Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problemy s otcovou novou rodinou

Od: annah odpovědí: 2 změna:

Muj otec si našel novou přitelkyni která má 3 děti.Má dceru ,které je 13 let uz mela pohlavní styk, nekolikrat uz byla hodne opilá a ona proti tomu zakročí jen tak ze ji vynada a obcas ani to ne,moje věc to sice neni, ale k otci jezdí na vikendy moje mladší sestra a já mám strach aby nezačala vyvadět ty samé věci jako dcera otcovy přítelkyne,nejhorší je že otec má mnoho zájmů a o vikendech často neni doma.Se sestrou se o tom snažím mluvit,ale přesvědčit 13 tiletou holku o tom ,že to co dělá její kamaradka je špatné je téměř nemožné.Mám o sestru strach proto prosím o radu.děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Bohužel, puberťáci tíhnou rádi potom co je jen trochu tabu. Těžko se jim to vysvětluje, protože rozum kamarádky je modernější jako ten váš a všech dospělých. Rada, eliminovat návštěvy a posečkat až se dívenka alespoň trochu dovyřádí. Je to možná trochu kruté, ale nezbytné, jelikož všivárny jsou nakažlivé. Mám 4 děti a vím o čem mluvím.

lidka*
hodnocení

1x

Coteda na to odpověděl stručně, ale naprosto souhlasím. Omezit styky, i když se to zdá nesprávné. Ale jak píšete, stejně otec nebývá o víkendech doma a tak bych spíš doporučila setkání s otcem v týdnu, třeba když končí v práci. Stačí třeba procházka, nebo návštěva podle jejich společných zájmů, když jste ještě byli rodina. A nebo se přizpůsobit otci a jeho zájmům o víkendech. Pokud sportuje, tak tam přijít jako divák - určitě na něco příjdete, aby se omezil styk s dcerou jeho přítelkyně. Je ještě otázka, zda jsou informace o ní pravdivé - můžete to být "jedna paní povídala". Určitě Vám to neřekla sama. A může se trochu i před Vaší sestrou vytahovat - to by nebylo nic neobvyklého v tomto věku. Také bych nevěřila tomu, že by Vaše rady padly na úrodnou půdu. Spíš by se přestala svěřovat, aby omezila moudré rady starší sestry. *fn*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]