Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebovala bych poradit. V pondělí jsem si zvrkla kotník, bolest to byla šílená. Prvně jsem si myslela, že to nějak rozchodím, ale nezvládla jsem to. Odpoledne mě spolubydlící naložila do auta a odvezla do nemocnice. Tam zjistili že mám výron, a dali mi ortézu a berle. Nikdy jsem nic podbnýho neměla, tak bych potřebovala pomoct trošku. Nevíte náhodou jestli se s tím dá nějak chodit jen s jednou berlí? A hlavně jak, protože bydlím v bytě jen s kamarádkou, a protože nechci a by se z něj stala kůlnička na dříví, tak se musím taky trošku starat- Díky moc za rady a zkušenosti. Já nějak nejsem schopna sladit tu chůzi a berlu...
Ahoj Nebudu opakovat,že jsem skákala o berlích celé měsíce...K věci,na nohu zcela jistě stoupat nesmíš,ani nemůžeš,že? To by ti bolest nedovolila ! A jak chceš prosím tě skákat o jedné berli? To nejde ! Starat se asi musíte obě,a kamarádka více,když ty jsi nemocná.Zdraví je přece přednější a to za každých okolností ! Když už nebylo zbytí,tak jsem se šoupala po zadku při luxování,seděla na zemi při žehlení,a když jsem ještě neměla myčku,tak jsem si dala ke dřezu židli a nádobí umyla.Vaření šlo také poměrně dobře
Postupně neznamená hned ! Za další,zkus si skákat s tou jednou...Počkala bych pár dní,také bys mohla třeba kulhat,kdyby se to dobře nezhojilo,na to pomysli.
No, doktor říkal, že nohu můžu začít postupně zatěžovat. Mám i takovou ortézu chodící. Tak proto se ptám...
Nepoužívejte jen jednu berli, pouze obě! Měla jsem stejný problém, vykašlala jsem se na pořádnou léčbu, chodila do práce, používala jen jednu berli, nohu začala brzy zatěžovat a problémy s kotníkem mám doteď, což jsou 4 roky od úrazu, zřejmě dle dr. špatná rekonvalescence Tak to zkuste vydržet, zdraví je přednější, spolubydlící to snad pochopí.
Ano a potom taping, pokud je dobře udělaný, tak se noze uleví, ale běžte až Vám sleze otok a budete moct na nohu trochu chodit. Taping dělají už skoro na každé rehabilitaci, ale za materiál se platí, běžte k někomu, kdo se tomu věnuje a má kurz tapingu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.