Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Běžný účet

Od: alika odpovědí: 8 změna:

Můžete mi prosím poradit, která banka je lepší pro založení běžného účtu, pro mladého člověka, který nemá žádné trvalé příkazy, jen mu tam bude měsíčně chodit výplata asi 12000 Kč? ČSOB, ERA nebo Komerční banka? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

2x

Zcela bez podmínek a zdarma je Fio.

hodnocení

1x

Osobně bych z těch tří nebral ani jednu (a od jedné z nich jsem i odešel), ale vybral bych si nějakou nízkonákladovou - AirBank, ZUNO, mBank, FIO...

Záleží na tom, jestli jste zvyklá používat spíš hotovost, nebo kartu. Jak často vybíráte peníze, dostupnost bankomatu, případně možnosti výběru z cizího bankomatu zdarma atd.

Já mám třeba AirBank, hotovost nepoužívám prakticky vůbec, takže mi nepřítomnost bankomatu v okolí nevadí. Pokud bych přesto potřeboval hotovost, využiju svůj další účet u ZUNO, která má bankomat kousek.

alenanova79*
hodnocení

0x

Proč vybíráš pouze mezi čsob (čsob a era je jedna banka, dvě značky) a kb?

Vklady jsou pojištěny, takže netřeba se bát malých bank.

Doporučuji mBank, FIO, AirBank. Podle toho co máš blíž.

alika
hodnocení

Od nás v nejbližším městě jsou jen tyto. Tak proto :)

stirecek*
A na co to má vliv? Banku máš přece doma, nepotřebuješ tam chodit!
Přesně tak. Já mám mBank od jejich začátků a nikdy jsem nebyl na pobocce. To samé Zuno. Máš internet, tak nemusís nikam chodit.

paw*
hodnocení

0x

Pokud nepotrebujes vkladat hotovost, tak doporucuju Equa bank. Ucet zdarma a pri urcitem obratu/transakcich kartou vybery ze vsech bankomatu zadarmo.

Jinak lze vlozit hotovost na kazdy ucet. na poste poukazkou. Za 21 Kc.

sss*
hodnocení

0x

Mám účet u Sperbank.Neplatím žádné poplatky za výběr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]