Nejste přihlášen/a.
zdravím,mám neschopenku,kdybych náhodou nebyla doma,jak zjistím,že u mě byla nemocenská kontrola?díky
Mě se stalo, že mi přišel po měsíci a půl po nemoci dopis, že u mě byla kontrola a já nebyla doma. Žádný lístek ve schránce nebyl tehdy. A kontrola přišla prý tři týdny po uschopnění. Sestra neposlala konec neschopnosti.
Pokud přijde "oficiální" kontrola (OSSZ nebo agentura, kterou pověřil zaměstnavatel), nechá Vám oznámení ve schránce. Pokud by kontrolu provedl zaměstnavatel, měl by lístek nechat i on. Nevím ale, zda/jak dalece to zaměstnavatelé dodržují.
Není-li člověk v době mimo povolené vycházky v určeném místě, neznamená to automaticky porušování léčebného režimu. Pacient mohl být na návštěvě jiného (odborného) lékaře, mohl být na pohotovosti nebo absolvovat rehabilitaci, ...
Když kontrola nenajde nemocného doma, nechá mu ve schránce lístek, v kolik hodin a který den tam byli - a nenašli.
Raději o tom ani neuvažujte, je s tím spojeno plno nepříjemností, vysvětlování, sankce, odebrání peněz. To Vám za to nestojí. Pokud jste skutečně marod, buďte doma, stejně Vám při nemoci není tak dobře, že byste měla chuť někde vymetat.
No a pokud vám už dobře je, sdělte to doktorovi, dejte si kontrolku ukončit, běžte do práce a až Vám padne, můžete si jít, kam Vás srdce táhne a nikdo Vás kontrolovat nebude. /Možná hladový manžel, ale to už s kontrolkou nesouvisí. / Jaga.
Měla by nechat ve schránce lístek.Jen pozor,již neuvádí dobu, ve kterou tam kontrola byla. Poté chtějí po Vás přesně vědět,kde jste byla, v kolik jste případně odešla a kdy jste se vrátila. Vše si potom ověřují. Nevím,jak to je,pokud příjde kontrola od zaměstnavatele. Ale asi by taky měla zanechat ve schránce lístek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.