Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Korunka-záruka na umělé zuby

Od: pataso* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, cca od 24.2. tohoto roku mám korunku (celkem 3 zuby v celku). Dnes večer jsem večeřel a půlka korunky se odlomila. Jak je to se zárukou a jak se zachovat,pokud zubař bude chtít zuby jen "opravit" a ne vyměnit na co mám asi nárok myslím. Děkuji předem za rady..

doplněno 12.07.14 23:15:

Vygooglil jsem,že záruka na korunky je standardně 24m ( někde psáno jen 6m),tak nevím,co platí:(

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dohadovat se se zubařem asi nebude mít moc cenu, řekl bych že chybu asi neuzná. Jedině zajít k nějakému jinému, případně sehnat soudního znalce. Jinak se asi chybná práce prokázat nepodaří. Pokud ale zubař provedl korunku tak nekvalitně, rozhodně začněte ihned hledat jiného. Odlomení korunky může také ukazovat na vyžrání zubu na kterém je uchycena - potom je otázka, zda je to způsobeno jejím chybným usazením nebo nedostatečnou péčí o zuby z Vaší strany. Btw. spojovat zuby korunkami už dneska není v kurzu, lepším řešením jsou jednotlivé korunky na titanových hrotech.

pataso*
hodnocení

Chyba nemusí být u zubaře,ale v materiálu přeci. Na to by měla být norlmálně záruka přeci?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]