Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klidné místo pro život

Od: dandandan odpovědí: 7 změna:

Hezký den všem,

mám takový dotaz, nebo spíš prosbu o radu. S přítelkyní a dvouletou holčičkou sháníme nějaké bydlení, nebo spíš místo pro hezký život. Už nás nebaví žít ve městě a chceme buď někam na vesnici, nebo malé městečko. Jsme ze středočekého kraje, částečně z Prahy a přemýšlíme že bysme se někde usadili na dlouho, ideálně napořád. Někde kde je klid, minimum výtržnictví apod. Nebaví mně chodit po městě, kde je na první pohled každý druhý člověk podezřelý, nebaví mně jít někam večer s tím, že za rohem číhá někdo, kdo vás chce okrást a hlavně nemáme moc dobré zkušenosti s romy. Já vím, že ideální místo asi neexistuje, ale je to určitě někde takové, kde se to tomu ideálnu alespoň blíží. Co se týče práce, tak já pracuji z domova, přes počítač, tak je více méně jedno, jaká oblast, či kraj to je. Nemám absolutně nic proti Moravě, ale spíše pokukuji po jižních Čechách, Strakonicko a tak. Samozřejmě musíme brát zřetel na malou, čili v blízkosti nějaké služby... školka, škola apod. Máte, prosím, někdo nějaký tip na nějakou opravdu klidnou oblast, kde je klid a zároveň né úplná samota. Nějaké hezké městečko. Věřím, že chápete, co mám na mysli. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Když pracujete z domova, prestehujte se k nám! Je tady úžasný klid, kolem lesy, louky, rybniky, do středu města to mám ani deset minut chůze,bydlím na okraji. jsou zde školky, škola, a vše co vás napadne ;)
Jo, jinak je to Cvikov ;)

wpw
hodnocení

1x

Odstěhujte se mimo ČR. Myslím si, že pokud chcete úplně změnit životní styl, máte možnost si začít budovat něco jiného většinou jednou za život. Tak to udělejte, ale pořádně. V ČR vás nic dobrého nečeká.

mili*

Ono jinde také ne, to poznáte až se přistěhujete. Někdo nepřizná chybu a lže, že se mu jinde líbí víc. Nejhorší je, že jste tam sám, žádná spřízněná duše, a když se najde, už to není ono a zůstanou vám jen vzpomínky. Pak si říkáte, jak rád bych šel domů, třeba pěšky, v hadrech a bosý, tak dlouho, až bych tam došel. Někdy nemáte ani na to peníze, aby jste se vrátil a pláčete když slyšíte hymnu Kde domov můj, hrají jí hodně na pohřbech.

hodnocení

0x

cercany.cz/... najíst tu dostanete, do Prahy 35 min, Benešov 10 min. 99,9% češi

zwiki*
hodnocení

0x

Hezký den.Já mám rád Písek a okolí.Jinak jsem bydlel kousek od Prahy.Dnes bydlím v Havířově.Je tu krásně,mnoho stromů a parků.Jen ta práce tu není.Pro klidný život by bylo dobré šumavské městečko Volary.

hodnocení

0x

Existuje projekt Místo pro život. Už několik let se porovnává několik podmínek důležitých pro spokojený život. Bezpečnost, pracovní podmínky, životní prostředí, společnost... Hodnotí se jednak kraje, jednak města v krajích. Z hlediska bezpečnosti bývá na prvním místě Vysočina.

V minulosti se mi do rukou dostávaly velmi podrobné výsledky - žebříčky měst mého kraje a vzájemné srovnávání s ostatními městy. Na internetu to teď nemohu najít, ale předpokádám, že na radnicích větších měst to budou mít, na krajských úřadech také.

mistoprozivot.com/...

Na odkazu jsou krajské výsledky za minulý rok. Na stránce je rovněž malý dotazník, kde si můžete zkusmo nějaké město nebo jeho okolí podle vlastních požadavků vybrat.

Ještě bych podotkla, že pro výběr bydliště může být důležitá i průměrná roční teplota zvoleného místa a také to, jestli máte rádi kopce, nebo raději rovinu. Vím, že lidem z rovin často kopce vadí.

dandandan
hodnocení

Děkuji všem za Vaše reakce. Stále hledáme, vybíráme, konzultujeme. A stále nevíme :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]