Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nevíte co vše musím udělat pro to, abych mohl přijímat platby za masáže ve formě stravenek tak, aby mi pak tyto stravenky od klientů byly proplaceny?
Děkuji.
Dobrý den, a neděláte si jen legraci? Opravdu má někdo takovou drzost, že si chce masáže platit stravenkou? Proč to neodmítnete a nechcete korunky a hotově? Není to nějaké šibalství?
Zdravím!
doplněno 18.07.14 23:37:No, já jsem si myslel, že slovo stravenka je odvozeno od slova strava, resp. účel tohoto výdobytku je, aby pracovník dostal příspěvek na stravování a odváděl potom s plným žaludkem požadovaný výkon. Když si za to lze pořídit cokoliv, tak to poněkud ztrácí význam.
doplněno 19.07.14 07:32:coklit - tazatel se ptal jasně na stravenky. Jestli myslel něco jiného, tak se měl opravit nebo vyjádřit přesněji a hlavně jasněji.
doplněno 19.07.14 08:10:coklit - myslím, že jsem ten rozdíl pochopil hned na začátku otázky, ale chtěl jsem dát tazateli možnost, aby se opravil - a to neudělal. Jinak tomu rozumím, že je to označení zjednodušující.
Asi jako "tuzexová poukázka" a "bony" - tedy, něco se jmenovalo jinak a jinak se o tom mluvilo.
A jinak jsem Vám dával toho prvního bodíka, ale to už jen tak na okraj, neb by se zde o tom ani mluvit nemělo .
Ono se hlavně asi nejedná o stravenky, jako o např. flexipassy od Sodexa. Stravenky oficiálně přijímat za masáže paní nemůže. Přítel je z práce dostává, dají se využít třeba v lékárně, při úhradě zájezdu, bylo tam i pár kadeřnictví a právě třeba masáže a různé volnočasové aktivity.
Podívejte se třeba sem cz.benefity.sodexo.com/...
Co nevidět se bude platit stravenkami i v bordelu. V ČR jsou totiž dvě měny: Koruny a stravenky.
Nebo mít známýho pinkla v restauraci kde ty stravenky berou ale bude pravděpodobně chtít nějakej bakšiš.
A opravdu je nutně potřebujete proplácet? Lze za ně nakoupit jakékoli jídlo (i mnoho dalších věcí) ve většině obchodů či restaurací. Ségra si jednou za "žravenky" koupila u vietnamců sukni...
Také se mi to zdá velice divné. I když obojí - stravování i masáže slouží k zachování těla, přece jen si myslím, že stravenky by se měly využít především na oběd pro pracující. Aby mohl dobře makat, musí se dobře najíst.
Jenže lidé s tím začali provádět kde co. Někteří chodili do prodejen pro potraviny. Cožpak o to, to nikomu nezazlívám, třeba nemají možnost ve svém okolí poobědvat a to, co nakoupí, stejně skončí na talíři. Lepší, než to nechat propadnout. Ale nastaly i jiné vyfikundace. Na stravenky nelze kupovat alkohol a cigarety. Proč? Někdo by asi raději nejedl, hlavně, když by bylo na chlast a na cigáro.
Ty masáže se mi taky nelíbí. Něco jiného je teplý oběd a něco jiného je masáž. Ale protože tahle republika je Kocourkov, nedivím se tomu. Třeba si někdo jednou za ty stravenky koupí i koberec do obýváku /když bude hodně šetřit/. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.