Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

JEN kamarádka - jak ukončit trápení?

Od: kaja5612 odpovědí: 8 změna:

Pěkný den...

Mám tu dlouhé povídání o nevydařené lásce... jestli máte čas na přečtení, případně radu... budu moc rád...

Víc jak před dvěma léty jsem potkal jednu holku. Je to druhá holka v životě, ke které jsem kdy něco silného cítil. Právě ona byla lékem na mou minulou - také neštěstnou lásku, na kterou jsem díky tomu přestal úplně myslet. Nejsem žádný krasavec, a poprvé co jsem ji viděl se na mě tak pěkně podívala a zalichotila mi. Byla nádherná... holka kterou bych si vzhledově i chováním přál z celého srdce. Pomalu jsem se k ní dostal hoodně blízko, ještě teď si pamatuji kdy jsme byli poprvé venku což už je dost dlouhá doba. Po několika marných pokusech jsem se smířil s tím že budu jeden z jejích nejlepších kamarádů... v létě jsme stanovali a tak podobně... splnila mi všechny, tahdy nenáročné sny, i pár pusinek bylo. Ale pořád jen - kamarádi. Zažil jsem mnoho jejích kluků, každý ji poslal pryč, nebo ona jeho... stále jsem čekal na svoji příležitost a věřil jsem že jednou jedna přijde... Vypadalo to už všelijak, kdy jsme sami dva chodili za školu k ní dom, přičemž nikdo nebyl doma, ale všechno zůstalo jen u povídání. Začala potkávat nové lidi... asi lepší kamarády, kteří na tom jsou s příležitostma nesrovnatelně na jiném místě. Kdekoliv kdykoliv jsme byli někde společně (i s nimi) a vypadalo to pro mě špatně řešil jsem to alkoholem a vše mi bylo jedno. Spal jsem na zemi zatímco jsem ji viděl s jedním z jejích kamarádů spát v posteli... měl na hlavě sluchátka zatímco oni si povídali intimnosti... měl jsem zavřené oči. Alkohol vždy splnil účel... už to tak nechci... nechci pít jen abych zabránil sklamání a řekl jsem DOST! ... většina lidí radí "dej si do kupy všechny informace, reakce, vzpomínky... a podle toho si řekni jestli to má šanci..." zkoušel jsem to a navzájem si všechny odporují... dva roky je dlouhá doba a myslím že nemá smysl se tím dál zdržovat... práh plnoletosti už je nachystaný u dveří k přibití... jenomže... nemůžu na ni zepomenout... každá holka, která se mi líbí, vypadá jak ona...a připomíná mi ji... jiné se mi nelíbí a :( a když už je tu nějaká taková... představím si pusu s tou novou a s ní... a najednou ... je to všechno zpátky... nemůžu ... nejde mi to... zkoušel jsem to ale po týdnu jsem to vzdal a zašel jsem za ní... a když už to vydržím déle jak týden... tak zanedlouho přijde ona protože jí asi taky začnu chybět... a zase si myslím že mám příležitost... a nikdy nic... navíc když jsem někde, kde jsou i jiné holky, a s nějakou se chci spřátelit, ona mě sleduje a zanedlouho mi to nějak překazí a dá těm holkám najevo, že nejsem pro ně a jsem zase s ní... drží si mě přisobě... myslím že jsem dobrý kamarád... ale já se chci už trošku hnout... :( Jak mám zapomenout? :( mám mnoho koníčků... hudba... hry... žádný nepomáhá... a přátelé co mám, jsou z většiny i její přátelé... :( už ji nechci milovat... kéž bych ji nikdy nepotkal... prosím poraďte... jak to mám ukončit... nevím si rady... za všechny rady budu strašně vděčný! :( Děkuji

Vím že tato témata se zde určitě řešila... ale potřebuju o tom někde napsat...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Ahoj kámo, tím že ses zaláskoval do téhle holky místo té původní, tak jen vytloukáš klín klínem. Je to mrcha, která si z Tebe jen dělá srandu, která se baví tím, jak se trápíš a z Tvé lásky má jen legraci - některé holky takové bývají, než i ony si v životě nabijí tu svou krásnou, ale proradnou tlamičku.
Věnoval jsi určitě spoustu času napsání dotazu, asi ráno nemusíš vstávat, pravděpodobně máš prázdniny. Navíc chápu, že se Ti snad trošku ulevilo tím, že ses svěřil,.A tím, že jsi své pocity formuloval do psaných slov sis i utřídil myšlenky a snad sis i uvědomil, že tento vztah už dál nemá cenu.
Tak se dej do vyhledávání podobných témat a dotazů tady na poradně, do svítání je času dost. Já nebudu svoji odpověď dál rozvádět, jen bych se opakoval a ráno musím vstávat do práce. Ale snad jsi na dobré cestě tuhle ženskou nadobro i v myšlenkách pustit k vodě, "taková" opravdu nestojí za to, aby ses kvůli ní jakkoli trápil. Vím, že to není jednoduché, ale někdy je nutné svůj mozek donutit, aby nám zavelel a řídit se podle něj. I když srdce si naivně stále "myslí" své.
Držím Ti palce, aby ses na tuhle ženštinu dokázal co nejdříve vykašlat. Zcela a navždy...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud jsem to Vaše vyprávění správně pochopil, tak slečna Vás má za kamaráda a Vy ji milujete. Slečna se v tom vztahu dál nedostane (nebude Vás milovat) a Vy se budete jen dál trápit, protože kamarádství nezvládáte. Alkoholem to skutečně nevyřešíte - řešením je buď přijmout "jen" kamarádství nebo se slečnou přerušit veškeré kontakty. Jinak se asi nedostanete k nějaké další slečně, která by Vás chtěla i milovat. Zdravím!

plevys
hodnocení

0x
A vi ta slecna co od ni ocekavate?

312luc11
hodnocení

0x
Ja radim prerusit kontakt a zapomenout. Ta slecna o vas zrejme nestoji...pocitejte proto s tim, ze hned nezapomenete, ale za par mesicu budete v poradku a jak se rika, cas vsechny rany zahoji! :)

pejsek*
hodnocení

0x

Jak zapomenout?

Úplně jednoduše - představ si, jak si ta holka mačká beďáry, jak se nemůže vykadit, jak se pokadí... .

Potom se zkus kouknout po jiné, protože na kráse nezáleží, ale záleží na chování. A potom se zamiluješ do jiné (třeba nepěkné, což je stejně jedno jestli je hodná) a na tuto určitě zapomeneš!

hodnocení

0x

Ve většině vztahů, kdy jeden k tomu druhýmu cítil něco víc a ten druhý ten vztah bral jen jako kamarádství, to většinou skončilo buď tak, že se přestáli vídat, nebo tak, že si ten zamilovaný nakonec našel někoho jiného, kdo jeho(její) lásku opětoval.

muni
hodnocení

0x

Zkus si s ní o tom popovídat. Celé to rozeberte. O tom, že jsi ji miloval, ale to už skončilo a hned na to nějak navázat, že se ti plete do případného nového vztahu.

Jinak tadle o tebe možná stojí, ale jen chvilkově, když ona zrovna nikoho nemá nebo není moc ve společnosti. Takře vztah s ní je nesmyslný. A jako kamaráda tě bere, ale asi taky ne pořád. A jak na ni zapomenout... Já třeba jsem potkal jednu holku ze Slovenska na dovolené (její a můj táta se znají pracovně a jsou i kamarádi). Poprvé jak jsem ji viděl, tak jsem nevěřil svým očím, je to nejhezčí holka, kterou jsem potkal. Přijel jsem domů a dobrej měsíc jsem usínal pozdě v noci (až nad ránem). Nakonec jsem si řekl a dost, prostě už jsem na ni nechtěl myslet a taky nemyslel. Sice ji teď vídávám 1 až 2x za rok, ale už je to pohoda. Prostě si řeknu, že je nádherná, ale tím to hasne. Ale já měl asi trochu výhodu, že jsem miloval jednu holku ze třídy ;)

Toť z mé zkušenosti, snad ti to pomůže. Hodně štěstí :)

martinaa*
hodnocení

0x

Proběhly pusinky, ale jsi jen kamarád. Údajně jeden z nejlepších, a přesto je jí šumák, že spíš na zemi, a ona spí na posteli s jiným "kamarádem".

No, vypadá to, že jsi naletěl potvoře, která si honí ego právě na nešťastných duších, jako jsi ty. A ja jasný, že si tě drží při sobě. Ty seš vždycky po ruce, když něco potřebuje, tak proč by se tě zbavovala. Takových kamarádů pár mám - honí se za vidinou toho, že s onou slečnou budou jednou chodit, a přitom nevidí, jak jsou zneužívaní, když dámičky potřebují.

Jsi chlap, tak jí narovinu řekni, že jste jen kamarádi a že si nepřeješ, aby ti zaahovala do dalších vztahů. A pokud to nepůjde jinak, tak se holt přestanene vídat, musíš se prostě ovládnout a nepřilézt.

Bude to teď bolet a bude to bolet dlouho. Ale přejde to, až potkáš tu, která si tě zaslouží a bude tě mít ráda. Ale nehledej žádné náhražky, jen abys někoho měl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]