Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chůze s jednou berlí

Od: 1andrea7 odpovědí: 8 změna:

Zdravím, potřebovala bych poradit. V pondělí jsem si zvrkla kotník, bolest to byla šílená. Prvně jsem si myslela, že to nějak rozchodím, ale nezvládla jsem to. Odpoledne mě spolubydlící naložila do auta a odvezla do nemocnice. Tam zjistili že mám výron, a dali mi ortézu a berle. :( Nikdy jsem nic podbnýho neměla, tak bych potřebovala pomoct trošku. Nevíte náhodou jestli se s tím dá nějak chodit jen s jednou berlí? A hlavně jak, protože bydlím v bytě jen s kamarádkou, a protože nechci a by se z něj stala kůlnička na dříví, tak se musím taky trošku starat- Díky moc za rady a zkušenosti. Já nějak nejsem schopna sladit tu chůzi a berlu...:(

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ahoj:) Nebudu opakovat,že jsem skákala o berlích celé měsíce...K věci,na nohu zcela jistě stoupat nesmíš,ani nemůžeš,že? To by ti bolest nedovolila ! A jak chceš prosím tě skákat o jedné berli? To nejde ! Starat se asi musíte obě,a kamarádka více,když ty jsi nemocná.Zdraví je přece přednější a to za každých okolností ! Když už nebylo zbytí,tak jsem se šoupala po zadku při luxování,seděla na zemi při žehlení,a když jsem ještě neměla myčku,tak jsem si dala ke dřezu židli a nádobí umyla.Vaření šlo také poměrně dobře ;)

doplněno 23.07.14 16:58:

Postupně neznamená hned ! Za další,zkus si skákat s tou jednou...Počkala bych pár dní,také bys mohla třeba kulhat,kdyby se to dobře nezhojilo,na to pomysli.

1andrea7
hodnocení

No, doktor říkal, že nohu můžu začít postupně zatěžovat. Mám i takovou ortézu chodící. Tak proto se ptám...

1andrea7
hodnocení

No já zkoušela dneska zlehka našlapovat a pomališku to jde..Ale chtěla bych právě aspoň jedu tu berlu jako oporu. A nějak to nejde dohromady. V které ruce ji mít třeba a tak...

hodnocení

1x

Varuju vás. Kotník bude mnohem déle bolet, když mu nedopřejete klid. A navíc, s jednou berlí vás bude bolet v zádech a namůžete si svaly, jak se budete snažit o nezvyklé pohyby. Týden to v klidu vydržte!

doplněno 24.07.14 06:58:

Wamp, děkuji. Ano, je to tak. ;)

Babičko,dala jsem Vám bod *palec* My to přece známe,ne?...

hodnocení

1x

Andreo, pohledejte si někoho, kdo vám kotník zatejpuje. To je jediná cesta na zkrácení hojení. Opravdu to funguje. ;)

hodnocení

0x

S klasickou berlí do podpaždí se nesmí chodit jen s jednou.Pkd chcete jen jednu,pořidte si francouzskou hůl!

amy*
hodnocení

0x

Nepoužívejte jen jednu berli, pouze obě! Měla jsem stejný problém, vykašlala jsem se na pořádnou léčbu, chodila do práce, používala jen jednu berli, nohu začala brzy zatěžovat a problémy s kotníkem mám doteď, což jsou 4 roky od úrazu, zřejmě dle dr. špatná rekonvalescence:( Tak to zkuste vydržet, zdraví je přednější, spolubydlící to snad pochopí.

Ano a potom taping, pokud je dobře udělaný, tak se noze uleví, ale běžte až Vám sleze otok a budete moct na nohu trochu chodit. Taping dělají už skoro na každé rehabilitaci, ale za materiál se platí, běžte k někomu, kdo se tomu věnuje a má kurz tapingu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]