Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se poradit, potřebovala bych si na dobu netuším však jakou uložit nebo do něčeho vložit peníze, tak abych je mohla s úsměvem vybrat pokud možno do týdne co bych potřebovala a abych na tom místě měla bezpečí, že tam budou a měla z tohoto vkladu také nějaký úrok,aby mi peníze neztrácely hodnotu. Jenalo by se okolo 200-300tis. Poradíte mi někdo z Vás kdo má s něčím zkušenost?
Mnohokrát děkuji za všechny nápady, jen mi jde o to abych o ně určitě nepřišla.
Petruško, zajdi si na poštu. Poštovní spořitelna má jakýsi produkt Červené konto. Zřízení a vedení je zdarma a je tam úrok 2,5 %. Nezdá se mi to tak marné, peníze si můžeš kdykoliv vybrat. Zřizoval si to můj manžel, takže přesné podrobnosti neznám, ale na poště by Ti určitě s radostí poradili. Jde k tomu zřídit internetové bankovnictví = pohodlí z domova. Jenom musíš k tomu mít nějaký jiný účet, třeba sporožiro (nějaký účet má dnes každý), kam by sis poslala peníze z Červeného konta, aby sis je mohla pak vybrat v hotovosti.
Peníze na každém účtu ztrácejí hodnotu, pokud nejsi zkušený makléř a neinvestuješ do komodit, které vynášejí.
Už jsem chtěla napsat, že úrok u Červeného konta je vyšší - tuším, že ještě loni to bylo přes 3 %. Ale raději jsem koukla na jejich stránky a je to tak, bohužel. :D
doplněno 21.05.09 18:17:A tak přidám další nápad:
Představujeme eMAX a eMAX Plus _ nejvýhodnější kombinaci pro spoření na českém bankovním trhu. Založení i správa je bez poplatků, a hlavně vám nabízíme možnost spořit podle vašich možností a požadavků. Neexistují žádné limity, ani časové, ani týkající se výše vkladu. Vaše peníze budou zhodnocovány neustále a přitom k nim máte trvalý přístup. Můžete využívat kartu Visa Classic k účtu eMAX a platit s ní nebo vybírat v bankomatech, také můžete zasílat peníze na běžný účet v mBank (mKONTO) nebo na účet v jiné bance. Zaúčtování úroku je měsíční, ale úroky se vypočítávají denně podle aktuální výše zůstatku.
Výhody eMAXu a eMAXu Plus:
Ano o tom jsem už uvažovala, ale je tam podmínka elektronické bankovnictví což pro hackera v dnešní době není problém se do konta dostat, jinak bych do toho jistě šla.
věřte tomu že dostat se někomu na konto je velmi těžké. pokud vím tak když se někomu podaří vybrat účet tak k tomu prvně musí ukrást data a nejčastěji uživateli.
Ano Petruško, přesto tak. Já jsem také kvůli této podmínce loni nezřídila Červené konto. A to ještě bylo úročení tuším 3,5%. Preferuji volné finance uložit v nemovitostech, menší částky v pozemcích. Ovšem je třeba mít schopného člověka, který posoudí kvalitu a případný výnos. A to já v rodině mám. Ale to je víceméně dlouhodobý vklad. Ještě stále "laškují" s vydáním státních dlohopisů pro obyčejné občany, ale to je také na delší dobu. Slušné úročení u krátkodobých vkladů prakticky neexistuje.
Hackeři celého světa se už třesou na to až si založíte účet a lajznou vás o 200-300 000!To pro někoho nejsou žádný peníze.
Klidně zkuzte co vám radí výše
Víš jak se hackuje bankovní účet? Buď na tobě někdo vyzradí tvoje heslo nebo máš v počítači nějaký "virus" který sleduje co děláš. Takže v obou případech jde o chybu UŽIVATELE, nikoliv banky. Chci tím říct že internetové bankovnictví je asi tak nebezpečné jako platební karta, spíš ještě méně.
Pokud bych ti ukradnul kartu a ty na ní měla fixem napsaný PIN tak její vybrání je daleko rychlejší než ti hackovat účet. Pokud se člověk ale chová rozumně (nepíše si na kartu PIN nebo si dává pozor zda má čistý počítač a nekliká na každý email co mu přijde) tak se není čeho bát. V tomhle nesmíš věřit zprávám na TV NOVA, věř bankám že bankovnictví je již natolik propracované že podobné věci téměř nehrozí - jde o jejich peníze a jejich reputaci
peníze si můžete uložit kam uznáte za vhodné takový obnos je asi hloupé mít doma. Nejlepší by asi bylo udělat si vkladní knížku třeba u české spořitelny kde si nemusíte dávat výpovědní dobu trochu se vám budou i úročit a víte vždy, že když je budete potřebovat tak si je můžete vybrat. vím ještě o jedné společnosti kde dávají hezkou úrokovou sazbu je to firma akcenta je na trhu nová teprve zjišťuji jak na tom jsou jsem u nich taky ale zatím bych jí nedoporučila na takovýto obnos. Jinak se můžete kouknout na jejich stránky www.akcenta.cz. Ale zatím bych se přikláněla k ČS.
Petrusko, obejdi pár bank a vyslechni si, co ti mohou nabídnout. Vezmi si prospekty, ty doma rozlož na stůl a vyber to, co je pro tebe nejvýhodnější. Nejlepší úrok, nejmenší poplatky, nejrychlejší dostupnost. Peníze ti tam mohou chvilku zůstat, protože je nebudeš potřebovat, tak ať rostou!
A taky se zeptej, jak jsou pojištěné.
Půjdu proti proudu - může mi někdo vysvětlit jaký má zhruba smysl uložit peníze na účet s úrokem kolem 2-3 procent, když roční inflace je na dvoujnásobku? Za takové situace to podle mě vůbec nemá smysl, jediná výhoda je že je to lépe zabezpečené proti krádeži než kdybych ty peníze měl doma v šuplíku a někdo mě přepadnul
Podle mě to chce udělat si jasno co s těmi penězi mám v plánu. Pokud počítám že je budu průběžně utrácet a "užívat si je" tak je dám na svůj normální účet. Ten rozdíl v úročení spořícího/běžného účtu mi nestojí za to papírování kolem.
Osobně bych si asi za situace mít navíc nějakých 200-300 tisíc nechal řekněme 50 000 na běžném účtu "pro radost" a pro zbytek hledal jiné uplatnění. I v téhle době je stále výhodné stavební spoření (tam to máš ale vázané na několik let, je tam ale jistý zisk), máš nejrůznější investiční fondy (nemyslím samozřejmě "střelce" co ti slíbí 50% zisk ročně, ale 5-10% je podle mě bezpečná investice), můžeš samozřejmě i zkusit začít podnikat a zhodnotit své peníze takhle.
To máte hodně staré informace o výši inflace . Tazatelka uvedla jasné požadavky: bezpečnost investice, aby o peníze nepřišla. Proto je nutno vyloučit jakékoliv riziko, což splňují jen termínové vklady nebo obdobné produkty.
Jaké informace o inflaci máš na mysli? V roce 2008 byla roční inflace 6,3% ( czso.cz/... ), letos to výrazně lepší s ohledem na krizi taky nebude.
Já jen tazatelce řekl svůj názor, že za současného úrokování nemá u takovéhle částky velký smysl řešit speciální účet - zvlášť za situace kdy nemá jasno jestli ty peníze utratí nebo bude dále spořit. Byt ta suma o nulu větší tak možná.
Proto bych peníze rozdělil, část nechal na běžném účtu pro spotřebu a část dal na nějaký dlouhodobý produkt který má smysluplnější úročení než spořící účet. Ale všechno je závislé od toho co vlastně tazatelka s penězi plánuje dělat a to nám neřekla.
Pokdu by se investovaly do bydlení tak by se mohlo hodit i to stavební spoření a použít ho třeba i na úvěr, ale jestli třeba plánuje koupit auto a jen neví jestli za měsíc nebo za 1/4 roku tak za tu dobu stejně peníze nijak smysluplně nezúročí (možná tak na Burze, ale s ohromným rizikem že o vše přijde).
Jestli je to Vaše jediná finanční rezerva, tak bych ji uložil prostě do banky a zeptejte se v pár, která co má. Oni mají všichni nějaký trošičku úročenější účet (známé je třeba i oranžové konto u ING, které je bez poplatků, ale hlavně přes internet).
Podle příruček o osobních financích, co jsem zatím četl, tak radí (a myslím, že rozumně), že člověk by částku na půl až rok výdajů domácnosti neměl investovat do nějakých složitostí, ale měl to jako rychle dostupnou rezervu, nejlépe normálně na termíňáku. Do akcií a nemovitostí se investujou až další prachy, který už člověk může nějakou dobu postrádat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.