Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarostlý nehet

Od: pelisek odpovědí: 17 změna:
Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat co by jste mi poradili na zarostlý nehet..
U kožního už jsem byl=zasřihla mi to a řekla ať přijdu na kontrolu... Po 14 dnech mi to zase zarůstá... Bojím se,že mě pošle na chirurgii..=-O Podle rad jsem si pod nehet zasunul antibakteriální čtvereček, který pomáhá při hojení a tím ten nehet trochu nadzvedl... Snad to pomůže ;)
Obrázek: To červené je dezinfekce a to bílé antib.čtvereček.. :D

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zztop*
hodnocení

2x

Z mé zkušenosti pomohl jen chirurgický zákrok. Oba nehty na palci (levá i pravá noha) mi od dětství zarůstal. Po letech trápení se mi nejdřív jeden a následně druhý na vnitřní straně fiknul (ten nehet ne prst) a od té doby mám klid. Nebál bych se toho. Ano bolí to, ale ten klid potom. Chirurg prostě odřízl celou délku nehtu až k lůžku (asi i část lůžka), sešil to a je to.

Nejtrapnější radu jsem kdysi dostal v dětské nemocnici v Brně od starého chirurga co na to cpal lapis (sůl).

Zajímavá rada byla pilníčkem nehet pilovat uprostřed po délce v podstatě to je to co se snaží ten váš polštářek.

Nic nepomohl až opravdu fik fik pryč. Jasan musíte být pak nějakou dobu doma v klidu, noha hore, ale stojí to za to podle mě.

Mimochodem když vidím ty nehty mně tenkrát říkali, že za to může stříhání kleštičkami nehtů do kulata. Nevím i když jsem nehty nechal dorůst abych je následně mohl stříhat rovně tak to zarostlo.

A vidíte, me jako malé holce maminka strihala nehty do kulata aby nezarustali a když jsem byla větší, dočetla jsem se, že se mají stříhat rovně, a pak mi teprve začali zarustat:-D lékař mi rekl, ze nehty do rovna by si měli stříhat lidé, kteří nemají sklon k zarůstání nehtů, ostatní at stříhaji do oblouku. Striham do oblouku a mam klid;) to jen tak, jak se ruzni názory odborníků. Ted můj dotaz, nedovedu si představit ten polštářek tam nacpany, musí to být hodně nepříjemné že? Tak přeji, at vám neufiknou omylem celý palec a ať je to brzy v pořádku ;)

vladik*
hodnocení

2x

Namočte si uchošťour do dezinfekce a nehtové valy (tkáň obklopující nehet z bočních stran) odtahujte od nehtu...dělejte to několikrát denně, ideálně ve vaně, když se nehet rozmočí a změkně společně s okolní tkání. Uvidíte.

Musíte vyzkoušet, zda vašim palcům vyhovuje nehet zastřihlý dokulata nebo dorovna. Pravděpodobně ale zastřihnutý dorovna. Pokud ano, v takovém případě odtahujte, jak jsem popsal, bolest zkuste vydržet a až nehet přeroste, sám bude boční valy odtlačovat = nebude se zařezávat do měkké tkáně.

Ještě můžete vyzkoušet zasunout např. nožičku pinzety pod boční okraj nehtu a směrem do strany pinzetu vytáhnout ven - nadvzvednout nehet nad měkkou tkáň.

dejavu*
hodnocení

2x

Ahoj, má nevlastní matka je kožní a doporučuje na to pilníkem zpilovávat střed nehtu, aby se ztenčil a tak se okraje nehtu zvednou a pak taky zastřihovat do roviny, ne do obloučku.

pelisek
hodnocení

Viz. Obrázky

Zarostlý nehet
Zarostlý nehet #2
dominick

Také to mám.. A neporadili by jste mi nějaké domácí léčby?! *klik*

jardag
Koupil jsem si v lékárně takovou svycarskou vodičku je v tom louh co vím, nesmí to používat diabetici. Na etiketě je noha s červeným palcem. Za den po bolesti, kůže se uzavře a nehet pak odroste. Nevím proč se to nepoužívá více. Ani k doktorovi nemusíš a bez bolesti.

mamino
hodnocení

0x

To jsem měl taky. Dlouhou dobu jsem to nechtěl řešit, zčásti kvůli strachu z operace, zčásti kvůli nadměrnému množství práce čekajícímu na mě v zamněstnání, ale nakonec jsem šel, protože to začalo smrdět zkaženým masem :)

No na té chirurgické operaci jsem byl celkem 3x (většinou to do týdne bylo zase zanícené), než se jim to podařilo očistit tak, aby se to už nikdy nezanítilo :) Nebylo to tak hrozný, píchnou ti do palce nějakej sajrajt a pak to skoro necítíš a to ani když jdeš po operaci pěšky domů (vem si sandály, ať se ti do nich vejde ten omotaný palec). Doma to pak bolí, ale člověk si zvykne. Po prvé jsem z toho byl hotovej, ale podruhé a potřetí mi ta bolest přišla celkem příjemná :)

magdalen*
hodnocení

0x

Souhlasím s předchozými příspěvky, dojít na chirurgii a přestát to. Tenhle problém měla dcera a až snad na počtvrté se zadařilo. Jak nehet dorůstal, točil se jeden donec do trubičky, ač byl podložený. Nehty před tím stříhala nůžkama a rovně, tak není jasné, z jakého důvodu jí nehet zarost.

moula*
hodnocení

0x

Někdy pomůže palec měsíc několikrát denně máčet(polévat) octem, zejména místa kolem nehtu. A neosušovat, nechat přirozeně uschnout. Klidně na mokrý palec natáhnout ponožku. Podávejte zprávy jak se daří !

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Toto měl jeden známý a už má klid.Palec mu uřízli.

martinaa*
hodnocení

0x

Ahoj, zkus sehnat v lékárně (třeba i nemocniční) roztok Rivanol, používá se v chirurgii. Nanes na vatový polštářek, pevně přilož a zavaž, dva dny na to nesmí ani vzduch, ani voda. Pak zopakuj (podle potřeby znovu).

Kamarád byl na operaci s oběma palci dvakrát a k ničemu mu to nebylo, vždycky mu to zae zaroste.

hodnocení

0x

Ahoj, kdysi, když mi bylo asi 12 jsem měl taky takovej problém. Doporučuju, koupelovou sůl, škopek a rychlovarnou konvici. Postup je asi takovej, ze si dáš do škopku trošku teplé vody, do ní dáš koupelovou sůl, uvaříš si tak litr vody v rychlovarné konvici a nohu ponoříš do škopku se slanou vodou. Musíš si přilejvat tu vařící vodu tak, abys v té vodět udžel nohu, ale musí tě to zároveň trošku pálit, protože potřebuješ tu nohu pořádně prohřát a spařit, dík soli ti o trošku proměkne kůže. Tak 10 minut se takhle máčej a až budeš mít na prstech "varhánky" vezmi si rovné manikurni nužky a na straně, kde ti nehet zarůstá si v nima zajed co nejdál pod nehet, od kraje daleko asi tak, jak ti ten nehet podhnisává. nastřihni ho směrem k lůžku jakoby do stracena (do kraje). NEUSTŘIHNI HO CELEJ ! kousíček od kraje kterej ti zbydek si ten "odstřižek" přelož na nehet, ostrou hranou nužek do neho zatlač a tahej tak, aby se ti utrhl. Tohle už celkem bolí, ale zaručeně ti to pomuže. Mě to pomohlo. :) Hodně štěstí

dfdfsss
hodnocení

0x

Měl jsem to také, došel jsem si na chirurgii...píchly mi do prstu injekci...ani ta skoro moc nebolelo a půlku nehtumi odstrihly...zavázaly...a jel jsem autem domů...

V celku to ani netrvalo moc dlouho...a ani to moc nebolelo...dalo se to snésti. Je tomu už cca 10 let a mám klid...

pokud s tím máte problém, tak bych neváhal...chce to jen trochu odvahy...

repkin*

NIKDY ! podotýkám znovu ! NIKDY ! už nepůjdu na stržení nehtu. V jedné pedikůře mi řekla, že mám jít na chirurgii, takže jsem tam bohužel skončil Soukromá chirurgie, bolest jak prase 250,-Kč za dobrý den, "doktor" čuměl, jako bych ho otravoval, přitom tam měli pořád prázdno, za každou první návštěvu v roce 200,-Kč.

Pak jsem šel na pedikůru jinam, tam mi pani řekla, proč jsem nepřišel rovou za ní, byl jsem tam asi 5x, pokaždý mi to vystřihla, atp. neplatil jsem doteď ani korunu a pomohlo mi to jak prase. Mrzí mne, že jsem na ní nenarazil dřív. Takže trhání už nikdy víc.

doplněno 03.01.15 21:16:

Podotýkám, že mi trvalo tak 10 let, než jsem se k tomuhle kroku odhodlal.

fgupo
hodnocení

0x
Taky me to v detstvi trapilo, byl jsem snad trikrat na odstrizeni jenom te zarustajici casti a tusim dvakrat mi trhali nehet cely. Vse na normalni chirurgii. Ale porad to zarustalo.
Nakonec zabralo az osetreni laserem - vpodstate odstranili kus nehtu i s luzkem, takze mi kraj ktery zarustal vubec neroste. A uz vic nez 15 let mam klid. Sice to stalo tenkrat asi 1500, ale..opravdu to funguje!

hodnocení

0x
Tak jak to dopadlo, už je to dobrý?
U nás v rodině se všechno léčilo jodem. Na tohle může být klidně i o něco koncentrovanější, než co se prodává v lékárně. Pak funguje tak, že spálí kůži, podobně jako když se spálíš od sluníčka, Což má vedlejší efekt, že se kolem nehtu vytvoří malý prostor a nehet může dorůstat bez zánětu.
Pak doporučuju nezastřihovat nehet do půlkulata, ale nechat nehet odrůst a stříhat, až bude přečuhovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zarostlý nehet

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]