Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
od neděle mě bolí pravá noha v oblasti paty. nejvíc pokud si zatlačím na patu ze spodní a z pravé strany. Rovnou mohu vyloučit naražení nebo zlomeninu nebo naštípnutí, žádný úraz jsem neměl (nebo o něm nevím). Čekám, že se to zlepší, ale furt nic, spíše naopak se to zhoršuje. Samozřejmě mě to bolí při chůzi a chvilku poté co se posadím, pak to přestane, dokud nezačnu zase chodit. Nevítě co by to mohlo být? Zánět? Ale z čeho? Děkuji moc
Je to z dlouhého stání nebo chůze.Dost hraje roli i nadváha.Prostě méně stát.I když v dnešním otrokářském kapitalismu,který u nás vládne,je to těžké.Změnit zaměstnání.
Mohla se Vám udělat patní ostruha. Ta se zjistí na rentgenu. Léčba je ultrazvuk, rázová vlna, ozařování.
Jj,je to tak,patní ostruhy je pěkný prevít.Já jsem ji měla po intenzivních trénincích tenisu. zena.centrum.cz/...
Jo, jo, s nejvyšší pravděpodobností tzv. ostruha, neboli zvápenatělý výrůstek. Těžko se toho zbavit babskými radami, rentgen to odhalí či potvrdí, pak další postup dle lékaře. Buď ultrazvuk nebo ozařování - dnes už nic z toho není rizikové, mně po řadě let ultrazvukování nakonec pomohlo to ozařování - od té doby mám pokoj. Přechválit to však nechci.
Nesouhlasím s odsouzením babských rad. Léčila jsem se 9 měsíců s patní ostruhou, stále bolest a když už zbývala jenom operace, pomohly mě právě teplé bezinkové zábaly a to tak, že úplně po prvním zábalu byla bolest o třetinu menší a po třetím zábalu zcela bez bolesti. Při dodržení deseti zábalů jsem již tři roky bez problémů. U třech kolegyň, kterým jsem to doporučila, byl stejný výsledek!
dobrý den... zaujala mě Vaše metoda zábalů na bolavou patu ...drží mě to už nějaký měsíc , a nelepší se to ...!
... mohu poprosit o návod jak , a jak často provádět zábaly , a jejich přípravu?
...předem děkuji er. Liberec (
Už jsem si to tak nepamatovala, kdy jsem to tady psala. Nakonec jsem zjistila, že jsem s nohou pajdala přes rok. Tak nevím jak se dávají odkazy, ale najdete to podrobně 12.10.2011 Zarostlý nehet-rady od Nicolase v 8.06 a 12.3.12 ve 20.21 Patní ostruha, artritida od Milena 13.312, moje odpověď je z 13.3.12.
doplněno 11.07.14 18:17:pro Er
doplněno 11.07.14 18:24:Prostě zabalit patu na noc teplými bezinkovými listy, na to igelit, hadr. To desekrát za sebou. Máte-li bolest krátkou dobu, třeba bude stačit jen osmkrát. Uvidíte, jestli to bude na Vás účinkovat, bude-li úleva. Holt, když už nic nepomáhá, tak se musí něco zkusit. Já jsem se to dozvěděla poslední den marodění, kdy mě doktor poslal i s bolestí do práce, tak v zoufalství jsem to na noc zkusila a ono to ráno bylo o dost lepší. Pod kudlu a sekáček jsem totiž odmítla jít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.