Nejste přihlášen/a.
Nesmutni. Dětství si ještě užiješ, když budeš ty mámou a budeš mít malé děti. S dětmi se člověk do dětství vrací. Malé děti jsou studnice mládí, když si s nimi hraješ, vymýšlíš hry... Je to koloběh života. Ale je to hezké, když takto přemýšlíš. Není mnoho takových přemýšlivých mladých lidí
Přesně takhle jsem se také cítila, když mi bylo okolo 16 let. Pak jsem začala přemýšlet, co mi ta dospělost vlastně přinese. Zaměřila jsem se na pozitivní věci, na které jsem se těšila. Od 15 jsem měla několik snů, jako řídit auto, pracovat (škola mě hrozně nebavila), najít si manžela a mít děti. Dnes je mi 22, řidičák jsem si udělala v 18 a dodnes mě řízení neomrzelo. Dostudovala jsem a mám práci, která mě baví. Mám hodného přítele, kterého miluji a oba si jednou přejeme mít děti. Proto nemysli jen na to, že budeš dospělá. Mysli na ty pozitivní věci. Každý věc má svoje výhody. Si mladá tak se ze života raduj
Jak ráda bych si s Tebou vyměnila Tvé bezstarostné mládí za mých 60. Těch 15 je pořád ještě nádherný věk, brala bych ho.
Vzpomínám, bylo mi asi 13 a stála jsem u plakátu s nabízenými filmy místního kina. Dávali: LÁSKY JEDNÉ PLAVOVLÁSKY a pod tím bylo malým písmem připsáno: Přístupno od 18 let.
Jak strašně jsem chtěla, aby mi bylo 18, abych mohla jít do kina na ten film. Dneska stejně strašně toužím, aby mi bylo 18, ale ne kvůli tomu filmu, na ten bych už nešla.
Ráda a často vzpomínám na zážitky s kamarádkami, jezdila k nám k babičkám děvčata od Brna, od Nového Boru, z Kolína, z Prahy, Sokolova a odjinud. Ráda bych je všechny viděla a dozvěděla se, jak dnes žijí. Ale to už se mi asi nepodaří.
Nebuď smutná, v 15 letech tě čeká ještě hodně roků mládí. Užívej si ho a nesmutni, máš přece pěkné prázdniny a i to je důvod k radosti. Jaga.
> ... můžeš se do těchto bezstarostných let ve vzpomínkách vracet a nejednou ti to vykouzlí úsměv na tváři.
A nebo nahrne slzy do očí ...
(Nepopírám příspěvek od @coklit, jen doplňuji.)
Jestli chceš, nebo nechceš, tím se nic nezmění. Na druhou stranu se ti otvírají další možnosti v životě a ještě časem se otevřou úplně nové. Ber to tak, stejně to otočit nejde.
Jinak - jen pro úplnost, velká možná jsi, ale dospělá ještě ne. Ani v 18 letech ještě nebudeš dospělá; formálně ano, ale skutečně (s největší pravděpodobností) ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.