Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penize poslane omylem na ucet

Od: teeerezka* odpovědí: 5 změna:

Omylem jsem poslala penize na jiny ucet nez jsem chtela,ale zjitila jsem to az po pul roce.Existuje v tomto pripade nejaka promlceci lhuta kdy uz penize nebudu moci ziskat zpatky?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

myslím, že ne, tedy půl rok mi nepřijde tak moc. Divné je, že se hned neozval ten komu peníze měly být určeny. Ve spolupráci s bankou oslovit toho kdo je omylem přijal, měl by je vrátit a zatím co vím o případech v mém okruhu kdo poslal peníze jinam tak jejich držitelé se plácli do čela a peníze ochotně poslali zpět. Tak přeji mnoho štěstí protože jinak je to na dlouho.

jarmik*
hodnocení

0x

Obecně dva roky. Začal bych řešit s bankou, ale ta nejspíš nepomůže: Mohli by ale dát praktický tip, jak postupovat, protože nejste jistě první, komu se to stalo. Bylo by potřeba zjistit, kdo to dostal, a vyzvat ho, ať vrátí. Když by odmítl, tak bych klidně zkusil i policii, jestli by se nelekl.

antynka*
hodnocení

0x

Pošlete doporučený dopis bance, na jejíž účet jste peníze poslala. Spolu s ním pošlete dopis pro majitele účtu, kde ho žádáte, aby peníze vrátil. Banku požádejte, aby dopis předala majiteli účtu - jinak to nejde, majitele účtu sdělit nemůže. Takto postupujeme běžně, občas máme ve firmě stejný problém. Většinou se nám peníze vrátí.

hodnocení

0x

Něco podobného se tu už řešilo, počtěte si a třeba Vám to pomůže najít řešení:

poradte.cz/...

ondrasek*
hodnocení

0x

no ja takhle čekal na platbu 13měsíců než mi to příjemce vrátil. pokud se s příjemcem nedohodnete tak na policii, nevrácení cizí platby je trestný čin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]