Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manželstí po 16 ti letech?

Od: thomas07* odpovědí: 6 změna:

Mám jednu známou, kterét trochu vidím do rodinných vztahů.Manžel se k ní nechová hezky, nespí spolu a kdovíco ještě. Je 15 let vdaná. Nedávno mne napadlo, že já se taky nechovám k manželce nijak extra mile. (ale v posteli se občas sejdeme)Tak bych rád věděl, jestli my muži po 15 ti letech už nejsme jaksi láskou opotřebovaní, jestli už jsme nevyčerpali svůj příděl zamilovaných slov. Jestliže je u nás 50% rozvodovost, pak to už musí mít nejaké biologické příčiny, ne? Kdyby se se mnou manželka rozvedla, přijmu to v pohodě a jinou už si do bytu nenastěhuju. I když by to bylo finančně na hraně. Prostě už mezi námi není jiné pouto než dítě a materiálno.Nedivím se, že takové páry mají tendence si hledat nové protějšky, kterým se říká přítelé, milenci...Jak jste na tom vy, mnoho let ženatí?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Záleží na každém z nás, jací jsme, jaké vlastnosti si do manželství neseme, jak jsme byli vychováni.

Letos na podzim oslavíme 39 let od sňatku. Nebyla všechno jenom procházka, narušil to manželův alkoholismus, kdy se i já od něj odvrátila a občas se k němu nechovala právě vybraně. Pak se vše vyřešilo /léčebna/ a dneska si už opět rozumíme. Neměnila bych. S manželem je legrace, není lakomý. Nestalo se mi za ta léta, ať jsem si koupila cokoliv, aby prskal. Ale nejsem rozhazovačná.

Hodně věcí děláme spolu. Vařím, oloupe mi brambory, vyluxuje...Já mu pak zase pomohu třeba při natírání plotu nebo při výměně kol u auta. Pokud někam jedu, vždycky se zeptám, jestli nechce jet se mnou. Pokud ne, tak jestli něco nechce koupit. On to dělá stejně. Pokud si chceme pořídit něco dražšího, pokaždé se poradíme, nikdy nejednám na vlastní pěst.

Máme mnoho společných vzpomínek. Od mládí jsme chodili dálkové pochody, třeba Krkonoše máme prochozené křížem krážem. Hodně jsme jezdili na kole, plavali. Stračí občas vytáhnout krabici černobílých fotek a zavzpomínat.

O nějakém milenci neuvažuji. Za ta společná léta jsme tak ve všem sehraní, že bych neměnila. Tím nemyslím jen sex, ale celkově - povahu, chování, vyjadřování...

Připadá mi, že dnešním mladým lidem chybí úcta k tomu druhému a hlavně tolerance. Objeví se na nebi mráček a hned se rozcházejí. Pro kvalitní manželství je třeba něco udělat a ne hned s kvikotem uhánět k rozvodovému soudu. *bum* Jaga.

hodnocení

3x

Je moc dobře, že jste se nad tím zamyslel a můžete vztah ve svém manželství změnit k lepšímu, aby nebyl stereotypní. My jsme s manželem spolu 23 let a vůbec se nenudíme, i když děti už odrostly. Stále si máme co říct, zpestřujeme si život tím, že o víkendech spolu jezdíme na výlet, občas do kina, navštěvujeme se s přáteli a nebo jdeme večer třeba jen na procházku. Zamilovanost vždy po letech vyprchá, ale zase si jeden druhého váží a obdivuje za to co umí . :)

hodnocení

0x

na hodně věcí podle mého názoru má vliv obecná nálada ve společnosti a ta není nic moc mj i díky vlekoucí se krizi, pak se to odráží i mezi lidmi ve vztazích.

celp*
hodnocení

0x

Zdarec,

po 35 letech společného života to ještě docela ujde.

hodnocení

0x

Nepíšete, co spolu děláte, jaké činnosti, které spolu rodiny provozují: splečná práce při úklidu bytu, na zahradě, výlety, bazén, kola, brusle, dovolené, procházky, návštěvy kultury a sportu a pak cukrárna a procházka, diskuze o tom, co jste společně zažili. Jestliže těchhle činností a zážitků máte hodně, pak to, co píšete, nemůže nikdy nastat. To se stane lidem, kteří se sejdou pouze u stolu proto, aby se najedli. A pak se rozejdou každý za svým. Chtěla jsem napsat, každý za svým cílem, ale byl by to nesmysl. Pakliže žena uklízí, vaří, pere, děcka dělají v pokojíku úkoly a pak čučí na obrazovku nějakého zařízení a muž si jde za něčím, aby tu jednotvárnost a nudu nemusel snášet. *hej* V tom je jádro otázky, kterou pokládáte.

hahanaj*
hodnocení

0x

u nás po 40 letech je vše v pohodě ...někdy spolu i jen tak mlčíme a je nám moc fajn , protože to co spolu prožijeme máme vepsané v srdíčku...nejsou stále třeba zamilovaná slova... i malé skutky a drobnosti v každodenním životě přináší krásné prožitky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]