Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na co si dát pozor s HIV poz. člověkem?

Od: martin33* odpovědí: 20 změna:

Seznámil jsem se s holkou. Svěřila se, že je pozitivní. Zkrátka v dospívání udělala pár hloupostí a už to nezmění. Jinak je to slušná, chytrá, pracující holka. Přitahuje mě. Byl jsem s ní přes noc, ale neodhodlal jsem se. Zkrátka jsem se bál. Netlačila na mě, chápala. Tvrdí ale, že léky ji činí neinfekční, nemůže to přenést na jiného pohl.stykem prý. Já si ale nejsem jistý. Samozřejmě se budu informovat u lékaře. Ale zajímalo by mě jestli o tom nevíte třeba něco vy tady. Jak se mám bát řekněme "užít si s ní" - samozřejmě s kondomem, ale co když praskne? A líbání - drobné ranky? Na druhou stranu mi je jí líto, alespoň bych s ní rád občas trávil volné chvíle jako přátele. Jenže přátele se napijí poklábosí a... Takže otázka: je možné mít s nakaženým člověkem styk? Děkuji, dobrou noc.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

5x

S nakaženým člověkem styk? Ano, ale pouze písemný.

zztop*
10.07.14 22:24

Přesně

martinaa*
hodnocení

1x

Buď je slečna hloupá a o své nemoci neví základní info, anebo lže. Což je horší varianta. Neexistují léky, které by činily HIV pozitivního člověka neinfekčním! Pohlavní styk je tudíž velké riziko, stejně jako přímý kontakt s krví (ano, oděrky apod.), a jinými tělními tekutinami (poševní sekret). Ze slin se člověk je tak nenakazí, to by musel spolykat několik litrů.

Je tedy možné mít styk, ale jedině s kondomem a třepat se, aby nepraskl a aby se nikde nic do krve neodřelo.

doplněno 12.07.14 18:49:

Praivo, to je pravda, ale nemoc se může přenést třeba přes pokožku oslabenou ekzémem, depilací, opařeninou, lehkou popáleninou apod. Kůže prostě nesmí být nijak porušená, což v některých případech nejde ani vidět.

praivo*

Pokud se té krve dotkneš a zůstane ti na kůži, nic se ti nestane, musela bys ji např. olíznout nebo jiným způsobem dostat do těla. Totéž platí pro ostatní tělní tekutiny.

zztop*
hodnocení

0x

Já teda nevím, ale s tímhle zcela nesouhlasím: Jenže přátele se napijí poklábosí a... S přáteli se klidně napiju a poklábosím, ale zcela určitě s nimi nebudu pí...

martin33*
hodnocení

To je jasný mám hodně takových lidí ale ne zrovna holka která je sexy, tak jsem to myslel

hodnocení

0x

Řekl bych, že nejistota o vašem zdraví, která vás bude následně léta pronásledovat za takovou akci rozhodně nestojí !

dzordz*
hodnocení

0x

Existují dlouhodobé vztahy lidí HIV pozitivních s nepozitivními, sice tam je nějaké riziko pořád, dennodenně, ale zas až tak velké asi není.

Co se stane, když praskne kondom.. no, těžko říct.

Byl o tom nějaký pořad na čt, hodinový, ale je to už dávno, pět šest let? (obsah nevím, moc jsem na to nekoukal) Něco ve stylu pološera. Možná kouknout i na nějaké tematické diskuzní stránky, pokud takové jsou.

doplněno 11.07.14 10:07:

Jak bez zisku? Ten vztah není odměnou?

zajixxx*

Risk bez zisku...

lmgify
hodnocení

0x

Nejlepsi radu ti asi daji na diskuzich na techto dvou ceskych AIDS poradnach.

Jinak by me vazne zajimalo, co za "hlouposti"to bylo, protoze z podobnych pripadu, ktere jsem slysel, to nebyly "male hlouposti", ale neuveritelne spatna rozhodnuti na zaklade jejich zivotnich a moralnich hodnot, ktere me nutili zacit vazne uvazovat o dlouhodobe stabilite inteligence a zivotnich hodnot daneho cloveka, zvlaste s ohledem na to, co od nej/ni mohu ocekavat v budoucnu.

hodnocení

0x

Podle mě je to hra s ohněm. Může tvrdit, že se léčí, že není infekční, ale lidský organismus je nevyspytatelný. Jak správně píšeš, stačí prasklý kondom, stačí ranka v ústech při líbání. A je to v čudu!

Takovou dívku si opravdu ponech jako dobrou kamarádku na posezení a poklábosení. Važ si jí za to, že Ti vše po pravdě řekla. Zavrhnout ji proto nemusíš, ale opravdu jen popovídat.

Ale na intimní vztah si najdi takovou, která "v dospívání neudělala pár hloupostí". Ona to ve skutečnosti není žádná hloupost, ale velice vážná věc, která ji bude provázet celý život. Bohužel. Jaga.

lmgify

Važ si jí za to, že Ti vše po pravdě řekla
Nevim, jaka je presne situaci v ČR, ale v nekterych statech maji HIV pozitivni povinnost sdelit budoucimu sexualnimu partnerovi, ze maji HIV/AIDS. Pokud jim to nereknou, bere se to jako tezke ublizeni na zdravi s primerenym trestem (tezke ublizeni je v hierarchii trestu hned pod vrazdou a zabitim).

erikch*
Imgify...a není to tak trošku jedno...? Míněna nějaká hrozba trestu a kdesi cosi pro člověka s HIV...? Představ si tu situaci a budeš vědět ze dříve či později v mezích nějakého ne zas tak vzdáleného horizontu zemres-zajimala by te "hrouzba" odsouzeni...? Nemluvě o tom,ze v Čechách takového člověka ani zavřít nemohou a neexistuje zdeuústav pro pozitivní a izolovat dotyčného x let ze "zdravotní.důvodu" nelze...
lmgify

Mel jsem za to, ze s HIV může člověk žít (a dnes i typicky žije) dost dlouho (20+ let). Odpovídal by tomu i tento článek, kde se infikovnání někoho jiného HIV právnicky nebere jako "vražda".

V Kanadě byl například jeden odsouzen za "závažné sexuální násilí"( článek), kdežto jiný byl dříve odsouzen právě za vraždu ( článek).

Právní kvalifikace se v různých zemích světa liší (Wikipedie).

asd*
hodnocení

0x

Tvrdí ale, že léky ji činí neinfekční, nemůže to přenést na jiného pohl.stykem prý

Lže - musela být poučena o tom že HIV infekční JE i o způsobech přenosu. Uteč co nejdřív a na dovádění si najdi jinou babu. Nebo jestli se ti chce riskovat tak prosim, je to tvoje volba.

martin33*
hodnocení

Děkuji všem za příspěvky, rady. Vezmu si ponaučení.

Nashledanou.

magdalen*
hodnocení

0x

Tak mně jen tak napadlo, co když s váma nechtěla jen ten den spát a celé si to vymyslela. Pokud vás o své nemoci informovala, byla asi poučena o rizikách nakažení. Léky nelze přenosu zabránit. Zkuste načerpat co nejvíc info a pak porovnat její poznatky o nemoci s fakty. Do vztahu s pozitivním partnerem bych nešla a náhodný styk sem tam, že je sexy? To je už ruská ruleta.

hodnocení

0x

To mi připomíná vtip: Víš co je skutečný adrenalinový sport? Orální sex s kanibalkou :)

Je jedno jestli si to vymýšlí nebo ne, v obou případech rychle pryč. Možnosti přenosu se záměrně bagatelizují, aby nevznikala panika a tendence k vyřazování nakažených ze společnosti, ale pravda je taková, že proti viru je náš imunitní systém zcela bezmocný. Lze se nakazit i přes kůži, která není viditelně poraněna.

praivo*
"Lze se nakazit i přes kůži, která není viditelně poraněna." - Jak přesně?
dzordz*

"Není viditelně poraněna" = "je neporaněna nebo je poraněna neviditelně".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]