Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás,
chtěl bych se jen zeptat, jaký rozdíl je mezi 3d, 4d, 5d a prý už i 6d filmy?
Chtěl bych si zajít na to 5d kino, ale z doslechu jsem slyšel, že tam prý jsou efekty typu vítr, déšt apod.. To znamená, že když půjdu třeba na nějaký film, který je pod vodou, že z kina vyjdu jako kdyby pršelo? Nebo jak to probíhá?
Asi je to stupidní dotaz, ale já byl zatím jen na 3d a docela mě zajímá, jaký je rozdíl mezi těmi dalšímy rozměry.
Děkuji za každou normální odpověd a omlouvám se, že jsem to asi zařadil do špatné rubriky.
Čím víc "D" tím víc vjemů.
3D - prostorový obraz
4D - navíc pohyblivé sedačky
5D - navíc např. vůně, déšť, vítr. Někde umí i lehce foukat na nohy, jakože vám tam leze had nebo jiná havěť.
A s tou vodou to nebude tak, že vám pustí podvodní záběry a vylejou na vás kýbl vody. Spíš tam bude déšť nebo příboj nebo "pojedete" na vodním skůtru a do obličeje vám bude stříkat vodní mlha, jako když vás někdo postříká rozprašovačem.
doplněno 23.07.14 09:56:I když ty rozdíly mezi 4D a 5D nejsou přesně danné. Někde je 4D a jsou tam jak pohyblivé sedačky, tak např. vítr.
Ale 5D většinou nabízí stimulaci více smyslů naráz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.