaelo, mne udivuje, že vy jako referentka ve st. správě nevíte a ptáte se veřejnosti, vy to máte vědět, protože vás se budou klienti ptát. Máte zákon, metodické pokyny, máte formuláře (předložte jej), máte spr. řád. Myslíte že když vy něco někde budete žádat bez podpisu vám bude vyhověno, když hodíte kus papíru? Proč to nemůže napsat třeba rukou před vámi, proč kopie žádosti? Je to jeho auto? Zvažte, co tím sleduje. Zda uznáte kopii se všemi náležitostmi je na vás, pokud není vyžadováno zákonem, že musí! být ověřena. Ostatně ji přece může podepsat, že? Co je do toho nepleťte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]