Nejste přihlášen/a.
Všechy zdravím dělám veřejný průzkum "jaká je pro vás nejhorší bolest" byla bych vděčná kdyby jste mi všichni odpověděli) je to např. bolest rukou, hlavy, břicha nebo zubů? budu ráda za vaše odpovědi
)
To jste trefila hřebíček na hlavičku!
Já zažila největší bolest u zubaře, kdy mi objevil cystu v průměru asi 1cm na kanálku jedničky nahoře, tzn. uprostřed tvrdého patra. Vzhledem k tomu, že na to nezabírala anestetika (nacpal do mě 6 dávek), tak mi ji musel doslova vydlabat zaživa. Pamatuji si jakýsi nástroj, vypadal jako pilník, tím mi otvorem nad tou jedničku vjel dovnitř a dlabal a dlabal, dokud netekla už jen krev. Pak desinfekce, ta taky bolela jako svině, ale to už si moc nepamatuji. Po pár zásazích tím nástrojem mi vůbec paměť nějak vypadla, pak si pamatuju jen nechuť kapaliny z drenu a pak už jen doma, kde ta bolest pokračovala ještě pár hodin tak, že se mi koulely slzy po tvářích jedna za druhou.
Popíšu bolest, kterou jsem nezažila a nikdy zažít nemohu. Páč jsem žena. Slyšela jsem jen barvitě líčit.
Kamarádka před lety donutila manžela, aby vymaloval obývák. Malířem nebyl, neuměl to, tak se silně bránil, ale paní si nedala říct. Malovat se bude a basta.
Zdi se vcelku dařily. Strop byl horší, vápno cákalo do očí a na krk a nejhorší bylo, že po každém kousku musel slézt ze štaflí a popotáhnout si je. A tak si řekl, že zkusí na štaflích chodit, jak to viděl u malířů. Ukročil, šlo to. Pohnul druhou nohou, štafle nahoře se sevřely a stiskly do svých čelistí celou jeho mužskou chloubu.
Stál tam, řval, bolestí mu tekly slzy. Manželka přispěchala a když viděla, co se stalo, zhroutila se v návalech nezřízeného chechotu. Teprve po chvíli se vzpamatovala a společně se synem nešťastného malíře vyprostili.
Když pak o tom vyprávěl, byla krásná věta: Byl bych snad na ten strop namaloval všechny svaté, vždyť já je v tu chvíli doopravdy viděl! Jaga.
Když se mi pod stoličkou udělal váček a zub musel ven,jenže jak už byl spravovaný a provrtaný,tak se přerval a jeden kořen mi zůstal ve vnitř a mladá doktorka ho tím šperhákem nemohla najít a pořád tam hledala a pořád tam šperhala mezitím už injekce přestala zabírat,tak šperhala já už řval i nahlas,pak už celá spocená šla pro kolegu a ten šperhal a hledal vrážel to tam znova a znova a pak prohlásil,že to není možný,že tam nic není,tak se mnou šli přednostně na rentgen a tam vyrengenovali,že tam -je-a kolega řekl že s tím nechce už nic mít,tak znova do křesla a ted už legálně za živa,protože doktorka řekla,že injekci ne,že by nezabrala,no tak asi ještě půl hodiny vrážela,než -ho-napíchla a vytáhla.Já tam pak ležel asi hodinu na kanapi a klepal se jak ratlík,druhý den horečka jako kráva,tak k doktoroj,ten mě kouk do tlamy,nic neřek,napsal antibiotika a 14 dní leháro,je to už 30let,měl jsem mezi tím ůrazy a jiné bolesti,ale na -tuhle-bolest,se nedá zapomenout a asi ji žádná jiná nepřekoná.
Na tohle jsem již četla nějaký článek, nebo výzkum, ale je to již mnoho let. Nejhorší bolest je, co se týče hlavy, protože je od poškození, nemoci nejkratší cesta k mozku. Jak uvádí rádcové, též mnoho s tímto má neblahé zkušenosti. Ale bolest zad a ledvin také není procházka růžovým sadem. To jsem lezla bolestí po čtyřech. Myslím, že toto nelze jednoznačně určit, protože lidé nemají zkušenost s bolestí každé části těla. Koho nikdy nebolela hlava, nebo zuby, dutiny, tak bude preferovat třeba ledviny, záda apod. Též má každý práh bolestivosti jinde. Když mě někdy bolí srdce, tak se bolestí nemůžu ani hnout a ještě se přidá strach, že by to mohl být infarkt, takže bolest a strach také není dobrá kombinace. O duševních mukách tady již někdo napsal přede mnou, ta bolest, která vychází z vnitřku celého těla, svírá Vás, ovlivňuje všechny pochody v těle, nelze se jí zbavit. Pokud tedy chcete určit nějakou část těla, tak pro mne zuby, hlava.
Opravdovou bolest jsem zažila při zánětu dutin. Chytlo mně to den před Štědrým dnem, k lékaři jsen šla až po svátkách, které jsem proležela v posteli a nezabíralo na to nic. Bylo to, jak když vám někdo do lebky rozsekané sakerou leje žhavou lávu. 2x jsem rodila, trpím na migrénu, měla jsem tříštivou zloneninu, bolesti zubů i břicha, bolesti hlavy tak, že mně bolela bulva oka dozadu až k úponům. Taky rozseklou bradu, kde mně zhnisaly stehy, museli je vyškukat a šít znova, rozseklé vazivo na koleně a sešité vnitřně a vně. Jo, to byla taky lahůdka, celou noc jsem nespala a každá minuta byla utrpení. Ale opravdu byly nejhorší ty dutiny.
Teda to je počtení Pro mě osobně je nejhorší vrtání zubů, naštěstí to není moc často. Uvědomuju si, že vlastně vůbec neznám jinou velkou "fyzickou" bolest - i bolest po havárkách na motorce byla vždy relativně v normě.
Zánět dutin, migrény, problémy se zuby, bolesti břicha, hlavy, zde vypadá příčina celkem jasně. Stačilo by změnit jídelníček/životosprávu a můžete se komplet všeho zbavit - hlavní příčina problémů bude extrémní překyselení.
no mě když rupla plotýnka a vrazila se mi bolest do levé nohy a do toho se přidala do tý nohy tromboza tak sem bolesti prokvílel v nemocnici noc připadalo mi to jako když mi někdo chtěl za živa urvat lítko takovou divočinu už zažít nechci a co na to doktoři nacpali do mě opiaty a bylo to ještě horší a přitom stačilo mi tu nohu jen řádně vyšetřit aby se přišlo na příčinu jo karlovarská nemocnice to je radost ještě že sem po té co mi odsud pustili hned jel do plzenská fakultní kde na to přišli hned ten den jinak nevim jak by to dopadlo
Já tedy taky zažila všelijaký bolesti, ale nejhorší, co snad může být je nemoct se pořádně nadechnout - dusit se, nevím jestli se tomu vysloveně dá říct bolest, ale bylo to něco, co už nikdy v životě nechci zažít.
Pokud vezmu fyzickou bolest, tak jelikož jsem neprozila zadne tezke úrazy, tak jsou to bolest zubu, porod (pomerne kratkodobe ale silene)
A nejhorší je ta dlouhodoba bolest, treba kdyz jsem mela zničehonic pusu plnou aftů a nekolik dni jsem bolesti nemohla ani spát. A uz vubec ne jíst.
Ale když to shrnu, tak kazda právě prozivana bolest je momentalne ta nejhorší. Dokud neustoupí a neprijde jina.
Zánět v uchu. Měl jsem za poslední rok 3x. Na ORL mě už znají. Po prvé to bylo nejhorší. Nesnesitelná bolest poloviny hlavy. Celá hlava jak ohnivá koule. Ucho zcela zalehlé. Vždy dostanu kapičky antibiotikum cyplox a antiboka prášky. Nejsem zastáncem prášků, ale bez analgetik nelze přežít.
A samozřejmě mimo jiné kopanec do rozkroku.
Pro mě nejhorší byla bolest v okolí žeber, měla jsem namožený nějaký sval nebo skříplý nerv, už sama ani nevím, proč mě tam bolelo. Ale ta bolest nebyla jen tak, jenom když člověk dýchal a dýchat logicky musí. A to je hotové utrpení, zvažovat každý nádech. A když k tomu ještě dostanete nachlazení a kašlete, no hrůza. Při každém záchvatu kašle jsem myslela, že umřu.
V životě jsem zažil řadu různých velkých akutních bolestí. Od zánětu trojklanného nervu, přes zlomená žebra, ledvinovou koliku... až po vyhozenou ploténku bederní páteře (porod neumím posoudit ). Vždycky jsem si myslel, že už to horší být nemůže. Až do chvíle, než začalo bolet něco jiného.
Po létech jsem dospěl k názoru, že největší bolest je ta, kterou zrovna akutně prožíváme.
doplněno 18.07.14 08:00:Duševní bolest bych do tohodle průzkumu nezahrnoval. Sice dokáže být hodně krutá, ale není to bolest v tom pravém slova smyslu.
Nejhorší bolest jaká mě postihuje je pravá migréna - šílená bolest hlavy, zvracení, mžitky před očima, světloplachost, citlivost na jakékoli pachy, rekord jsou 2 dny v kuse. Pokud bolí hlava, tak člověk je naprosto neschopný narozdíl třeba od bolesti ruky, nohy, kde je to lokální. Kdo nezažil, neví, o čem mluvím. I 2 porody jeden trvající 48h a druhý 25h byly procházka růžovou zahradou No a pak bolest zubů a čelisti, když to jde opět do hlavy.
Pro mě byla nejhorší bolest, když mi hřebíkem propichovali nos a křupali nosní přepážku - BEZ UMRTVENÍ ( paní doktorka mi špatně dala umrtv.tampon) z důvodu ucpání lebečních dutit při rýmě a potom když mi vyhřezlá ploténka ucpala celý páteřní kanál a přestala jsem chodit,. Nic příjemného... vrtání zubů a migrény jsou oproti tomu slabotaaaa...
Dlouhá léta jsem měla problémy s bolestí zad. Jednou mě to chytlo fakt hodně, nemohla jsem se skoro hýbat, ale ani ležet... bylo to příšerné. K večeru se to rozlezlo do stran (do boku) a to už bylo hooodně k nevydržení. Takže záchranka a na pohotovost. Prý slepák. Otázka jestli záda odstartovaly slepák nebo bolely kvůli slepáku (aspoň ten jeden den). Prášky a druhý den operace. Po čtyřech dnech domů... Přesně za 7 dní od záchvatu přišel druhý. Ještě horší. Tentokrát prý žlučník. A musel ven... zase operace. Potom preventivně endoskopie přes pusu... a tahle endoskopie byla nejhorší bolest, jakou jsem kdy zažila. Nešlo možná až tolik o bolest, ale o ten nepříjemný pocit... nemoct se pořádně nadechnout a polknout... tečou mi slzy, jen to píšu... Cca půl roku po ní se mi zdály děsivé sny, že mě někdo dusí/strká něco do krku a tak. Kam se hrabe nějakej žlučník...
Moje nejhorší byla injekční anestezie do nejcitlivějších partií muže. Ano myslím přesně to.
Kdybych nebyl přikurtovanej ...
ouchie.. tak to mohla bejt celkem sranda :D
--
nejhorsi bolest co jsem v zivote zazil ja byl zanet slinivky.. neda se to srovnat s nicim co mne kdy v zivote bolelo.. bolest zubu je proti tomu jako pohlazeni oproti kopnuti do varlat..
samozrejme nejhorsi je ale ta "psychicka" bolest.. pocit, bezmoci, smutek, deprese... oproti psychicke bolesti jsou vsechny jiny typy bolesti "amateri".
Nedávno byl popsán případ,že si chlap sednul asi na zahradě na prasklou plastovou židli.Ta se samozřejmě roztáhla pod váhou těla a když chtěl vstát,tak se mu v té prasklině skříply koule.Museli přijet hasiči s rozbrušovačkou.To muselo být něco šílenýho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.