Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odbourat trému?

Od: nekdojiny* odpovědí: 7 změna:

Existuje nějaký legálně dostupný (a ideálně volně prodejný) prostředek, co by dokázal odbourat nervozitu a trému aspoň z poloviny tak efektivně, jako alkohol, a přitom neotupil analytické myšlení tak, jako alkohol?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jamamba*
hodnocení

2x

Ano - Guajacuran, je volně prodejný.

bambula*
hodnocení

2x

Zkuste čaj s Třezalky tak jednou denně, ale nepobívat na slunci

nekdojiny*

Proč se nesmí pobývat na slunci?

Třezalka obsahuje obrovské množství chemických látek a není to ještě vše pořádně probádané, proto je dobré užívání třezalky vždy konzultovat s lékařem, ne vždy je totiž varování napsáno na příbalovém letáku. Je třeba si dát pozor také na slunce, v souvislosti s třezalkou se mohou výrazněji tvořit pigmentové skvrny,

zdroj: m.rozhlas.cz/...

bruk600*
hodnocení

1x

Dobrý den, tréma psychyckého rázu a tak je potřeba se zaměřit tímto směrem. Pokud víte, že k nějaké takové situaci dojde, tak se na mi připravte a to třeba tak, že si ji předem v mysli vícekrát co nejvěrněji přehrajete. Představte si, že vám zůčastněné osoby pokládají otázky a vy na ně v duchu odpovídejte. Pak by vás to ve finále nemuselo nijak moc rozhodit. Taky je tu možost si předem představit tu veledůležitou osobu (osoby) v základní biologické situaci a říci si, že je to taky jenom člověk.

nekdojiny*

Tohle už jsem zkoušel mnohokrát, a to právě moc efektivní není. Pokud se tréma už projevuje silně fyzicky, pak takové představy mají účinek spíše zanedbatelný. Asi nemám dostatečně plastickou představivost. Přehrávání situace dopředu nervozitu spíše prohlubuje...

Mám podobnou zkušenost. Mívám trému z telefonování a nejlepší je, když se přinutím na rozhovor nemyslet ani neplánovat, co řeknu. Pak je blbý, když mi to ta osoba (nejčastěji úřad apod.) nebere, protože během vyzvánění a po zavěšení už tomu plánování, co řeknu, nedokážu zabránit a na opětovný hovor pak už ani nemám nervy... *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]