Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám problém s cestování. Už celkem od mala mi bylo při cestování většinou špatně, ale poslední dobou se to dost zhoršilo. Když mám někam jet, tak jsem příšerně nervózní, je mi špatně a vůbec mám pocit, že asi umřu. A to k nervozitě nemám žádný důvod. Chystáme se s přítelem na dovolenou a jen když o ní mluvíme, začíná se mi dělat špatně a nevím ani z čeho, protože k moři se těším. Nechci zase celý den prožívat při cestě muka, nevíte co s tím?
Určitě si budu brát Kynedril a možná i Xanax na uklidnění, ale spíše jestli nevíte, jak odbourat ten přehnaný pocit nervozity nadobro, nebo jak se s tím vyrovnávat nějak přírodně.
Díky za odpovědi
Ahoj Ten Xanax by Vám měl zabrat,v těchto situacích je dobrý...A také to povězte příteli,aby se Vám po cestě věnoval,povídejte si spolu,pusťte si pěknou hudbu,dívejte se po krajině...Hlavně nepřemýšlejte o tom,že by Vám mělo být špatně,nepřivolávejte to ! Když jedete sami,je to přece jen lepší.Horší by bylo,kdybyste měli sebou třeba ještě děti,to je potom mazec ! Hodně štěstí a krásnou dovolenou přeji
Ahoj,
mám stejný problém. Mám letět na dovolenou a už teď se mi dělá úzko, když si na tu cestu vzpomenu (určitě mi bude špatně, bude se mi točit hlava atd.). Ten Xanax je volně prodejný nebo pouze na předpis?
Přemýšlím, že bych vyzkoušela i ty kapky, co doporučila cocilkamichalka.
Nezmínila jste se o tom, jakým dopravním prostředkem pojedete. Pokud autem, řiďte, aspoň zezačátku, než to z Vás opadne.
Taťkovi se dělalo moc špatně v autě. Pokud cestoval jako pasažér. Pokud byl za volantem, nic. Bylo mu dobře, Řešil dopravní situace, mozek mu pracoval a neměl čas na nějakou úzkost či nevolnost. Zaměstnal prostě hlavu něčím jiným než myšlenkami na nevolnost.
Mně se špatně nedělá, ale 3 x jsem řídila nonstop asi 850 km až do severní Itálie. A byl to prima pocit. Za volantem se každý cítí líp, než jako vyděšený spolujezdec s vytřeštěnýma očima s igelitovým pytlíkem smuchlaným v dlani. Je to tak. Jaga.
Jago, té nevolnosti z auta nejde vyhnout se "zaměstnáním myšlenek". Aspoň tedy ne mně Mimochodem se mi včera udělalo blbě i za volantem, což jsem taky myslela, že nejde, nikdy předtím se mi to nestalo. Když jedu jako pasažér, stačí jedno mrknutí okem do strany nebo dolů - i třeba omylem - a když "mám den", tak je mi hned zle. Prostě musím 100% času sledovat okolí, ale to téměř nejde, zvl. na delších trasách. Včera se mi to podařilo tak, že jsem prudce zatáčela do kopce doleva, ale hlavní se stáčela doprava a je tam špatně vidět - normálně jsem přibrzdila, bylo volno, jedu. Ale jak jsem začala zatáčet, připadlo mi, že zprava něco jede, tak jsem se lehce otočila... za asi 400m jsem dojela domů a hlava mi šla pořádně kolem.
Ale je fakt, že někdy můžu např. přečíst i zprávu na mobilu a nic se neděje. V létě se to pravidelně zhoršuje, to nemůžu na kolotoč ani houpačky. Když je to hodně zlý, udělá se mi špatně i při uklízení nádobí, když se hbitě otáčím o 180° (trasa linka - dřez doma u rodičů ) Min. týden jsem musela na zadním sedadle rozptylovat roční neteř přes serpentýny z Jablonce do Liberce. Myslela jsem, že tam umřu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.