Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to kousnutí od nějakého hmyzu?

Od: renndys* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, asi předevčírem (pondělí) jsem si ráno všimla fleku který svědil. Zprvu byl světlý a malý, ale jak to svědilo tak jsem si to rozdráždila tím drápáním. A říkala jsem si, že mě asi v noci kousnul komár nebo tak něco. Nebo i před tím jak jsem byla venku tak mě asi něco kouslo. Upozorňuji, že kliště mě nekouslo, nic jsem totiž nevyndavala. Kdyby to bylo klíště, tak by tam zůstalo a musela bych si ho všimnout a vyndat tím pádem že. Jen mě to svědí, jak když mě kousne komár a místo je tvrdé jak od komára. A ten flek je jakoby tvrdší, kolem nic. Dnes středa a nic mi není takhle. Jen to trochu svědí, už ne tolik jak před tím a flek je tedy tvrdý. Nevíte co by to mohlo být? Klíště ne že? To mě hlavně zajímá. Kdyžtak posílám foto. Díky moc :)

Je to kousnutí od nějakého hmyzu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mohu Tě uklidnit, že od klíštěte to opravdu není. Tvrdíš, že sis ho nevyndávala a samo jen tak neodpadne. Jenom, když už je napité /velké asi jako pecka z třešně/ a toho by sis zaručeně všimla.

Podobné fleky mívám občas od ovádů. Na štípnutí komára mi to připadá velké.

Na noc si dávej studené obklady, nejlepší je mít nohu v klidu a ledovat. Jinak si to namaž mastičkou Fenistilem. A uvidíš, že to brzy odezní. *placni* Jaga.

hodnocení

2x

Je to tím, že jsi to škrábal a kůže zareagovala. Umyj tu skvrnu mýdlem a nakrémuj čímkoliv, aby kůže nebyla vysušená. A už na to nesahej!

koilkhkn
hodnocení

0x

možná by to mohla být alergická reakce

zulika
hodnocení

0x

Mám pocit, že letos je ten hmyz nějaký agresivní celkově. Před 2 týdny mě taky něco kouslo. Stihla jsem to zamáčknout ale netuším co to bylo, každopádně komár to nebyl. Chvilku z toho tekla trochu krev, po 2 dnech z toho byla jen taková malá tečka. Po 5 dnech to začlo hrozně svědit. Do dnes mám velký vystouplý flek, který neustále svědí, tak jsem to přelepila náplastí abych to neškrabala a trochu to pomohlo. Můžu to mazat čímkoliv ale nezměnčuje se to. *nevi*

ria*
hodnocení

0x

Skoro to spíš vypadá, jako rozlézající se kopřivka :)

hodnocení

0x
Jo me stiplo ovado a 14dni natekly kousanec co byl mega cerveny a krvavy. I komar jak stipne tak velka hrca s totalne svedi. Minuly rok toto nebylo, jsou opravdu dost agresivni tento rok.

renndys*
hodnocení

Tak díky moc, uklidnili jste mě na druhou stranu, že to není do klíštěte nebo tak. Jinak určitě mažu Fenistilem a neškrabu. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]