Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěla bych vědět jak je to s daněmi důchodců ,kteří pracovali v roce 2014.Byla jsem na brigádě,kde jsem po zásahu p. Kalouska přišla o slevu na dani.Někdo říká,že mám nárok na zpětné vrácení této zkrácené daně za r.2014 někdo říká ,že ne.Samozřejmě,že by penízky byly dobré.Poradíte?
Ano, Ústavní soud zrušil příslušné nařízení. Tzn., že pracující důchodci budou mít za rok 2014 nárok na slevu na poplatníka. Musíte ale zpětně u zaměstnavatele podepsat prohlášení k dani.
Slevu uplatníte po skončení roku v rámci ročního zúčtování daně z příjmu (provede poslední zaměstnavatel z r. 2014). Písemnou žádost o roční zúčtování spolu s potvrzeními od ostatních (dřívějších) zaměstnavatelů byste poslednímu zaměstnavateli musela doručit do 15. února 2015 (nestačí 15. února odeslat).
Nebo si od všech zaměstnavatelů vyžádáte potvzení o zdanitelných příjmech a odvedených zálohách daně a podáte sama daňovém přiznání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.