Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Masáže placené stravenkami

Od: vladik* odpovědí: 12 změna:

Ahoj, nevíte co vše musím udělat pro to, abych mohl přijímat platby za masáže ve formě stravenek tak, aby mi pak tyto stravenky od klientů byly proplaceny?

Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, a neděláte si jen legraci? Opravdu má někdo takovou drzost, že si chce masáže platit stravenkou? Proč to neodmítnete a nechcete korunky a hotově? Není to nějaké šibalství?

Zdravím!

doplněno 18.07.14 23:37:

No, já jsem si myslel, že slovo stravenka je odvozeno od slova strava, resp. účel tohoto výdobytku je, aby pracovník dostal příspěvek na stravování a odváděl potom s plným žaludkem požadovaný výkon. Když si za to lze pořídit cokoliv, tak to poněkud ztrácí význam.

doplněno 19.07.14 07:32:

coklit - tazatel se ptal jasně na stravenky. Jestli myslel něco jiného, tak se měl opravit nebo vyjádřit přesněji a hlavně jasněji.

doplněno 19.07.14 08:10:

coklit - myslím, že jsem ten rozdíl pochopil hned na začátku otázky, ale chtěl jsem dát tazateli možnost, aby se opravil - a to neudělal. Jinak tomu rozumím, že je to označení zjednodušující.

Asi jako "tuzexová poukázka" a "bony" - tedy, něco se jmenovalo jinak a jinak se o tom mluvilo.

A jinak jsem Vám dával toho prvního bodíka, ale to už jen tak na okraj, neb by se zde o tom ani mluvit nemělo .

vladik*
hodnocení

Dobrý den, proč bych si dělal legraci?

Běžně se v masérských studiích přijímají platby prostřednictvím stravenek.

Proč by to měla být drzost?

hodnocení

3x
Těch firem vydávajících poukázky je více. Od Endered informace na jejich webu edenred.cz/... - být Vámi, veškeré otázky položím přímo jim.
doplněno 19.07.14 07:24: Tak koukám, že to tu pochopil jen flip... Autor otázky píše stravenky, ale ve skutečnosti myslí benefit poukázky. Ony mají stejný formát jako stravenky, ale platí se jim právě v lékárnách, kultura, masáže, berou je některé cestovní kanceláře. hlavně v Praze, je to hodně rozšířený benefit od zaměstnavatele, stejně jako stravenky na jídlo.
Tazatel musí s vydávající firmou uzavřít smlouvu. Tam se dozví všechny smluvní podmínky - myslím, že se neproplácí celá výše poukázky, ale je snížena o nějaké procento za zprostředkování.
doplněno 19.07.14 07:47: Bene jednak mi přijde, že tazatel si sám není jistý, že se tento druh poukázek jmenuje jinak a navíc z vlastní zkušenosti vím, že jen u nás v práci, to každý také nesprávně nazývá stravenkou. Kolegyně se objednávala na masáž a ptala, jestli může platit stravenkama. Ve firmách už jsou zvyklí a odkývou to. Ten formát je totiž úplně stejný, jen na stravence není Ticket Multi (kultura, Kids..) ale Ticket Restaurant...
Samozřejmě, že můžeš mít pravdu i ty..
Masáže placené stravenkami
Masáže placené stravenkami #2

flip
hodnocení

2x

Ono se hlavně asi nejedná o stravenky, jako o např. flexipassy od Sodexa. Stravenky oficiálně přijímat za masáže paní nemůže. Přítel je z práce dostává, dají se využít třeba v lékárně, při úhradě zájezdu, bylo tam i pár kadeřnictví a právě třeba masáže a různé volnočasové aktivity.

Podívejte se třeba sem :) cz.benefity.sodexo.com/...

hodnocení

2x

Co nevidět se bude platit stravenkami i v bordelu. V ČR jsou totiž dvě měny: Koruny a stravenky.

sebod*

arba. Ten čas již dávno nastal. Stravenka je i u děvčat poskytujícíh lásku uznávaná měna...

hodnocení

1x

Myslím si, že moc zákazníků není, kteří stravenkami chtějí platit. A tomu jednomu, klidně bych stravenky vzala a do pokladny bych za ni dala své peníze. Ale košér to není. Zaměstnavatel tyto stravenky dotuje a mají být na jídlo.

hodnocení

0x

Nebo mít známýho pinkla v restauraci kde ty stravenky berou ale bude pravděpodobně chtít nějakej bakšiš.

hop®
hodnocení

0x

A opravdu je nutně potřebujete proplácet? Lze za ně nakoupit jakékoli jídlo (i mnoho dalších věcí) ve většině obchodů či restaurací. Ségra si jednou za "žravenky" koupila u vietnamců sukni...

hodnocení

0x

Také se mi to zdá velice divné. I když obojí - stravování i masáže slouží k zachování těla, přece jen si myslím, že stravenky by se měly využít především na oběd pro pracující. Aby mohl dobře makat, musí se dobře najíst.

Jenže lidé s tím začali provádět kde co. Někteří chodili do prodejen pro potraviny. Cožpak o to, to nikomu nezazlívám, třeba nemají možnost ve svém okolí poobědvat a to, co nakoupí, stejně skončí na talíři. Lepší, než to nechat propadnout. Ale nastaly i jiné vyfikundace. Na stravenky nelze kupovat alkohol a cigarety. Proč? Někdo by asi raději nejedl, hlavně, když by bylo na chlast a na cigáro.

Ty masáže se mi taky nelíbí. Něco jiného je teplý oběd a něco jiného je masáž. Ale protože tahle republika je Kocourkov, nedivím se tomu. Třeba si někdo jednou za ty stravenky koupí i koberec do obýváku /když bude hodně šetřit/. *ee* Jaga.

vladik*
hodnocení

Jak už tady někdo napsal, nemyslel jsem stravenky na jídlo, ale poukazy např. Flexi Pass.
Netřeba se vzrušovat.

2kedar*
hodnocení

0x

Platit stravenkami za něco jiného, než jídlo/pití (nealko) by nemělo být možné.!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]