Nejste přihlášen/a.
Můžete mi prosím poradit, která banka je lepší pro založení běžného účtu, pro mladého člověka, který nemá žádné trvalé příkazy, jen mu tam bude měsíčně chodit výplata asi 12000 Kč? ČSOB, ERA nebo Komerční banka? Děkuji
Osobně bych z těch tří nebral ani jednu (a od jedné z nich jsem i odešel), ale vybral bych si nějakou nízkonákladovou - AirBank, ZUNO, mBank, FIO...
Záleží na tom, jestli jste zvyklá používat spíš hotovost, nebo kartu. Jak často vybíráte peníze, dostupnost bankomatu, případně možnosti výběru z cizího bankomatu zdarma atd.
Já mám třeba AirBank, hotovost nepoužívám prakticky vůbec, takže mi nepřítomnost bankomatu v okolí nevadí. Pokud bych přesto potřeboval hotovost, využiju svůj další účet u ZUNO, která má bankomat kousek.
Proč vybíráš pouze mezi čsob (čsob a era je jedna banka, dvě značky) a kb?
Vklady jsou pojištěny, takže netřeba se bát malých bank.
Doporučuji mBank, FIO, AirBank. Podle toho co máš blíž.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.