Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co udělat když oba chtějí a přitom nemohou?

Od: lercam* odpovědí: 13 změna:

O tom, že nám někdy život připraví pořádná překvapení, není pochyb. Jelikož jsem jedináček, jsem zvyklý si své problémy řešit odjakživa sám, nicméně už nevím kam pro radu, tak se obracím na Vás všechny, kdo si toto přečtete.

Je tomu, nějaký čas co jsem se rozešel s holkou, se kterou jsem se trápil několik měsíců, ze začátku bylo sice vše krásný a úžasný, jenže pak se ukázala její pravá stránka a já moc dobře věděl, že ji nedokážu nijak změnit, ale o to teď nejde… Jde o to, že jsem pak čirou náhodou potkal její sestru a dali jsme se do řeči… Od té doby si spolu píšeme den co den, chodíme spolu ven, na zábavy a stalo se, co se stát nemělo.

City k ní se začali prohlubovat daleko víc, než kdy předtím a to nejen u mě. Strávili jsme spolu krásné chvíle a pak došlo i k tomu, že jsme se spolu líbali… ovšem potom, jsme si uvědomili, že to zřejmě není úplně správné. Ona je velice krásná, je i velmi chytrá a má to v hlavě dokonale srovnaný. Proto ví, že spolu nemůžeme být, protože má obavy, jak by se na ni koukala její sestra a její rodina a to přitom je na ni její sestra furt zlá a hnusná. Chce semnou být víc, než jen kamarádka, oba si myslíme, že by to bylo dobré, jen prostě nevíme, jak na to.

Proto by mě zajímali Vaše postřehy a nápady, kudy z tohoto ven. Já se jí nechci vzdát, protože jsem naprosto úžasná dvojka… :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Pokud se máte rádi, nechte minulost být a užívejte si života. To, že Vám nevyšel vztah s její sestrou neznamená, že Vám nemusí vyjít s ní. A ostatní si zvyknou, že k sobě zkrátka patříte. A pokud to neskousnou, pak je to jejich problém, ne váš. Nic špatného neděláte a city si nedají poroučet..

hodnocení

4x
Já na rozdíl od Vás, nevidím jediný důvod, proč byste spolu nemohli být. Starý vztah jste ukončil. Nikdo nikoho nepodvádí.
Pochopila bych, kdybyste měl sestru za ženu, měli děti a zamiloval se do švagrové, že by to bylo zavrženíhodné (a i takové případy jsou), ale pokud jste svobodní, směle do toho.
Sestra (Vaše bývalá) i kdyby se zlobila, zapomene nejpozději jakmile bude zase šťastně zamilovaná...
doplněno 14.07.14 19:40: @lercam berte to tak, že spousta z nás, už v životě prošla různými zkouškami a tak věřte, že co vidíte jako problém, není vůbec nic v porovnání s tím, s čím si tu prošla spousta jiných lidí... To jsou teprve osudy..
Život je moc krátký a musí se užívat, tak si užívejte! Třeba si o to více, budete Vašeho vztahu vážit a budete si ho hýčkat ;)
lercam*
hodnocení

Vím, že je to v porovnání s ostanímy malichernost, ale vcelku mi o to jde a nevím ani jak to znova nadhazovat... :) Jen se toho nechci vzdávat, protože věřím, že to za to stojí :)

cuca*

Pozor, @coklit jiste nemyslela ze je to malichernost.jen zivot vas naučí...

Proste vy to vidite jinak než třeba ostatni, kteri jsou zralejsi.Nevíte

e, jak dlouho na světe budete, tak se podle toho zaridte.

Můžete se casem sestehovat k sobe, mimo dosah neprejici rodiny, ikdyz si myslim, ze averze sestry je docasna.a kdyz ne tak co -podvadite manzelku? Ne tak jde o prd. Hodne štěstí. uzijte si to.oba

doplněno 14.07.14 20:35:

Se slečnou se co nejdřív sejděte a vysvetlete si, ze láska si většinou neda poroucet:)

Ono kdyz je člověk zamilovaný i to peklicko co ji doma na chvíli treba vyrobí ustojí *srdce*.

lercam*
hodnocení

Děkuji za povzbuzení do života :) Rád bych to skusil, ono o mě zase až tak nejde, já s tím zase nějaký velký problém nemám... jistě trochu divné to je, co si budeme podívat, ale říkám si, co když to tak má být? :) Přál bych si, aby slečna mohla toto vidět, to jste tady všichni napsali :)

Vše už tu bylo řečeno,máme tu chytré rádkyně,že? ;) A já pouze dodám,když si tolik přeješ,aby to slečna mohla vidět a číst,tak ať čte ! ! ! Budete na tu radost dva :)

cuca*
hodnocení

4x

Nevim kolik vam je let,

Ale muj pohled nezucastnene, a uz ne pubertalni holky je jasný.

Jdete do toho, nenechte si kazit štěstí. Budto vam to vyjde nebo ne.

martinaa*
hodnocení

4x

Kdo řekl, že nemůžete? :).

Pokud vy dva, tak jděte od toho. Pokud řešíte, že (by) to řeklo okolí, tak to neřešte. Osud je někdy docela drsná sranda a holt se naskytnou různé situace. Pro začátek by však by bylo fajn se nescházet u slečny doma.

lercam*
hodnocení

0x

Děkuji Vám za odpovědi, popravdě jsem snad ani nedoufal, že se najde někdo, kdo by se tím zabýval. Když začnu postupně, ono nechat úplně minulost minulostní není jednoduché, protože její rodina je velmi netradiční, živitelem je tam její děda, který je typickým příkladem staré školy, musí být stále všechno po jeho, jinak je zle. Její máma bere nějaká antidepresiva a ráda se napije nějakého toho moku s obsahem alkoholu. Jediný vesměs normální člověk je tam její táta, jenomže má finanční problémy a tudíž je skoro za vyvrhele. Nikdo nikoho sice nepodvádí, jenomže když se moje bývalá, sestra mojí oblíbené slečny dozvěděla, že semnou byla venku, dostala skoro hysterický záchvat a spustila na ni jaká je to svině, že se tahá s jejím bývalým apod... Ona má ze své sestra asi největší strach jak jsem tak nějak usoudil, ale ona samozřejmě s jejím bývalým ven může ;). Na otázku kolik mi je let odpovím asi tak, že já jsem, pracují člověk a můj "protějšek" je ještě ve škole. A kdo řekl, že nemůžeme? No přeci mi dva ... :)
Jinak jsem velmi překvapený, že každá rada byla, ať jdeme do toho... Protože doteď jsem si asi myslel pravý opak, co udělat... :)

pohanka*

Jak je to dlouho, co jste se rozešli? Já jenom podotknu, že můžete spolu chodit, to ano, ale vidíte, že vztahy se sestrou budou trochu narušené. Nemyslete, pokud by to vyšlo a Váš vztah vydržel, bude to pořád mezi Vámi, mezi sestrami. Ženské nezapomínají. A pokud by to nějakým zázrakem čas všechno trochu uhladil, tak stejně tam bude vždycky bude malý osten žárlivosti, přemýšlení, srovnávání. Pokud by jste se viděli jednou za uherský rok, tak se trochu zapomene, ale nebude to na ty hojné, husté vztahy v rodině, kdy si každý s každým řekne cokoliv, cokoliv každý pro každého udělá, pozve na všechny oslavy a nikdy tam nepadne žádný stín. Za mě tedy ne, pokud nemáte ještě mezi sebou velkou zamilovanost, intimní vztah, dlouhodobé plány, tak bych vycouvala. A třeba bych se k této lepší, druhé sestře vrátila za nějaký delší čas /rok, dva/ . Až první láska-sestra vychladne. Je docela možné, že první sestra se za nějaký čas zamiluje, bude mít krásný vztah, krásné děti a Vás si může dobírat. Ale víme my, jak holky skousnou, co bude v dalším životě, co nás čeká? Co když nebude mít v dalším vztahu třeba děti a Vy budete mít, ze začátku možná bude ráda, ale může začít žárlit, závidět, že takové děti mohla mít ona s Vámi. Nebo naopak, ona bude mít a Vám se nezadaří, tak bude spokojená, a bude si říkat, že nakonec udělala dobře. Jo, to je život, opravdu nevíme, co bude. Jenom nějaké varianty. Těch možností je plno.

doplněno 14.07.14 23:04:

Ale ještě doplním, jak čtu, jste oba ještě hodně mladí, ale je Vám spolu dobře. Žijete přítomností a to moje přemýšlení bylo hodně o budoucnosti. Tak nevím, Vy se stejně rozhodnete jak dál, asi podle toho, co k sobě cítíte, a jak budete silní ve vztahu. A co bude dál, ukáže čas.

jumba

Pohanka: nezlobte se, ale pěkně hloupý názor. Proč by měli oba čekat rok, dva? Proč ustupovat nějaké hloupé žárlivce? Rozešli se spolu? Tak není co řešit. Také by sestra mohla rozhodovat, kdy se má vdát, mít dítě atd.

Chcete být spolu? Budte ! Kašlete na nějakou sobeckou,bezohlednou hysterku. Vždyt nemusíte chodit hned k příbuzným. Scházejte se spolu jinde. Bud se její sestra srovná, nebo má prostě smůlu.

lercam*
hodnocení

No vzhledem k tomu, že moje bývalá (sestra mé vyvolené) právě chodí s mým nejlepším kamarádem, který je jako můj bratr, kterého jsem nikdy neměl... Ale to ju jaksi netrápí... :) Nejhorší je, že já čekat nechci... protože čím dýl budu čekat, tím víc je mi jasný, že už ta možnost nebude :) Přece si nemůžu nechat utýct něco, co tak chci... :)

jumba

Tak na nic nečekej ! Promluv si s přítelkyni, vysvětli ji, že segra nemá právo zasahovat do jejího života a poroučet s kým může nebo nemůže chodit. Hlavně, at Tvá přítelkyně sestře nevykládá, co jste dělali, kde jste spolu byli atd. Zbytečně ji neprovokovat. Když to nepomůže, tak ji to budeš muset vysvětlit ty a pěkně polopatě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]