Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora nezaměstnanosti při krátkodobém zaměs

Od: jellly odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zde informovat. Mám odpracovaný 1 rok za poslední 2 roky, nyní jsem přešel do jiné práce, však vypadá to bohužel, že vyletím, jelikož se mi v práci nedaří, není to nejspíše práce pro mě :(

Chtěl bych se zeptat, jak dlouho bych musel v nové práci pracovat abych dostal podporu v nezaměstnanosti? Je tam dána nějaká doba nebo je to jedno, když mám již celkem odproacováno za 2 roky 1 rok?

Zná to někdo? Děkuju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Podmínkou pro přiznání podpory v nezaměstnanosti je - mít 12 měsíců, za poslední 2 roky, důchodově odpojištěných. Pokud toto splňujete z předchozího zaměstnání, je jedno, že v nové práci jste krátký čas. Nárok na podporu mít budete.

iz*
hodnocení

2x

Na podporu nárok mít budete bez ohledu na to, jak dlouho zůstanete v posledním zaměstnání. Odpracovaná doba se bude započte i z předchozích zaměstnání, podpora se vypočte z posledního průměrného výdělku.

jellly
hodnocení

Děkuju, nevěděl jsem že to tak je.

Ještě když se to tady rozebírá, když bych byl poté na ÚP třeba 2 měsíce a našel si práci a z té jsem odešel třeba za 1 měsíc, dostanu podporu také když jsem si před tím vybral jen 2 měsíce nebo musím třeba vydržet pracovat delší dobu?

ptám se proto, že je to s prací zlé.

Děkuju

iz*

Pokud nevyčerpáte celou podpůrčí dobu a v novém zaměstnání odpracujete méně než 3 měsíce, budete mít nárok na podporu po zbytek podpůrčí doby. Podpora se ale vypočte z dalšího zaměstnání.

Pokud byste nové zaměstnání rušil ve zkušební době Vy, bylo by dobré v písemném zrušení uvést některý z vážných důvodů (zákon o zaměstnanosti, § 5 písm. c), aby se Vám případně podpora nekrátila.

jellly
hodnocení

Prosím nevíte někdo, jak to je zda když mě po 2 měsících vyhodí mohu podporu využít dále, nebo už ne?

Děkuji

Pokud nevyčerpáte celou podpůrčí dobu a znovu se zaevidujete na ÚP, budete mít nárok dočerpat zbytek podpůrčí doby.

doplněno 21.07.14 22:00:

Rádo se stalo. I Vám pěkný večer!

jellly
hodnocení

Děkuji moc za info, hezký večer.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]