Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spoření

Od: zztop* odpovědí: 12 změna:

Chtěl bych se zeptat ohledně možnosti nějakého spoření pro moji neteř. Spolu s mojí mamkou by jsme chtěli mojí neteři/babiččině vnučce chtěli zařídit nějaké spoření. Neteři budou dva roky.

Co by jste doporučili aby to bylo nějak svázané na její jméno, do hry nemusela vstupovat maminka dítěte, nikdo na to nemohl (exekuce), co nejmenší poplatky aby z těch peněz taky něco bylo.

Za mého dětství nám moje babička s dědou spořili na vkladní knížky tenkrát beze jména, ale co dnes. Co by jste kdo doporučil a proč?

Děkuji za radu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

Asi bych jizalozil stavebni sporeni. Jenom si nejsem jisty, jak je to se zakonym zastupcem, jestli k uctu nebude mit prava. Ale asi ne, kdyz to budete zakladat vy. vyberte nejake, kde jsou male poplatky za vedeni uctu a za zalozeni.

A proc? Protoze momentalne ma asi nejvyssi zhodnoceni.

blanca*
hodnocení

0x

U nezletilého nikdy nedosáhnete toho, aby peníze nevybral někdo z rodičů dítěte. Takže, udělejte stavebko na vaše jméno, v průběhu let můžete neteř informovat (ale i nemusíte), že u vás má st. spoření a v jejich 18ti letech jí spoření předat. A to jen v tom případě pokud neteř nespadne třeba do dluhů, drog atd. .

zztop*
hodnocení

Takže stavební spoření asi jediné doporučeníhodné?

S těmi dluhy a exekucemi jsem to spíš myslel tak, že pokud by to bylo na moje jméno tak tam je spíš problém a tam se obávám aby na to nesáhl někdo cizí. Nebudu tam vkládat velké sumy, ale rád bych neteři něco dal do života než nějaké cetky

paw*

Pokud to bude na vase jmeno a vy budete v exekuci, tak na to muze exekutor sahnout. Pokud to bud ena jmeno netere, tak do jejich 18 to muze vybrat jeji zakonny zastupce. Cili si nevyberete moc. Pripane to napsat na vasi mamku a ta mit v zaveti, ze po jeji smrti se cele jmeni prevede treba na neter.

zztop*
hodnocení

To s tím napsáním na neteř můžu se zeptat rozumíte tomu? Když půjdu teda někam kde se uzavírá stavebko. Můžu to normálně uzavřít já nějak na ni? Případně jak nebo co k tomu budu potřebovat? Když o tom neteři mám (moje sestra) nebude vědět tak jí to nevybere což bych překousl.

A ještě dotaz co si matně pamatuju když jsem měl před lety stavební spoření tak tam byli minimálně dvě věci. Na jak dlouho a cílová čáska. Co je nejlepší říct za čísla? Neteři budou dva roky takže tak 15let bych jí o tom nic neříkal a spořil, ale měsíční sumu nevím. Spíš menší s tím, že občas by se dal větší vklad.

Stavební spoření na nezletilou může uzavřít pouze její zákonný zástupce. Začněte vymýšlet jinou variantu.

zdar

Jen zákonný zástupce může uzavřít stavební spoření na nezletilého, takže na svůj plán zapomeňte.

zztop*
hodnocení

Safra. Tak to pak už snad jen spoření pod matraci *smich*

To vážně není nějaká náhrada knížky beze jména?

stirecek*

Náhrada knížky jsou běžné a spořící účty. Ke každému běžnému účtu si mužete přidat další podúčet a na něj peníze odkládat. Co mě ale zaráží, jsou jí dva roky, do cca 18ti je 16 let. Uvažoval jste někdy nad tím, kolik bude činit za tu dobu inflace? Koruna uspořená dnes nebude mít za tu dobu žádnou hodnotu. To ce dnes pracně uspoříte, za tu dobu si za to nic nekoupíte, pro neteř to budou jen drobné. Opravdu chcete ještě spořit?

timkim*
hodnocení

0x

Co uzavřít neteři životní pojištění? Pojistník může být kdokoliv. Nechat jen minimální částku na trvalé následky, aby se co nejvíc spořilo, nastavit dynamickou investiční strategii se zhodnocením 5%? Stálá měsíční platba 400 Kč, mimořádné vklady se dají dát kdykoliv. Jediná nevýhoda jsou počáteční náklady. Teprve 13 rokem jste na svém, ale neteř by byla po celou dobu pojištěna. Navíc by mohla poto sama pokračovat.

bruk600*

Píšete "životní pojištění" a otázka byla na spoření. Pokud chci spořit na pojistce, tak vždy prodělám a finanční poradce (podvodníček) může říkat co chce!

timkim*

Proto na rovinu píšu, že až 13 rokem začne vydělávat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]