Nejste přihlášen/a.
Muj otec si našel novou přitelkyni která má 3 děti.Má dceru ,které je 13 let uz mela pohlavní styk, nekolikrat uz byla hodne opilá a ona proti tomu zakročí jen tak ze ji vynada a obcas ani to ne,moje věc to sice neni, ale k otci jezdí na vikendy moje mladší sestra a já mám strach aby nezačala vyvadět ty samé věci jako dcera otcovy přítelkyne,nejhorší je že otec má mnoho zájmů a o vikendech často neni doma.Se sestrou se o tom snažím mluvit,ale přesvědčit 13 tiletou holku o tom ,že to co dělá její kamaradka je špatné je téměř nemožné.Mám o sestru strach proto prosím o radu.děkuji
Bohužel, puberťáci tíhnou rádi potom co je jen trochu tabu. Těžko se jim to vysvětluje, protože rozum kamarádky je modernější jako ten váš a všech dospělých. Rada, eliminovat návštěvy a posečkat až se dívenka alespoň trochu dovyřádí. Je to možná trochu kruté, ale nezbytné, jelikož všivárny jsou nakažlivé. Mám 4 děti a vím o čem mluvím.
Coteda na to odpověděl stručně, ale naprosto souhlasím. Omezit styky, i když se to zdá nesprávné. Ale jak píšete, stejně otec nebývá o víkendech doma a tak bych spíš doporučila setkání s otcem v týdnu, třeba když končí v práci. Stačí třeba procházka, nebo návštěva podle jejich společných zájmů, když jste ještě byli rodina. A nebo se přizpůsobit otci a jeho zájmům o víkendech. Pokud sportuje, tak tam přijít jako divák - určitě na něco příjdete, aby se omezil styk s dcerou jeho přítelkyně. Je ještě otázka, zda jsou informace o ní pravdivé - můžete to být "jedna paní povídala". Určitě Vám to neřekla sama. A může se trochu i před Vaší sestrou vytahovat - to by nebylo nic neobvyklého v tomto věku. Také bych nevěřila tomu, že by Vaše rady padly na úrodnou půdu. Spíš by se přestala svěřovat, aby omezila moudré rady starší sestry.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.