Nejste přihlášen/a.
Zdravim radcovia.Ide o moju asertivitu a rozumne vykorculovanie zo situacie s ohladom na buducnost a vztahy.Rad by som do konca tohto mesiaca dokoncil obkladacske prace na terase.Zaciatkom augusta cakam navstevu a rad by som aby sme mohli relaxovat tam.Ostava dokoncit niekolko stvorcov plochy a schodisko.Mam skveleho majstra co do kvality a ceny.Tu to vsak konci.On sam ma vlastne zamestnanie,stavia rod.dom a chodi na taketo fusky hodci by sa mal venovat svojim veciam.On tvrdi ze sa to neoplati a ma tam svojich kolegov-najlepsich majstrov a sem tam to odkontroluje ale inak stale chodi na fusky.Je na roztrhanie s ohladom na to ze ho pozna cela ulica.Robil mi kompletne obklady v celom dome,zopar betonazi a aj jeho kvality a cenu poznam uz niekolko rokov preto som aj na obkladanie terasy volal jeho.U nas je dobre znamy pozna ho cela ulica robil podobne dalsich niekolko domov.Vzdy sa s nim dalo normalne dohodnut,tykame si a dovolim si tvrdit ze je to druhy najlepsi majster a clovek pocas celeho obdobia co som staval dom.Jednak aj kvoli nasadeniu (obcas aj nedelu) a preciznosti.Problem je s tym ze nasu akciu nie a nie dokoncit.Ono cele sa to malo zacat uz koncom aprila.nechcel som kvoli horucavam cez leto ale nakoniec to tak vyslo s opozdenim cca 2 mesiace ale som si povedal cert to ber hlavne ze je tu ten spravny clovek.Pocas nasej akcie este dokoncoval inde a chodil okrem nas este tam.O tom sme vedeli a cakali sme kedy to skonci.Nejaku dobu iba k nam a teraz mam pocit ze zase nahodil siete a zarezava na viacerych frontoch.Chodi s prestavkami niekolkokrat do tyzdna,poslednu dobu strasne sporadicky a tych 35 stvorcov terasy obklada uz asi mesiac (cca 2-3 hod.denne).Da sa tam robit iba poobede kedy to trochu vychladne a nepali tam slnko.Cize vzdy pride cca o 17:00 a robi do 20:00.Nekomunikuje s nami alebo zavola iba obcas aj to uz sa boji volat ze co mu zase poviem ked zahlasi ze nepride.Minule bol na fuske-nejaka drobnost u suseda na 1 vecer a bal sa ist ku mne po nejake svoje naradie ktore potreboval,aby som nezistil ze tam bol.Chodi na bicykli vzdy aby nikto nevedel ze tam je.Uz mam chut mu proste zbalit naradie a nechat to u suseda s ktorym je tiez velky kamarat.A len mu napisat SMS s tym ze naradie je tam a uz nemusi chodit.Som vo faze kedy rozmyslam aj nad tymto a samozrejme ze vyplatit asi nie alebo len cast a nie plnu vysku za to co spravil pretoze chybu si musi uvedomit aj on.Velakrat som mu vysiel v ustrety a nechal odomknute dvere ked sme neboli doma a s rizikom len aby sa on dostal do dielne a zarobil si lepidlo a mohol kludne pracovat a nemuseli sme byt doma my.Alebo som mu pomahal s odvozom miesacky ked sa betonovalo alebo som mu cosi nachystal (napenetroval,omietol,narezal kusky,osekal beton,zarovnal,atd.)Ide o to ze dokazem jeho pracu dokoncit a necakat na neho a doprosovat sa mu.Zena sice brble a ma namietky ale nie su opodstatnene.Kvalitu dokazem odviest aj ja ale s ohladom na cas ktory nad tym stravim a s nou a s rodinou.Som v stave zakupit si rezacku na dlazbu a rezignovat na jeho pracu.Chcem s nim rozumne ukoncit toto trapenie a kedykolvek sa s nim stretnut hodcikde v meste s cistym svedomim a s minulostou ktora by ma netrapila.Tak ak ste docitali az do konca tak diky a ted radte.
Chlapec nestíhá. Je dobrý, odvádí práci dobře ale prostě není schopen si dobře ukočírovat zakázky. Má toho na hlavu asi hodně a skáče z akce na akci. Já tvrdím, že návštěva nemá co řešit co a jak to máš, když ví že prostě předěláváš a chceš to mít pěkně a dobře.
Vystává tedy otázka, zavolat mu a říct mu. Poslyš, vidím že prostě toho máš na hlavě teď dost a nevíš kam dříve skočit. Jestli to, tak se vyrovnáme za to co bylo uděláno a necháme to tak. Vyzvedneš si nářadí a já si to buď dodělám sám a nebo objednám někoho jiného...což jsem moc nechtěl protože ty jsi špica ve svém fochu.
Tím ho určitě nerozhněváš a bude vidět že máš pochopení a nejsi ten, který by mu řekl, nedodělal jsi, nic ti nezaplatím... Teď bude otázka jak se zachová on...buďto řekne, NIC se odkládat nebude zítra, v sobotu k tobě naběhnu a udělá to... a nebo ti poděkuje za toto gesto a zbalí se.
Jako znal jsem takové lidi, nedokázali říci NE a brali si více a více práce, protože se báli že začnou ztrácet zakázky...a nakonec to dopadlo tak, že dotyčný trpí syndromem vyhoření a nedokáže už dělat jak dělal kdysi.
Hodně štěstí při řešení nastalé situace.
Je dobry to je fakt..Boli sme dohodnuti este na tom ze mi spravi dlazbu v garazi,dielni a komore..Dohodli sme sa ze to budem robit sam s tym ze ponukol mi ze ak sa mu uvolni rezacka (ma dve) tak mi ju zapozicia.Nerobil okolo toho ziadne coro-moro.Proste narovinu povedal ze ak nie u mna tak inde ma zakaziek dost.Ja ho tam nechcem drzat v nedelu aj ked by sa mi to naramne hodilo vzhladom k omeskaniu.Prioritou je vsak terasa ked uz ine nie s tymto som sa zmieril ale od terasy neupustim.Hlavne kvoli detom.Je to nevysparovane,nezasilikonovane,chybaju sokle a akakolvek necistota nieje vhod.Navyse uz aj niekolkokrat prsalo medzitym a budem to muset pracne cistit.Nehovoriac o tom ze uz cez leto sme tam chceli relaxovat s rodinou... nie len kvoli navsteve.
Je to těžké, chlapík asi opravdu nestíhá. Ale když jste si ho vybral a jste spokojený s kvalitou, tak bych ho dále jen uháněl, přestože víte, že termín asi nedodrží. Můžete mu pohrozit, že snížíte doplatek za práci při nedodržení termínu. Kvůli dobrým sousedským vztahům to ještě raději zkousněte, ona se ta srpnová návštěva taky nezblázní. Příště už mu zakázku nedávejte.
doplněno 16.07.14 12:51:kolibrikusaty: Souhlas, hezky napsané ! Dávám aspoň
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.