Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Dnes mi přišel email,tohoto znění :
VÝZVA K ÚHRADĚ DLUŽNÉHO PLNĚNÍ PŘED PROVEDENÍM EXEKUCE Soudní exekutor Grosam, Jan, JUDr., Exekutorský úřad.
zatím jsem email neotevřela,ale vím,že nikde nic nedlužím a pan JUDr. Grosam opravdu existuje.
Poradíte co s tím?
Děkuji
I mně dnes přišla výzva k zaplacení. Od pana Havlíčka /že by Borovského? /
Soudní exekutor Prošek "zez" Plzně /proč ne ze Starého Bělidla?/ mě vyzývá k zaplacení 22.340 Kč. Túdle, Prošku! Ani trošku!
Hlavně neotvírejte přílohu. A podívejte se na titulní stranu internetu, je tam varování, že toto během dneška přišlo mnoha lidem.
Je s podivem, kolik lidí se zabývá podvodem páchaným na ostatních. Jako by nestačili naši populární šmejdi se svými předváděčkami, najednou bu, bu, bu, exekutor za dveřmi!
Protože jsem nikdy dluhy neměla a nehodlám s tím ani začít, nemilý dopis jsem vymazala. Udělejte totéž a hotovo. Jen by mě zajímalo, kde ty hajzlové berou mailové adresy. Jaga.
Adresy jsou dostupníé na kdejakých forech, odpovědnách, FB, zákaznických centrech, věrnostních programech atd. Většina společností, kterým sdělíte svůj mail je dál předává svým partnerům za účelem marketingu. Podívejte se třeba, co jste podepsala u své banky. Jistě tam bude, že souhlasíte s předáváním takových údají v rámci jejich partnerů...
Proč by si to někdo nemohl dovolit? Prostě vám poslal dopis. Kalousek také rozesílal před lety v předovlební kampani složenky - vzpomínáte? Nikdo se tím nezaobíral a některé důvěřivce při tom braly mrákoty, že na to nemají. Mně to přijde úplně stejné. Dle exekutorské komory ta čísla účtu prý neexistují - před chvílí to říkali na ČT 24. Tedy stejný "podvod", jako kdysi rozeslal Kalousek. Tím prosím pěkně neříkám, že uvedné schvaluji.
Tahám ho sem, protože jde o stejný princip věci. Rozeslal řádné "platné" složenky k úhradě konkrétní částky na neexistující číslo účtu. Tyto podvodné maily nedělají nic jiného. Čísla účtu prý také neexistují a jsou prý vygenerovany náhodně. V čem je tedy rozdíl?
Ne, toto jsou jiné případy. Text mailu a čísla účtů vzal čert, ale v příloze je virus, který nainstaluje špehovač a ten pak kamsi odesílá přístupové kódy do bankovnictví apod. A to se pak někdo pokouší zneužít.
A mně zase domácí stránka české spořitelny na přihlášení, sranda je, že tento majl spořitelna nemááá!
Váený kliente.
Máte novou zprávu.
Přístup k účtu
Pokud zvládáte dobře mateřský jazyk, tak již při čtení zaregistrujete určité anomálie. Pracovníci ex. úřadu ovládají velmi dobře český jazyk a i když se třeba někdy spletou, / jsme jenom lidé /, tak nenasekají tolik chyb. Ona to je totiž vizitka toho exekutora, advokáta, notáře apod. Je dobře, že je čeština docela těžký jazyk, a proto cizinci v těchto případech nasekají chyby ve skloňování a jiné, a my jsme už potom ve střehu. Jinak si myslím, že exekutorské úřady posílají dlužníkům výzvy a oznámení v listinné podobě, jako úřední psaní, nebo kdo má zřízenou, tak do datových schránek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.