Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Advokáta na majetek

Od: jakubd* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

rád bych se zeptal, jak se jmenuje jakýsi advokátní obor, který se zabývá majetkovými poměry? Jde mi o to, že jsem dal do bytu přítelkyně nějaké peníze a při případném rozchodu bych to chtěl mít nějak pojištěné... Vím, že jsem to měl udělat na začátku, ale o tom s ní nebyla řeč, ženská no.:)

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaella*
hodnocení

2x

Vyhledat advokáta se specializací Generální praxe či Občanské právo. Vše můžete vyhledat na www.cak.cz v sekci Seznam advokátů (dle zaměření). Pokud cokoliv investujete do majetku Vaší přítelkyně, je potřeba mít na to doklad (výše investice) a ideálně - i bez právníka - si můžete sepsat, jednoduchou dohodu na papír, co se stane s touto investicí v případě, že se vy dva rozejdete. Stačí jednoduše uvést: Já XY a já ZŽ jsme se, jako druh a družka, dohodli, že v případě našeho rozchodu uhradím panu XY částku ve výši ...,-Kč do 1 měsíce od jeho výzvy s tím, že tato částka představuje investici, kterou pan XY vynaložil na můj byt, konkrétně se jednalo o (uvést, o co se jednalo).

danys*
hodnocení

0x

jedná se čistě o občansko-právní věc.. pokud máte na to faktury, kde je vaše jméno, popř. placeno z vašeho účtu, pak vymáhat soudně..:)

pw
hodnocení

0x

Přichází v úvahu tzv. bezdůvodné obohace. Problém je ho prokázat. Pokud nemáte účty vystavené na své jméno, pak máte smůlu. Sejdete se nakonec u soudu a stejně z toho vyjdete oškubaný. Tedy sbalte přítelkyni věci v tého hodnotě a pak s máte vhodnější vyjednavací pozici.

danys*

pokud se nejedná o legraci a myslíte to vážně, dejte si obklad na kebuli! :)

Otázka zněla trochu jinak a ne jak se dostat co nejrychleji do kriminálu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]